Liviu Dragnea: Administratia locala nu este Cenusareasa administratiei centrale

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 13 Februarie 2009, ora 15:45
1670 citiri
Liviu Dragnea: Administratia locala nu este Cenusareasa administratiei centrale
Foto: Antena 3

Liviu Dragnea, presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, a declarat vineri proiectul de buget pe 2009 va pune in dificultate de functionare autoritatilor locale.

Liviu Dragnea a declarat vineri, in cadrul intalnirii Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, ca "administratia locala nu este Cenusareasa administratiei centrale, ci dimpotriva, ea este cea mai aproape de cetatean si, de aceea, trebuie privita ca o prioritate".

Presedintele Uniunii a criticat, de asemenea, fondurile insuficiente alocate in proiectul de buget pe 2009 autoritatilor locale care, daca va fi aprobat, va pune "in difucultate functionarea autoritatilor locale".

Liviu Dragnea a fost mandatat la intalnirea de vineri a presedintilor de Consilii Judetene sa obtina mai multi bani pentru administratiile locale. Astfel, Liviu Dragnea a fost desemnat sa intervina pe langa Guvern pentru a incerca sa modifice constructia bugetului de stat.

In plus, s-a mai decis ca fiecare reprezentant al Uniunii sa faca lobby pe langa parlamentarii din judetul pe care il reprezinta pentru ca bugetul sa nu fie votat in aceasta forma.

Unii dintre presedintii de Consilii Judetene s-au plans de lipsa de dialog dintre Guvern si autoritatile din teritoriu, iar altii au afirmat ca reducerea fondurilor pentru judete va bulversa complet activitatea in tara. Asta, pe langa blocarea oricarei sanse de a accesa fonduri structurale.

"Suntem foarte nemultumiti toti de constructia bugetara pe anul 2009. De altel, am si votat o rezolutie prin care presedintele UNCJR, Liviu Dragnea, este desemnat sa intervina pe langa Guvern ca sa incerce sa modifice constructia bugetara", a precizat pentru corespodnentul NewsIn, vicepresedintele CJ Prahova, Adrian Semcu, prezent la intalnirea de la Sinaia, citat de agentia NewsIn.

Concret, din cele 5,8 miliarde de euro solicitate de autoritatile judetene pentru acest an, Guvernul a alocat doar 3,8 miliarde pentru toate judetele.

Acesta este si motivul pentru care membrii Uniuni Presedintilor de Consilii Judetene din Romania s-au exprimat, prin vot, impotriva proiectului de bugetul de stat pentru acest an.

"Mai mult, fiecare reprezentant al Uniunii va face lobby pe langa parlamentarii din fiecare judet ca sa nu voteze in actuala forma bugetul propus de actualul Guvern", a mai spus Semcu.

El a adaugat ca valoarea bugetului alocat anul acesta administratiei locale este cu aproximativ 30% mai mic decat cel din 2008.

Desi au fost invitati la intrunirea de la Sinaia, nici premierul Emil Boc si nici ministrii Vasile Blaga si Gheorghe Pogea nu au dat curs invitatiei.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Liviu Dragnea, #descentralizare, #autoritati locale, #autoritati centrale, #buget 2009, #fonduri insuficiente , #stiri Liviu Dragnea