Zi decisiva in dosarul "Referendumul". Dragnea: As fi preferat sa fiu in alta parte

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 08:42
3889 citiri
Zi decisiva in dosarul "Referendumul". Dragnea: As fi preferat sa fiu in alta parte
Foto: Digi 24

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat, vineri dimineata, la Curtea Suprema, unde se judeca un nou termen in dosarul de coruptie in care este implicat, alaturi de alti 74 de inculpati.

"In opinia mea, dosarul nu a fost elaborat temeinic, s-au facut expertize tehnice fara ca noi sa fim instiintati", a spus Dragnea, inainte de a intra la audieri. "As fi preferat sa nu fiu astazi aici, sa fiu in alta parte", a mai spus vicepremierul jurnalistilor.

Judecatorii vor decide daca restituie sau nu dosarul la DNA, asa cum au cerut avocatii vicepremierului. O decizie de restituire a dosarului ar insemna ca Liviu Dragnea nu va mai fi pasibil de o eventuala condamnare in acest an.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA, acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 2012.

Procurorii anticoruptie au cerut, in octombrie, devansarea primului termen, stabilit pentru 18 februarie 2014, in dosarul in care vicepremierul este acuzat ca, impreuna cu sefii sectiilor de vot, ar fi pus la cale un sistem de fraudare a voturilor in cadrul Referendumului pentru demiterea presedintelui, care a avut loc in vara anului trecut.

Dupa solicitarea formulata de DNA pe motiv ca termenul stabilit la 18 februarie 2014 este prea lung si nu se asigura principiul judecarii cu celeritate a cauzei, Instanta Suprema a decis preschimbarea termenului de judecata in dosarul in care inculpati sunt Dragnea si alte 74 de persoane.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

M.M.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Dragnea: As fi preferat sa fiu in alta parte"
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Dragnea: As fi preferat sa fiu in alta parte.