Stenograme din dosarul Dragnea: Au luat-o din casa in casa. Decat ca nu m-am luat la bataie

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 21:06
2904 citiri
Stenograme din dosarul Dragnea: Au luat-o din casa in casa. Decat ca nu m-am luat la bataie
Foto: tnlplosca.blogspot.ro

Stenogramele din dosarul referendumului in care Liviu Dragnea a fost trimis, luni, in judecata alaturi de 75 de persoane arata, printre altele, ca invinuitii au facut presiuni in ziua votului asupra alegatorilor sa vina la urne, ceea ce contravine flagrant prevederilor art. 4 din Legea nr. 3/2000.

Procurorii DNA sustin ca notele de redare a interceptarilor telefonice rezentate evoca, "fara putinta de tagada", intentia lui Liviu Dragnea de a profita de autoritatea si influenta sa in PSD, in scopul determinarii unor persoane din partid sau apropiate acestuia sa-si mobilizeze toate resursele pentru asigurarea unei prezente la vot care ar fi garantat validarea de catre Curtea Constitutionala a referendumului, inclusiv prin folosirea unor mijloace interzise de lege.

Unul dintre parlamentarii interceptati este deputatul PNL de Teleorman Almajanu Marin (foto stanga), scrie Evenimentul Zilei.

In data de 29.07.2012 (ziua referendumului) orele 20:42:46, Boboc Valentin Gabriel l-a contactat pe un anume Nae Tatu (...) prilej cu care s-a purtat urmatorul dialog:

Boboc Valentin Gabriel: Vezi ca te-a sunat sefu' si ai avut... ai telefonul inchis. A... ma intreaba cu, cu liberalii si i-am zis: "Bai, sefule, sunt disparuti din Alexandria dupa procese - verbale, pe la tara..."

Victor Dragusin: N-am inteles. Ce ai zis, ma?

Boboc Valentin Gabriel: A... liberalii i-a trimis pe Murga, pe astia, i-a trimis pe la tara, pe Stancu Iuliana... dupa procese - verbale. Eu nu am nevoie de procese - verbale si zic: "Ba, ca ce face?" Zice: "Ba,... sunati-l pe Almajanu sa-i cheme pe toti in Alexandria".

Victor Dragusin: Ihi!

Boboc Valentin Gabriel: Hai! Au luat-o din casa in casa, din apartament in apartament acuma. Da mai... mai vroiau si de la liberali sa vina.

Victor Dragusin: Da. Hai, ca-l sun si eu pe sefu'? Nu m-a sunat sau, ma rog.

In aceeasi zi, la orele 20:47:31, Boboc Valentin Gabriel l-a contactat telefonic pe Marin Almajanu (deputat PNL), imprejurare in care s-a purtat urmatorul dialog:

Almajanu Marin: Alo!

Boboc Valentin Gabriel: Sa traiti! Sefu', hai sa mai... sa ne mai agitam nitel pe Alexandria

Almajanu Marin:....

Boboc Valentin Gabriel: Am cateva sectii unde stau prost de tot. Unde nici nu i-am vazut pe aici deloc. Sectia 1, la spital aici, in PECO.

Almajanu Marin: La... te referi la mobilizare... sa-i luam...

Boboc Valentin Gabriel: Mobilizare, sa-i luam din... da, da, da. Sa-i mai ia si... n-am avut. La sectia 1 n-am avut liberali deloc aici, la spital. Am nevoie de... mai stie si el, mai... Eu i-am trimis din apartament in apartament. La sectia 3, stau prost de tot, 24%.

Almajanu Marin: Vai de...

Boboc Valentin Gabriel: La... sectia 10, 26%. La sectia 25, am 23%. La sectia, barem, la 34 e si baiatu'.....

Almajanu Marin: Stii ce s-a intamplat, domne'?

Boboc Valentin Gabriel: Im!

Almajanu Marin: La PECO au dat bani alaltaieri, cate 500 de mii sa nu vina la vot.

Boboc Valentin Gabriel: Da. Stiu sefu' ca i-am sunat si eu pe toti patronii, care ii stiu eu, care... ii amenintai si eu le-am zis

Almajanu Marin: Da.

Boboc Valentin Gabriel: Ce sa-ti spui, ca decat ca nu m-am luat la bataie p-aci?

Almajanu Marin: Da.

Boboc Valentin Gabriel: Si la scoala 4 si...

Almajanu Marin: Dar... mai sunt d-astia care nu au...

Boboc Valentin Gabriel: hai, te rog, sefu', mai adu-i p-aia de pe la tara! Adu-i pe baietii aia. Pe alde Murga, ca astia stiu... cunosc multa lume. La sectia 12, alde Murga stiu multi din... din cartier.

Almajanu Marin: Il sun pe Murga sa vina urgent in Alexandria.

Boboc Valentin Gabriel: Hai, te rog eu frumos! Da, bine!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stenograme dosar Dragnea referendum, #Sragnea vot referendum , #referendum