Dragnea, despre regiunea Mures-Harghita-Covasna: Doar doua cuvinte - Ex Clus

Joi, 27 Iunie 2013, ora 22:31
5221 citiri
Dragnea, despre regiunea Mures-Harghita-Covasna: Doar doua cuvinte - Ex Clus

Vicepremierul Liviu Dragnea exclude varianta formarii regiunii Mures-Harghita-Covasna.

Intrebat despre prevederile proiectului de regionalizare a Romaniei referitoare la eventuala asociere a judetelor Mures, Harghita si Covasna intr-o singura regiune administrativa, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi,: "Nu am decat doua cuvinte: Ex Clus".

Aflat la Galati in turneul "Dezbatere publica privind procesul de regionalizare si descentralizare din Romania", proiect anex modificarii Constitutiei, vicepremierul Liviu Dragnea a fost intrebat daca fosta regiune Mures Autonomo Maghiara va renaste odata cu regionalizarea tarii.

"Nu am decat doua cuvinte pentru aceste subiect", a raspuns viceprim-ministrul, parafrazand o vorba celebra: "Ex Clus". Dupa un moment de ezitare, el a adaugat: "Intr-adevar, au fost discutii despre criteriul etnic, dar nu este cazul".

Nuantand un pic asupra unui subiect destul de sensibil, Dragnea a detaliat: "Proiectul nu prevede nimic. Nu, si aici nu este vorba de altceva, pentru ca cele trei judete - Mures, Harghita si Covasna - lasate singure, formeaza o regiune mica, cu potential mic de dezvoltare, si care le va aduce deservicii propriilor locuitori.

Putem sa spunem ca in acea regiune, formata numai din trei judete, care sa aiba un singur criteriu la baza - criteriul etnic - nu, nu facem asa ceva, pentru ca criteriile pe care le avem noi in vedere de cinci-sase luni incoace sunt mult mai multe".

Proiectul privind regionalizarea va fi gata la sfarsitul lunii septembrie

Potrivit Agerpres, Dragnea a promis ca proiectul privind regionalizarea va fi gata pana la sfarsitul lunii septembrie, dupa care va fi supus dezbaterii publice.

"Undeva la sfarsitul lui septembrie proiectul trebuie sa fie gata. Programul este strict, in octombrie referendumul. Asta inseamna ca in septembrie se finalizeaza proiectul si se dezbate public si incep din nou dezbaterile pe o forma finala, dupa aia referendumul la Constitutie, se modifica, apar regiunile.

Legislatia aferenta este aproape gata si dupa ce se modifica Constitutia, legislatia ajunge in Parlament, se modifica, infiintam regiunile prin lege, se fac alegeri si incepe perioada de tranzitie, un an, un an si jumatate, prin care operationalizam toate institutiile regionale.

In paralel lucram si la acreditarea fiecarei regiuni pentru a deveni autoritate de management, pentru ca fiecare regiune sa aiba relatie directa cu Bruxelles-ul, sa nu mai treaca prin filtrul de la Bucuresti, care inseamna mult timp pierdut si foarte multi bani europeni pierduti", a spus Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Dragnea regiuni Romania, #Dragnea impartire regiuni, #Liviu Dragnea regiunalizare , #stiri Liviu Dragnea
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Asta unde si-a terminat studiile...de patru clase?