Dragnea sustine ca n-a facut "niciun fel de troc" cu UDMR pentru motiunea de cenzura

Marti, 20 Iunie 2017, ora 17:58
3069 citiri
Dragnea sustine ca n-a facut "niciun fel de troc" cu UDMR pentru motiunea de cenzura

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, cand a plecat de la Parlament, intrebat daca social-democratilor le ies calculele privind votul la motiunea de cenzura dupa ce a picat intelegerea cu UDMR, ca nu a avut niciodata calculul facut cu parlamentarii UDMR.

"Niciodata nu am avut calculul facut si cu UDMR", a raspuns scurt presedintele Camerei Deputatilor, intrebat daca ii ies calculele dupa ce a picat intelegerea cu UDMR.

La remarca presei care i-a spus ca ieri afirma ca a venit randul acelor proiecte ale UDMR privind minoritatile, iar azi au fost retrase de pe ordinea de zi, Liviu Dragnea a precizat: "Am spus exact ceea ce s-a intamplat. Nu facem niciun fel de troc".

Comisiile senatoriale de administratie publica si pentru drepturile omului au intocmit raport favorabil adoptarii proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din Romania.

Raportul comun al celor doua comisii a fost adoptat in mare graba, cu majoritate de voturi, existand doar trei abtineri.

Sedinta comuna a comisiilor juridice, a drepturilor omului si cea pentru administratia publica s-a anulat, marti dimineata, pentru a doua oara, din cauza ca reprezentantii UDMR si PSD nu s-au inteles asupra proportiei unei minoritati nationale in populatia unei localitati de la care folosirea in administratie a limbii respectivei minoritati devine obligatorie.

De asemenea, Biroul Permanent al Senatului a decis marti dimineata sa retraga de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR in schimbul sustinerii motiunii de cenura. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se numara instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din Romania si doua modificari la legea educatiei.

Citeste si:
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Primarul Ciprian Ciucu a anunțat marți, 16 august, că un nou parc va fi amenajat în Sectorul 6, în zona Lacului Morii. Pentru realizarea proiectului, primăria lansează un ”concurs...