Urmeaza o saptamana de foc in PSD: Dragnea afla daca face inchisoare, Sova - daca ajunge in arest

Luni, 04 Mai 2015, ora 07:11
11094 citiri
Urmeaza o saptamana de foc in PSD: Dragnea afla daca face inchisoare, Sova - daca ajunge in arest
Foto: Arhiva Ziare.com

Se anunta o saptamana de foc pentru social-democratii Liviu Dragnea si Dan Sova. Numarul doi din ierarhia PSD, Liviu Dragnea, afla sentinta in dosarul referendumului, iar o posibila reluare a votului in cazul lui Dan Sova poate fi decisa de Curtea Constitutionala.

Curtea Constitutionala a Romaniei va judeca pe 6 mai contestatia PNL privind hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Cazul Sova, din nou pe masa CCR: Cand judeca magistratii contestatia PNL

Recent, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat ca votul in cazul solicitarii DNA de ridicare a imunitatii ar putea fi reluat.

Dupa ce responsabilitatea publicarii hotararii in cazul votului din 25 martie a fost pasata de la Biroul Permanent al Senatului la Comisia Juridica si invers, a fost in sfarsit publicata in Monitorul Oficial, asa cum ceruse CCR pe data de 8 aprilie. Odata publicata in M.O., hotararea a fost atacata la CCR de catre liberali.

Augustin Zegrean a declarat ca, daca se va da o decizie de neconstitutionalitate, votul dat de senatori in 25 martie ar trebui reluat.

"Daca hotararea nu e buna, va fi declarata ne-buna se va relua votul. Adica vor trebui sa rejudece cererea", a punctat Zegrean.

Decizia CCR in cazul Sova agita spiritele in Senat: Cum isi arunca pisica de la unii la altii

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat pe seful CCR daca ar putea fi vorba de o reinterpretare a votului sau reluarea efectiva a acestuia.

"Pai altfel cum? Se reia totul de la capat. Pana acum, hotararile Parlamentului care au fost declarate neconstitutionale au fost refacute, s-au luat alte hotarari. Se reia totul de la capat. Voi ati vrea sa va spun acum asa: daca vine la noi dosarul acela (contestatia formulata de PNL - n.red.) si admitem, il aresteaza pe Sova. Nu pot sa va spun asa ceva, pentru ca nici nu-i adevarat. Deci se reia votul, se face alta hotarare", a punctat Zegrean.

Daca votul va fi reluat si daca senatorii vor aproba cererea DNA, Dan Sova ar putea ajunge in arest printr-o decizie a Inaltei Curti.

Dragnea afla daca merge la inchisoare

Tot miercuri, numarul doi din PSD, Liviu Dragnea, va afla sentinta in Dosarul Referendumul. In fata ICCJ, DNA a cerut inchisoare cu executare pentru ministrul Dezvoltarii.

In pledoaria finala, procurorul de sedinta a spus ca Liviu Dragnea s-ar fi inteles cu martorii din acest proces.

Dosarul Referendumului, la final: Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Dragnea

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Eveniment Quarterly Report

Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Momentul când Dumitru Buzatu a primit mita de peste 1 milion de lei: ”Încă o dată îţi mulţumesc că eram pe drojdie” VIDEO
Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv sâmbătă seară, 23 septembrie. În referatul DNA, procurorii au inclus și fotografii și un video cu momentul în care acesta a...
Dumitru Buzatu nu a reușit să demonteze acuzațiile DNA în fața judecătorilor. Președintele CJ Vaslui a fost arestat preventiv
Dumitru Buzatu nu a reușit să demonteze acuzațiile DNA în fața judecătorilor. Președintele CJ Vaslui a fost arestat preventiv
Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă seară, 23 septembrie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul...
#Liviu Dragnea dosar referendum, #Sova imunitate CCR , #referendum
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza zambila
zambila
rank 1
Si Iliescu crimele de la Mineriade ...va faceti ca ploua ?