Ce avere declara Liviu Dragnea înainte să intre la închisoare. Misteriosul salariu din care spune că trăiește acum

Luni, 09 August 2021, ora 03:05
12791 citiri
Ce avere declara Liviu Dragnea înainte să intre la închisoare. Misteriosul salariu din care spune că trăiește acum
Liviu Dragnea, fostul lider PSD FOTO Hepta.ro

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare în 15 iulie, după ce i-a fost admisă cererea de eliberare condiționată. Acesta a fost întrebat de un reporter din ce va trăi, ținând cont că are numeroase sechestre. Fostul lider PSD a răspuns ”din salariu”. Totuși, înainte de a fi condamnat, Dragnea declara proprietăți, mașini, dar și bani în bancă.

Averea lui Liviu Dragnea înainte de a intra la închisoare

Ultima declarație de avere completată de Liviu Dragnea a fost în 2019, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, fiind și anul în care a fost închis la Penitenciarul Rahova.

Acesta declara un teren intravilan la Turnu Măgurele, de 2.913 metri pătrați. Nota și un apartament de 80 de metri pătrați, tot în Turnu Măgurele, dar și un spațiu comercial/de producție, în același loc, de 1.527 de metri pătrați.

Declara și două mașini, o Skoda Superb, fabricată în 2006, și un BMW X5, fabricat în 2009.

Avea în bancă 76 de dolari și circa 184.988 de lei.

În plus, nota acțiuni la S.C. Hotel Turris S.A Turnu Măgurele în valoare de 80.710 euro, respectiv 460.110 lei.

Venitul său anual, ca președinte al Camerei Deputaților, era de 153.384 de lei, adică aproximativ 12.782 de lei pe lună.

Acum trăiește ”din salariu”

Liviu Dragnea s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție în 26 iulie, unde procurorii i-au transmis că i se prelungește sechestrul în dosarul Tel Drum, în care are calitate de inculpat.

 • ”Cu atâtea sechestre, mai aveți din ce să trăiți?”, l-a întrebat un reporter.
 • ”Da, sigur, din salariu”, a răspuns Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare în mai 2019, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecția a Copilului Teleorman. Acesta a solicitat în repetate rânduri eliberarea condiționată și a primit aprobarea în 15 iulie 2021, după ce procesul de eliberare condiționată a fost mutat la Giurgiu. Fostul lider PSD a ieșit din închisoare după doi ani și două luni de pedeapsă efectuată.

Acesta are două condamnări definitive la activ și are interdicția de a ocupa o funcție publică până în 2024.

În mai 2021, a fost trimis în judecată în dosarul ”Vizita la Trump”.

Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
Un tribunal din Moscova l-a condamnat, marți, 16 iulie, în lipsă la 11 ani de închisoare, pe fostul avocat autoexilat Mark Feigin, sub acuzația de distribuire de informații "false" despre...
Câți bani cerea un agent de poliție să ducă deținuților diverse bunuri în închisoare. Anticorupția a intrat pe fir
Câți bani cerea un agent de poliție să ducă deținuților diverse bunuri în închisoare. Anticorupția a intrat pe fir
Un agent de poliţie a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a introduce bunuri în arest, a transmis luni, 15 iulie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa. "În fapt,...
#Liviu Dragnea, #inchisoare, #avere, #angajari fictive, #eliberare conditionata , #stiri Liviu Dragnea
 1. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
 2. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
 3. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
 4. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României
 5. Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”
 6. Nicușor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook: „Îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului”
 7. Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
 8. Diana Șoșoacă a ieșit în evidență de la prima ședință a Parlamentului European. "Am adus și tămâie, da, cu esență de trandafir și o să dăm"
 9. Încă 250 de tramvaie noi vor fi cumpărate în București. Suma uriașă care va fi plătită pentru ele, din fonduri europene
 10. Pericolul atacurilor violente asupra politicienilor: „Partidele devin tot mai radicale. Se propagă un discurs al urii”