Frauda la referendum: Martorii din procesul lui Dragnea nu si-au recunoscut semnaturile pe listele electorale

Joi, 17 Martie 2016, ora 20:51
5434 citiri
Frauda la referendum: Martorii din procesul lui Dragnea nu si-au recunoscut semnaturile pe listele electorale
Foto: Arhiva Ziare.com

Martorii audiati joi in dosarul lui Liviu Dragnea le-au spus judecatorilor de la instanta suprema ca nu au recunoscut semnaturile care apar in dreptul numelui lor pe listele electorale de la referendumul din 2012, iar unul dintre acestia a aratat ca nu-si explica de ce pe cartea de identitate are stampila desi nu a votat.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a continuat joi audierile de martor in dosarul privind fraudele la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alti aproximativ 70 de presedinti si membri ai unor sectii de votare, potrivit News.ro.

Elena Stefanescu a aratat, in fata Completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca la referendumul din 2012 a votat in Alexandria (judetul Teleorman), la sectia de votare nr. 7.

"Mi-au fost prezentate doua liste, dar doar pe una era semnatura mea. Semnatura de pe a doua lista, unde aparea din nou numele meu, nu-mi apartinea. Am precizat procurorului ca am votat o singura data", a aratat femeia.

Corina Chivu le-a spus judecatorilor ca a votat la referendum in Bucuresti, desi locuia la Ciuperceni, iar acolo aparea ca fiind prezenta la vot.

Un alt martor, Ionica Miu, a declarat ca nu a votat la referendum, dar aparea ca prezenta in sectia de votare din satul Poiana, judetul Teleorman: "La sediul politiei din Ciuperceni mi-a fost prezentata lista permenenta de votare si aparea numele meu. Nu am votat eu. Nu pot preciza cine mi-a falsificat semnatura. Despre soacra mea, Miu Ioana, stiu ca nici aceasta nu a votat, desi aparea semnatura ei pe lista. Amandoua am stat acasa in acea zi, am fost in imposibilitate de a merge la vot".

Si martorul Alexandru Robert Savinel, a declarat ca a votat la o sectie de la Scoala Mica din comuna Plosca, pe lista suplimentara, dar ca o semnatura, pe care nu o recunoaste, apare pe lista de la sectia de votare de care apartine.

La urmatorul termen al dosarului "Fraude la referendum", din 31 martie, vor fi audiati alti martori, unii dintre ei fiind citatii cu mandate de aducere.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Fraude la referendum". In acelasi dosar, 45 de inculpati au fost achitati, dintre care opt au fost presedinti de sectii de votare si 37 au fost membri ai unor sectii de votare.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#martori semnaturi dosar referendum, #audieri dosar referendum , #referendum
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Si cu votarea decedatilor cum ramane, a...decedat si ea ?