Dragnea: O sa am o atitudine foarte interesanta fata de Justitie

Joi, 23 Iulie 2015, ora 14:35
4975 citiri
Dragnea: O sa am o atitudine foarte interesanta fata de Justitie
Foto: B1TV

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu vrea sa mai vorbeasca despre Justitie, in conditiile in care este condamnat la inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul.

Intrebat, joi, in prima conferinta de presa sustinuta de cand a fost ales interimar in fruntea partidului, ce atitudine va avea fata de Justitie, Dragnea a precizat: "O sa am o atitudine foarte interesanta fata de Justitie, as vea sa nu mai vorbim despre ea".

"Justitia trebuie sa se intample si punct. Nu as vrea sa mai vad politicieni sa-si dea cu parerea ca Justitia este buna sau rea. Unii care primesc sentinte nefavorabile sunt suparati. Cu sentintele este ca si cu legile", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a fost votat cu o majoritate covarsitoare in functia de presedinte interimar al PSD, miercuri seara, primind 65 de voturi in sedinta CEx a partidului, fata de doar 18 cate a primit Rovana Plumb.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 15 mai, la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 3 ani, in dosarul Referendumului din 2012. Sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este insa definitiva.

Dragnea este acuzat de DNA ca, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru PSD, anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor anticoruptie, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Liviu Dragnea Justitie, #Liviu Dragnea referendum, #Dragnea atitudine Justitie, #Dragnea presedinte interimar PSD , #referendum