Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu e gata. Are doar trei pagini si multe intrebari

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 14:29
8592 citiri
Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu e gata. Are doar trei pagini si multe intrebari
Foto: Arhiva Hepta.ro

Motiunea de cenzura initiata de parlamentarii PSD si ALDE impotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizata. Motiunea poarta numele "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor".

Textul motiunii este foarte redus fata de alte motiuni, are doar trei pagini, si face referire, in primul rand la legitimitatea guvernului ramas acum, in formula Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Florin Jianu.

"Aceasta nu este o motiune de cenzura impotriva unui guvern PSD+ALDE", se arata in textul motiunii.

"Este un act de responsabilitate politica pe care trebuie sa-l faca Parlamentul Romaniei pentru a prezerva constitutionalitatea functionarii democratice a statului, respectarea legii si a votului cetatenilor Romaniei", potrivit documentului.

In textul motiunii, este criticat in primul rand prim-ministrul, dar si ministrul Florin Jianu, care incalca "dispozitiile constitutionale" si justifica decizia coalitiei si a Parlamentului de a introduce aceasta motiune de cenzura.

"Dovedind dispret fata de regulile democratice ale functionarii institutiilor statului, imaturitate si iresponsabilitate politica, primul-ministru si unul dintre ministri, in loc sa respecte votul de investitura si increderea acordata de Parlament, au inteles ca guvernarea se poate exercita si in nume personal, ca dispozitiile constitutionale si legale sunt facultative si ca pot sfida votul acordat de cetateni si democratia.

Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuti voluntar sub comanda unui deputat/inalt functionar public, isi impart posturi ministeriale si lanseaza atacuri ridicole in toate directiile, oferind o nedorita si halucinanta caricaturizare a actului de guvernare.

Guvernul Ponta-Grindeanu-Jianu nu reuseste altceva decat sa demonstreze ca exista politicieni care si-au pierdut iremediabil busola bunului-simt, onoarea si demnitatea, confirmand, o data in plus, justetea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD-ALDE", se mai arata in textul motiunii.

De asemenea, motiunea contine si un set de intrebari si un raspuns care, in opinia autorilor, justifica depunerea motiunii de cenzura.

- Este "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu, Guvernul legitim investit de Parlamentul Romaniei in 4 ianuarie 2017?

- Poate "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu sa puna in aplicare programul de guvernare aprobat de parlament la 4 ianuarie 2017?

- Exista sustinere in Parlamentul Romaniei pentru "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu?

- Este constitutional "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu?

- Reprezinta "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu votul exprimat de cetatenii romani la alegerile din 11 decembrie 2016?

Evident, raspunsul pentru aceste interbari legitime este "NU", se mai arata in motiune.

Motiune de Cenzura by Ivona Georgiana Stog on Scribd

Liderii coalitiei de guvernare au pus la punct ultimele detalii legate de motiunea de cenzura, duminica, la Palatul Parlamentului. Lideri ai coalitiei de guvernare - Calin Popescu Tariceanu, Daniel Chitoiu, Niculae Badalau si ministrul demisionar al Transporturilor, Alexandru Cuc - s-au aflat, cu putin timp iniante de finalizarea textului motiunii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, ei au pus la punct ultimele detalii legate de motiunea de cenzura. Surse citate de Realitatea Tv sustin insa ca motiunea ar fi fost gandita de Darius Valcov, cel care a realizat si evaluarea Guvernului Grindeanu.

Birourile Permanente Reunite urmeaza sa se intalneasca de la ora 16:00, iar de la 16:30 va avea loc plenul reunit in cadrul caruia se va citi motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Motiunea PSD contra PSD va fi citita duminica in Parlament. Ce arata ultimele calcule

Grindeanu, baie de multime la Timisoara: Suntem hotarati, haideti sa ne organizam!

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#motiune grindeanu Parlament, #citire motiune parlament grindeanu, #motiune grindeanu psd, #motiune Grindeanu, #motiune PSD , #Sorin Grindeanu