Dragnea, la mana Completului 7 al ICCJ - ce sentinte au dat magistratii pana acum

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 22:13
6307 citiri
Dragnea, la mana Completului 7 al ICCJ - ce sentinte au dat magistratii pana acum
Foto: Arhiva

Dosarul "Fraude la referendum", in care este acuzat vicepremierul Liviu Dragnea, a fost repartizat Completului 7 de la Curtea Suprema.

Din acest complet fac parte judecatoarele Corina Jijiie, Lucia Rog si Lavinia Lefterache. Corin Jijiie este sefa Sectiei Penale a Curtii Supreme de Justitie, iar Lavinia Lefterache a fost sefa la Institutul national al Magistraturii, scrie Evenimentul Zilei.

Cel mai cunoscut dosar solutionat de acest complet este cel al "Transferurilor din fotbal", in care greii fotbalului au scapat de inchisoare, cele trei judecatoare casand sentinta si trimitand dosarul la rejudecare.

Acelasi complet a decis pe 11 februarie 2013, achitarea a patru politisti, trimisi in judecata de DNA. De asemenea, Completul 7 a decis, in iunie, reducerea pedepsei judecatorului Catalin Serban de la 7 la 5 ani, iar in septembrie 2012 a decis arestarea avocatului Andrei Gherasim, acuzat de fapte de coruptie.

Corina Jijiie, fost procuror in perioada 1980-2002. Ea este judecatorul care in 2010 a decis arestarea preventiva a lui Florin Costiniu, coleg si presedinte al Sectiei Civile de la Inalta Curte. In 20013, Jijie a decis mentinerea condamnarii la 3 ani inchisoare a fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon si a facut parte din completul de judecata care l-a condamnat pe deputatul liberal Virgil Pop.

Lavinia Lefterache este judecator din 1994 si a activat la Judecatoria Sectorului 3 (1994-1998), Tribunalul Bucuresti (1998-2001), Curtea de Apel Bucuresti (2001-2011), iar la Curtea Suprema este din decembrie 2011.

Lavinia Lefterache a sustinut in minoritate ca Serban Mihailescu este vinovat pentru luare de mita in dosarul armelor de vanatoare si a facut parte din completul care a decis condamnarea definitiva a fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan.

Lucia Rog a promovat la instanta suprema, in decembrie 2011. Este judecator de 12 ani. In 2012, a facut parte din completul care l-a achitat pe Gigi Becali in dosarul "Schimbului de terenuri cu MapN", solutie infirmata mai tarziu de completul de cinci judecatori al ICCJ.

Primul termen de judecata al procesului in care Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului alaturi de alte 74 de persoane a fost devansat, la cererea procurorilor DNA, pentru data de 19 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#complet judecata Dragnea referendum, #proces Dragnea referendum , #referendum