Disperarea lui Dragnea loveste in plin Romania

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 07:23
42761 citiri
Disperarea lui Dragnea loveste in plin Romania

Romania detine presedintia rotativa a Consiliului UE. Intreaga Europa este cu ochii pe noi. Marea presa internationala, putin interesata in general de Romania si dramoletele dambovitene, se uita mai atent spre Bucuresti si descopera cu stupoare pesonajul numit Liviu Dragnea, infractorul care a luat captiva o tara si o conduce prin proxy, adica functii si institutii captive, incepand cu premierul si CCR.

Asa ca marea presa internationala abunda despre fenomenul Dragnea, despre puterea corupta de la Bucuresti care conduce Europa.

Si chiar in prag de preluare a presedintiei, ce a facut infractorul devenit rusinea Romaniei? Da in judecata Comisia Europeana tocmai in legatura cu una dintre acuzatiile de coruptie care ii sunt aduse. Mai precis pentru a scapa de raportul OLAF de la care a plecat dosarul Tel Drum in care este urmarit penal.

Deci liderul de facto al Romaniei, stapanul ei, se judeca cu Comisia Europeana in timp ce Romania are presedintia ConsUE. De ce? Pentru a scapa de o acuzatie de fraudare a banilor europeni.

Dupa ce a aruncat in aer Inalta Curte de Casatie, dupa ce a mutilat Legile Justitiei, dupa ce a pus toporul pe Codul Penal, dupa ce a distrus DNA, iata ca Dragnea distruge si presedintia romaneasca a Cons UE. Numai si numai ca sa scape de justitie.

Actiunea este una a disperarii, cu sanse minime de reusita, dupa cum mi-au explicat juristii cu care am vorbit, pentru ca ea merge pe un artificiu. Dragnea nu ataca raportul OLAF, pentru ca nu mai e in termen, ci ataca un raspuns negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o pentru ca la intocmirea raportului nu i-ar fi fost respectate dreptul la aparare si prezumtia de nevinovatie.

Exclusiv Miscare disperata in dosarul Tel Drum: Liviu Dragnea da in judecata Comisia Europeana

Dl Dragnea are impresia ca, asa cum lumea e doar un Teleorman mai mare, si justitia europeana e un fel de CCR mai mare. Undeva in mintea lui exista, probabil, certitudinea sau macar speranta ca si TUE se va comporta precum CCR, daca nu din slugarnicie politica, macar pentru ca o va pacali cumva.

Liviu Dragnea nu s-a dus la Tribunalul UE cu dna avocata Vasi. Nu. A angajat o mare casa de avocatura din Italia, cu 250 de avocati, ca sa va faceti o idee, si care nu are cum sa-i stabileasca un onorariu sub 150 de mii de euro la prima strigare, pentru primele demersuri, dupa cum spun oameni care se pricep.

De unde o avea un bugetar, fie el si presedintele Camerei Deputatilor, banii acestia? Pe langa avocatii din tara. Pe langa Maldive. Pe langa Irina. Pe langa Brazilia. Pe langa vanatoare. Pe langa conacul din Alexandria.

Apoi, ma intreb si eu, de ce atata disperare cu acest raport OLAF? Daca dl Dragnea e atat de sigur ca nu e nimic ilegal acolo, de ce se lupta cu atata disperare si atata cheltuiala sa scape de raport? De ce are nevoie sa scape de proba in loc sa ii anihileze continutul? Pentru ca ea e zdrobitoare?

Apoi, in ce calitate face dl Dragnea sesizarea impotriva acestui raport care nu il mentioneaza personal? Puteau contesta firmele implicate, intre care si Tel Drum, institutiile implicate, dar de ce dl Dragnea?

Contestand acest raport care nu se refera la el personal, dl Dragnea recunoaste implicit legatura cu Tel Drum, adica tot ceea ce negase pana acum. O face din greseala sau pentru ca stie din dosarul de la DNA ca legatura e deja dovedita, deci in privinta asta nu mai e nimic de facut?

Si ironia amara - in timp ce pe masa Tribunalului UE e aceasta actiune a lui Liviu Dragnea, care consfinteste relatia sa cu Tel Drum, impotriva Comisiei Europene, pe masa CJUE, peste drum cum ar veni, e actiunea CE impotriva Romaniei pentru netranspunerea directivei spalarii banilor, netranspunere facuta inclusiv, daca nu in primul rand, in interesul Tel Drum.

Cu fiecare actiune, Liviu Dragnea dovedeste, tocmai el, marele nationalist, ca nu da doi bani pe tara aceasta, care nu este decat o vaca de muls bani si voturi, ca este dispus sa o sacrifice cu cinism atunci cand interesul sau personal penal o cere. Iar ceea ce sacrifica acum este presedintia romaneasca a ConsUE. Pentru ca prima lovita de actiunea lui Dragnea nu e Comisia Europeana. E Romania.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#Dragnea Tribunalul UE , #stiri Liviu Dragnea