Dragnea, la DNA: Nu vreti sa stiti prin ce am trecut, nu mai am chef de vehementa

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 14:06
3271 citiri
Dragnea, la DNA: Nu vreti sa stiti prin ce am trecut, nu mai am chef de vehementa
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a studia dosarul in care este acuzat de frauda la referendumul pentru demiterea presedintelui din 2012.

"Am venit sa studiez dosarul referendumului, dar nu vreau sa discut mai multe. Doar studiez campania electorala pe care am facut-o", a declarat acesta.

Intrebat de jurnalisti de ce este atat de rezervat in declaratii, Dragnea a marturisit: "Nu vreti sa stiti prin ce am trecut in ultimele zile, nu mai am chef de vehementa".

Liviu Dragnea, la DNA, in dosarul fraudei la referendum - a aflat acuzatiile si a iesit pe usa din spate

Vicepremierul a mai fost chemat, la sfarsitul lunii iulie, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile in acelasi dosar.

Dragnea este acuzat ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendum, cu scopul de a obtine o prezenta de minimum 60%. El s-ar fi folosit de 10 metode diferite, printre care falsificarea de semnaturi, turismul electoral si votul multiplu.

Procurorii au inceput urmarirea penala fata de premier in septembrie 2012, vreme la care Dragnea ocupa functia de secretar general al PSD.

Cutremur in PSD: Un senator se autodenunta la DNA - Dragnea a fraudat referendumul

El a fost acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, asociere pentru savarsirea de infractiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane, dar si de instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, se arata intr-un comunicat al DNA din luna septembrie a anului trecut.

Procurorii au precizat ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general PSD, Dragnea si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012, care sa garanteze validarea acestuia.

D.T.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Klaus Iohannis, propus oficial de România pentru funcția de șef al NATO. Anunțul făcut de un corespondent la Casa Albă. Reacția NATO
Klaus Iohannis, propus oficial de România pentru funcția de șef al NATO. Anunțul făcut de un corespondent la Casa Albă. Reacția NATO
România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis pentru funcția de secretar-general al NATO, au transmis surse guvernamentale pentru G4Media.ro....
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern de joi, 22 februarie, că a decis să deblocheze peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale. Decizia, spune...
#Liviu Dragnea DNA, #Liviu Dragnea frauda, #Liviu Dragnea frauda referendum , #stiri Liviu Dragnea