Liviu Dragnea susține că există un blat între PNL și primarii PSD: „A fost o înțelegere să amâne moțiunea USR până să moară”

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 11:12
4598 citiri
Liviu Dragnea susține că există un blat între PNL și primarii PSD: „A fost o înțelegere să amâne moțiunea USR până să moară”
Fostul lider PSD Liviu Dragnea agită din nou apele în PSD FOTO Facebook/ Liviu Dragnea

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a acuzat că ar fi existat un blat între PSD și tabăra Cîțu din PNL înaintea congresului liberal.

Conform declarațiilor făcute de Liviu Dragnea în seara zilei de joi, 7 octombrie, liberalii le-ar fi promis celor din conducerea PSD că primarii lor vor primi bani din fondul de rezervă al Guvernului la schimb pentru tergiversarea moțiunii de cenzură.

„Mi-au spus mai mulți primari PSD. A fost o înțelegere între conducerea PSD și Cîțu ca să amâne moțiunea USR până să moară în schimbul unor fonduri care să ajungă la aleșii locali PSD. Trebuiau să amâne moțiunea până după congresul PNL. S-a întâmplat că nu au venit banii așa cum au convenit”, a afirmat Dragnea la B1 TV.

Joi seară Guvernul a decis modul în care să fie repartizați în teritoriu banii din fondul de rezervă al executivului. După o primă analiză, cei peste un miliard de lei vor ajunge în special la primarii PNL și UDMR, în timp ce aleșii de la PSD primesc o sumă modică, iar USR nu primește aproape nimic.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja că va depune plângere penală împotriva premierului Florin Cîțu, care s-a referit la banii din forul de rezervă drept „mită” pentru primarii PNL.

"50 de milioane de euro din bani publici au fost daţi mită pentru primari PNL care l-au votat la Congres pe Cîţu cu mâna la nas. Restul administraţiilor locale, care au cerut disperat de bani pentru încălzire, spitale şi şcoli nu primit nici pentru hârtie igienică. (...) Partidul Social Democrat nu poate să accepte acest lucru, de aceea vom depune plângere penală împotriva lui Cîţu. Vom merge până la capăt. Românii nu trebuie să sufere pentru ca să se răzbune că l-am dat jos", a afirmat Ciolacu într-o o conferinţă de presă.

Critici au venit și din partea USR, unde atât edilul Timișoarei Dominic Fritz cât și primarul Sectorului 1 din Capitală Clotilde Armand s-au plâns de faptul că nu au primit niciun ban de la guvern. Mai mult, Armand l-a amenințat pe premier că va ataca în Justiție hotărârea guvernului.

„Așadar, domnul prim-ministru Florin Cîţu a împărțit banii din Fondul de Rezervă al Guvernului României primarilor PNL și PSD. Un miliard de lei. Nici un ban pentru primarii USR din București, Timișoara, Brașov, Alba Iulia etc. Aparteneța politică a unui primar a fost principalul criteriu pentru alocarea acestor fonduri. Nimic despre nevoile comunităților locale și ale cetățenilor.

Acum, eu nu-mi doresc să intru într-o polemică cu premierul. Are dumnealui destule probleme de rezolvat. Voi face însă altceva. Am să atac în Justiție această hotărâre de Guvern. Și îi rog pe toți primarii USR (și nu numai) să se alăture acestui demers.

Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie!”, a relatat Clotilde Armand pe Facebook.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Liviu Dragnea PSD, #fondul de rezerva al guvernului, #Florin Citu premier, #blat psd pnl, #Clotilde Armand, #Marcel Ciolacu PSD , #stiri Liviu Dragnea