Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 23:54
10375 citiri
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul președintel al PSD Liviu Dragnea a fost închis la penitenciarul Rahova FOTO Facebook/ Liviu Dragnea

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI ar fi făcut presiuni.

Dragnea a vorbit şi despre fostul director al SRI, George Maior, despre care a spus că „de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”, Dragnea acreditând ideea că Florian Coldea era cel care lua decizi importante.

„Problema nu-s judecătorii în România, problema este această structură ocultă, nenorocită, care a fost condusă de Florin Coldea până în momentul în care l-au demis şi care a fost preluată şi condusă şi astăzi cu mână forte de Pahonţu, în nunele lui Iohannis. Toată această structură, care are acţiuni nu numai neconstituţionale şi nelegale – noi vorbim de acţiuni care cred că pot îmbrăca forma trădării naţionale, nu s-a vorbit mult în România despre definiţia trădării naţionale, trădarea naţională nu e numai când trădezi statul, dar cred că cel mai grav e când trădezi interesele bunăstarea şi viitorul cetăţenilor din stat”, a afirmat Dragnea.

El a precizat că face aceste afirmaţii în urma discuţiilor pe care le-a avut de-a lungul timpului cu Florian Coldea, cu fostul director al SRI George Maior, cu Victor Ponta, cu Sebastian Ghiţă sau cu Vasile Dîncu.

„Am auzit cu urechile mele discuţii telefonice între Coldea sau Maior şi procurori, cum îi presau, cum dădeau ordine, cum trimiteau practic la Parchet... Mai mult domnul Coldea, pentru că George – asta nu e o bârfă - dar George, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”, a mai afirmat Dragnea.

Dragnea a spus că unii lideri politici cum ar fi George Becali, patronii cluburilor de fotbal, unii oameni din presă, sau patroni de presă erau în vizorul celor din aşa-numitul „stat paralel” pentru că erau consideraţi personaje care nu puteau fi controlate.

Mai mult, Dragnea a avansat ideea conform căreia fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost condamnat la închisoare pentru a nu fi ales în fruntea Federaţiei Române de Fotbal.

El a precizat că nu Traian Băsescu coordona statul paralel, ci Florian Coldea, despre care a spus că este „un personaj malefic” şi că „nu e prost deloc”.

Dragnea a adăugat că nu este „supărat” pe judecătorii care l-au condamnat, argumentând: „Eu nu-mi dau seama cum aş fi reacţionat dacă aş fi fost supus în locul lor, supus la asemenea presiuni inimaginabile”.

Cristian Ghinea a dat în judecată DNA. Instituția, acuzată că ar fi ”pus la sertar” un caz de corupție din SRI
Cristian Ghinea a dat în judecată DNA. Instituția, acuzată că ar fi ”pus la sertar” un caz de corupție din SRI
Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, a depus joi, 14 martie, la Tribunalul Bucureşti, o plângere împotriva refuzului DNA de a pune la dispoziţie...
Precizările DNA după informația că ”a descins” la Primăria Capitalei. Ce documente a ridicat
Precizările DNA după informația că ”a descins” la Primăria Capitalei. Ce documente a ridicat
DNA a ridicat mai multe documente de la Primăria Capitalei în cadrul unui dosar penal ”in rem”, deschis ca urmare a unor sesizări în legătură cu amenda de 35 milioane euro dată de...
#Liviu Dragnea, #Florian Coldea, #George Maior, #SRI, #DNA, #statul paralel , #stiri Liviu Dragnea