Un fost sef al PSD Teleorman il acuza pe Dragnea: A sifonat un miliard de euro la Teldrum

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 11:30
14695 citiri
Un fost sef al PSD Teleorman il acuza pe Dragnea: A sifonat un miliard de euro la Teldrum
Foto: Arhiva / B1TV

Teodor Nitulescu, fost deputat, fost presedinte al PSD Teleorman si fost prefect al judetului, a lansat acuzatii grave de coruptie la adresa lui Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, subliniind de mai multe ori faptul ca procurorii ar putea interveni, pentru ca exista martori si probe.

Intr-o emisiune difuzata joi seara la postul Realitatea TV, Nitulescu a facut o serie de dezvaluiri legate de privatizarea frauduloasa a firmei Teldrum, spunand ca ea "e usor de demonstrat, dar trebuie sa se doreasca si pot sa demonstrez ca a fost o frauda de proportii".

"Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului, n.red.). (...) Toata ascensiunea lui se datoreaza bugetului Consiliul Judetean si pentru ca a urmat o singura directie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut ca pot sa demonstrez. O pot face in 30 de minute.

Privatizarea frauduloasa a Teldrum s-a produs cu banii de la Directia de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relatia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o gluma pentru ca, daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, in timpul in care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac", a declarat Teodor Nitulescu, in direct, la postul citat.

Fostul lider al PSD Teleorman, organizatie din care a facut si inca mai face parte si deputatul Liviu Dragnea, a prezentat mai multe argumente si informatii in favoarea acuzatiilor pe care le aduce.

"E vorba de terenurile de incinta, sub semnatura lui Dragnea, care arata ca s-a subtilizat si subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecand de la documente care exista la Registrul Comertului. (... De privatizarea Teldrum nicio institutie a statului nu s-a ocupat pana acum. (...) A doua problema: pachetul de actiuni, vandut de catre actionarul majoritar catre doi domni, care au o situatie modesta financiara si care nu justifica sumele respective, in conditiile in care portofoliul si patrimoniul firmei sunt uriase. Au folosit un tertip care inseamna prostirea unor copii de gradinita", a sustinut Teodor Nitulescu.

Liviu Dragnea: Mare minune sa nu-mi faca un nebun un denunt, ceva

In plus, acesta a mai afirmat ca "daca DNA intra pe lucrarile publice de acolo" va afla ca "sunt salariati care, vrand nevrand, au trucat licitatii".

"De 12 ani, lucrarile la CJ le-a luat Teldrum. Alta chestiune care il leaga: s-a vandut hotelul familiei Dragnea (...) printr-un control al ANAF s-a constatat ca vanzarea e frauduloasa. Un bloc de opt niveluri, reparat de firma Teldrum in 2002 -2003, care a costat la 2 milioane de euro, s-a vandut cu 200 mii de lei. Dosarul a primit NUP la Parchetul General. Directorul controlului Tudose la Teleorman, care a sustinut raportul de inspectie fiscala, a fost schimbat. Raportul s-a intors la Teleorman si actuala directoare de la control l-a facut cum a vrut Dragnea si l-a dus la Parchetul General, in baza caruia a primit NUP.

Daca vedeti contractul de locatie de gestiune, va minunati. Din 2002, de la privatizarea Teldrum pana in 2005, hotelul familiei Dragnea a fost in locatie de gestiune la Teldrum. In aceasta perioada, a luat 500 de mii de lucrari de la Consiliul Judetean. In contractul de locatie, se stipula ca reparatia o suporta Teldrum. Veniturile hotelului sunt ridicole, dar erau sustinute de Teldrum (...) Procurorii cand vor sa faca, fac, cand nu vor, nu fac. Nu zic ca il ajuta. Omit, nu vor sa dea drumul la documente", a mai sustinut fostul prefect de Teleorman.

Procesul lui Dragnea a inceput cu o amanare de doua luni: "Cu toate presiunile presei, instanta va decide independent!"

Nitulescu a facut afirmatii grave si in ceea ce priveste dosarul Referendumul, in care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in prima instanta, procesul fiind pe rol la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

El a declarat ca Samuel Calota, cel care si-a dat, joi, demisia din functia de consilier in cadrul M.A.I dupa o serie de dezvaluiri facute tot la Realitatea TV, a fost omul prin care Liviu Dragnea "a actionat la adresa altor martori in dosarul Referendumul", el castigand, datorita liderului PSD, 15.000 de euro pe luna de la Casa Nationala de Sanatate, bani primiti ca si chirie pentru un sediu.

Un consilier din MAI si-a dat demisia dupa acuzatii formulate la adresa sa in dosarul lui Dragnea

Mai mult, Nitulescu a sustinut ca altceva e "mult mai grav", si anume "cumpararea tuturor reprezentantilor partidelor, in sectiile de votare, ca sa permita reprezentantilor PSD sa modifice procesele verbale".

Fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, in prezent deputat in judet, Liviu Dragnea este singurul candidat la presedintia PSD, contracandatii sai fiind respinsi pe motiv ca nu indeplinesc cerintele prevazute in statut.

Membrii PSD isi vor da votul in acest sens duminica 11 octombrie, iar Congresul extraordinar al partidului va valida alegerea noii conduceri a partidului o saptamana mai tarziu.

#Nitulescu Dragnea Teldrum DNA, #Nitulescu Dragnea fraudare referendum , #referendum