Dragnea promite sa dea bani chiar si primarilor PDL...cu o conditie

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 16:08
2747 citiri
Dragnea promite sa dea bani chiar si primarilor PDL...cu o conditie
Foto: antena3.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea a acuzat guvernarea PDL ca a deschis mii de proiecte de investitii in tara, pentru "a vinde iluzii", pe care apoi le-a lasat fara bani.

"Noi discutam de finantarea, prin acest minister pe care inca il conduc, de mii de obiective initiate de un partid numit PDL, vanzator de iluzii. In fiecare campanie, mergeau prin tara, promiteau investitii, le deschideau si le lasau asa", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, la Parlament, unde se discuta in comisiile de specialitate bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

MDRAP a primit in bugetul pe 2014 un miliard de lei in plus, protrivit proiectului inaintat de guvern. "Acesti bani ne vor ajuta sa finalizam peste 2.000 de obiective din Romania care nu pot fi finantate prin fonduri europene, deoarece necesarul de finantare depaseste banii care pot fi atrasi prin programe europene".

"Acesti bani vor fi alocati fara culoare politica, chiar si primarilor PDL", a sustinut Liviu Dragnea, insa a pus si o conditie - proiectele sa fie fezabile. Acesta a aratat ca ministerul pe care il conduce a reusit un nivel record de absortie a fondurilor europene.

"In ceea ce priveste finantarea prin programe europene, acest minister pe care il conduc a reusit sa ajunga la un nivel de absortie de peste un miliard de euro in cateva luni, comparativ cu 650 de milioane de euro, atrasi de PDL in sase ani. Comparati 1 miliard in cateva luni cu 100 de milioane pe an in sase ani", a spus vicepremierul.

Liviu Dragnea a facut precizari legate de nivelul scazut de incasari la buget si de afirmatiile facute de el, tot vineri, privind esecul institutiilor abilitate de a strange acesti bani. El declarase ca rectificarea negativa a fost generata de proasta colectare a veniturilor la bugetul de stat, de care se ocupa Ministerul de Finante.

"Nu domnul Chitoiu este vinovat, nu domnul Chitoiu merge cu geanta prin sate sa stranga bani de la oameni, ci ANAF-ul. Nu e un conflict intre mine si domnul vicepremier Chitoiu. Nivelul de incasare a crescut in ultima vreme si sper sa se mentina si in cursul anului viitor", si-a nuantat Liviu Dragnea afirmatiile.

Vicepremierul a raspuns si presedintelui Traian Basescu, care a afirmat ca va trimite inapoi in Parlament bugetul, daca nu se retrage cresterea accizei la combustibil cu 7 eurocenti.

"Este o abordare incorecta a presedintelui Basescu", a spus Liviu Dragnea.

Presedintele Basescu a afirmat intr-o emisiune televizata ca bugetul se bazeaza pe aceasta crestere de accize pentru a aloca mai multi bani MDRAP, fonduri care vor merge pentru campanii electorale, in loc sa fie folosita atragerea de bani europeni.

"In loc sa utilizam banii europeni, dam banii direct si sunt banii de la cresterea de la benzina. Daca nu vor renunta la cresterea cu 7 centi a accizei la benzina si vor mentine acesti bani care pot fi usor substituiti cu bani europeni, le trimit bugetul inapoi, pentru ca sunt bani furati din banii tuturor, pentru ca sa asigure bani de campanie, cu licitatii, cu atribuiri directe", a spus presedintele Basescu.

Fondurile alocate ministerului coordonat de Liviu Dragnea sunt de 4,8 miliarde de lei in 2014, cu mai mult d eun miliard in plus fata de 2013. Aproape integral, fondurile suplimentare vor merge catre "Transferuri intre unitati ale administratiei publice". Programul "Modernizarea satului romanesc" va primi 800 de milioane de lei, programul "Infrastructura la nivel judetean", 500 de milioane de lei.

Fonduri consistente vor mai primisi programele "Regenerarea urbana a municipiilor si oraselor" sau "Constructii de locuinte si sali de sport".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dragnea PDL vanzator iluzii, #Dragnea PDL obiective nefinantate, #Dragnea buget 2014 finantare , #stiri Liviu Dragnea