Dragnea: PDL poate sa faca si un singur judet si tot pierde alegerile

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 10:43
1729 citiri
Dragnea: PDL poate sa faca si un singur judet si tot pierde alegerile

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, este de parere ca indiferent de reorganizarea administrativa a Romaniei, situatia la nivel electoral nu este buna pentru PDL: "PDL poate sa faca si un singur judet, judetul Romania, si tot pierde alegerile", este de parere Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a declarat ca reorganizarea administrativa a Romaniei este o tema importanta si ca PSD este de acord cu unele modificari, insa precizeaza ca este nevoie de o analiza serioasa pentru transarea problemei. Motivatia PDL pentru sustinerea reorganizarii, sustine Dragnea, este pur electorala.

"Inteleg motivatia presedintelui, plec de la ideea ca este bine intentionat. Motivatia PDL este pur electorala, ei au inteles ca nu pot castiga presedintele de Consiliu Judetean, asa ca mai bine desfiinteaza institutia.

Nu inteleg cine il pacaleste pe presedinte, pentru ca eu nu cred ca preseditele vrea sa ramana in istorie cu asemenea greseala. Din discutii sper sa existe un dialog pentru ca si noi sustinem o modificare de legislatie", a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea adauga ca in multe tari europene exista judete, si da exemplul statului Luxemburg, despre care spune ca "este cat un judet", insa are totusi si un alt nivel de organizare. Din punct de vedere al reducerii birocratiei, desfiintarea judetelor nu se justifica, mai sustine social-democratul, pentru ca pe langa structurile administrative la nivel de judet se vor mai inventa si altele, regionale.

"Trebuie pregatita populatia, este foarte important ca populatia sa fie consultata. (...) In general, in situatii de genul asta trebuie cativa ani de zile pentru ca analiza de impact sa fie facuta, sa vedem daca Romania are mai multe avantaje sau dezavantaje", sustine Dragnea.

Conducerea PDL a propus reorganizarea administrativa a Romaniei, prezentand un proiect prin care se reduce numarul de judete: mai multi lideri al PDL, dar si presedintele Basescu, s-au pronuntat pentru o Romanie impartita in opt regiuni.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Liviu Dragnea, #Dragnea judetul Romania, #Dragnea singur judet , #stiri Liviu Dragnea