Dragnea: Alegerile anticipate vor fi cerute printr-o miscare populara

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 17:51
3083 citiri
Dragnea: Alegerile anticipate vor fi cerute printr-o miscare populara
Foto: MAI

Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat vineri, la Targu Mures, ca alegerile anticipate vor fi cerute de popor printr-o miscare populara care va fi sprijinita de PSD.

"Sansa de a se organiza alegeri anticipate nu e decat la romani. Daca romanii se vor hotari, in vara asta, in toamna asta, poate si noi ii ajutam sa cerem alegeri anticipate intr-o mare miscare populara. Nu vorbim de revolta. Sunt mai multe procedee. Este tot ce va pot spune acum", a declarat Dragnea.

Liderul social democrat a adaugat ca formatiunea din care face parte nu mai este dispusa sa guverneze intr-o coalitie.

"Eu cred ca in Romania nu se poate guverna in coalitie. S-a dovedit. Pana la urma ne-am combinat toti cu toti si pana la urma nu a iesit", a precizat Dragnea. El a respins mai ales ideea unei coalitii cu formatiunea care guverneaza cu oricine, UDMR. "Nu stiu si eu nu am foarte multa dragoste in privinta asta (UDMR-n.r.).

Incerc sa ma abtin, mai ales ca sunt aici, in Targu Mures. Noi vizam sa guvernam singuri, cu un program social-democrat, vrem sa contruim un nou model de societate, o noua Romanie si sa punem in practica si sa aratam romanior lucrul asta. Si speram ca romanii sa voteze la viitoarele alegeri, noi speram cat mai devreme, sa voteze rational si nu emotional.

Poate dupa atatea valuri de alegeri in Romania s-au convins si ei ca nu e bine sa se lase manipulati, ca nu e bine sa voteze dupa 500.000 de lei sau 1 milion de lei pentru ca un pui sau o sticla de ulei poate ajunge o zi doua, dar nu cinci ani de zile. Si cred ca oamenii au inteles si ce inseamna sa se guverneze in coalitie. Eu cred ca romanii trebuie sa se hotarasca daca vor sa voteze cu unii sau cu altii, dar sa nu mai imprastie voturi", a explicat politicianul.

Liviu Dragnea a respins categoric ideea intrarii PSD la guvernare fara alegeri anticipate.

"Nu exista posibilitatea ca PSD sa intre la guvernare fara alegeri anticipate. Sa faci un act de guvernare, cu ce sprijin in Parlament? Sa mergem sa cerem sprijinul lui Serban Mihailescu si Gabi Oprea? Sau Marian Sarbu, sau nu mai stiu cui? La cine? La PD? Nu se poate.

Nu avem majoritatea in Parlament pentru ca au fugit foarte multi parlamentari si de la PSD si de la PNL. Si ideea de a avea un guvern minoritar intr-o asmenea situatie, in Romania, mie mi se pare destul de periculoasa", a afirmat politicianul.

Basescu nu mai are abilitatea morala sa desemneze primul ministru

Dragnea a precizat ca si primul ministru trebuie sa fie dat de formatiunea care obtine majoritatea de voturi. "Eu cred ca nici macar domnul Traian Basescu nu mai are abilitatea morala sa desemneze primul ministru, ci numai poporul mai are aceasta competenta. Si de aceea trebuie sa-l intrebam. Nu stiu de ce le e frica. Si cred ca alegerile anticipate pot sa se desfasoare foarte rapid si romanii pot limpezi situatia din Romania", a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea participa la lucrarile Consiliului Judetean al PSD Mures, unde un grup de politicieni au declarat joi ca doresc alegeri in cadrul organizatiei. "Nu stiu daca e razmerita (la PSD Mures-n.r.).

Nu stiu exact ce a fost pana acum. Oricum ar fi se incheie astazi, pentru ca PSD nu-si poate permite, in aceasta situatie politica din tara, sa piarda timpul cu rezolvarea unor mici orgolii exacerbate din interior sau din exteriorul partidului.

Astazi e un Consiliu judetean care va decide prin vot democratic ceea ce se intampla in continuare in organizatie si ea se va intampla. Dupa acest Consiliu judetean, orice iesire in presa sau derapaj, sau orice atac al unui membru PSD la adresa partidului sau la adresa altui membru PSD va fi sanctionat foarte dur. Se pune problema sa decida CJ astazi daca vor fi sau nu schimbari.

Daca unul iese in strada sau iese intr-o conferinta de presa si pune problema schimbarii conducerii, nu asa se procedeaza intr-un partid normal si serios cum este PSD. Avem o structura aleasa, CJ care va decide astazi, vor fi discutii libere, o sa ascult cat e necesar, ca n-o sa ascult pana dimineata discutiile si la sfarsit vom transa prin vot", a conchis Dragnea.

Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Liviu Dragnea, #Dragnea alegeri anticipate, #Dragnea anticipate popular , #stiri Liviu Dragnea
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
fratilor, uitati-va si la hazliul acesta. numai de anticipate nu ne arde noua, acum.
C
Cronos
rank 3
"alegerile anticipate vor fi cerute de popor printr-o miscare populara care va fi sprijinita de PSD"