Ce alte dosare penale "grele" îl mai așteaptă pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD este deja trimis în judecată pentru trafic de influență

Joi, 15 Iulie 2021, ora 14:47
5754 citiri
Ce alte dosare penale "grele" îl mai așteaptă pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD este deja trimis în judecată pentru trafic de influență
Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare FOTO Facebook/ Liviu Dragnea

Tribunalul Giurgiu a decis joi, 15 iulie, admiterea cererii fostului președinte PSD Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare.

Astfel, fostul președinte al PSD urmează să fie eliberat din penitenciar chiar în cursul zilei de joi, 15 iulie.

Dragnea a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, și a executat 2,2 ani din întreaga pedeapsă.

Nu este singurul dosar penal în care este judecat fostul lider al social-democraților.

Vizita la Washington

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență legat de vizita la Washington, de la începutul anului 2017.

În același dosar au fost deferiți justiției trei oameni de afaceri și un fost consilier parlamentar, acuzați de cumpărare de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe lista inculpaților alături de Liviu Dragnea se afla Gheorghe Dimitrescu, fostul consilier parlamentar al fostului deputat PSD, Florin Iordache. Dimitrescu este acuzat de cumpărare de influență.

Ceilalți trei trimiși în judecată sunt omul de afaceri Cristi Burci, fiul sau Carlo Burci și omul de afaceri Dan Valentin Belcea, potrivit surselor G4Media.ro.

Procurorii DNA îl acuza pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el și pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influențeze premierul și alti miniștri din guvernele PSD pentru a-l ajuta pe acesta. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

Procesul a fost deschis în 25 mai 2021, la Tribunalul București.

Tel Drum

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunța că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârșite în dosarul "Tel Drum" în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În luna februarie a anului 2019, la patru luni de la operationalizarea SIIJ, DNA anunța că în ultimele 40 de zile procurorii SIIJ au cerut de trei ori dosarul Tel Drum. DNA anunța că prima cerere de acest fel a venit cu câteva zile înainte de Crăciun și apoi din nou în data de 17 ianuarie. Potrivit DNA "în primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA".

Societatea Tel Drum este în stare de insolvență și este trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni.

Procurorii DNA au pe rol o anchetă, în care acuză că societatea ar fi controlată prin interpuși de către fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Tel Drum este acuzată de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la doua infracțiuni de abuz în serviciu. La solicitarea DNA, magistrații de la Tribunalul București au decis interzicerea procedurii de dizolvare sau lichidare a societăți Tel Drum.

Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi, 15 iulie, pronunțarea privind cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Liviu Dragnea, #tel drum liviu dragnea, #vizita SUA , #stiri Liviu Dragnea