Procurorii Parchetului General au descins cu mascatii la ferma de porci a fiului lui Dragnea (Surse)

Joi, 10 August 2017, ora 12:39
10614 citiri
Procurorii Parchetului General au descins cu mascatii la ferma de porci a fiului lui Dragnea (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii Parchetul General au efectuat, joi dimineata, perchezitii la 80 de adrese din Bucuresti si din 8 judete, inclusiv la ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea, din localitatea Salcia, judetul Teleorman.

Surse citate de B1 TV si Stiri pe Surse au confirmat perchezitiile la ferma lui Valentin Stefan Dragnea.

Si jurnalistul Alex Costache scrie despre perchezitii, citand surse locale, pe contul sau de Facebook.

La descinderi au participat si mascatii, iar verificarile la ferma de porci din comuna Salcia s-au incheiat inainte de ora pranzului, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in acest caz, procurorii vizeaza infractiuni de evaziune fiscala. Prejudiciul total este estimat la aproape 40 de milioane de lei, iar asupra unor bunuri si conturi bancare s-a instituit sechestru.

Iata intregul comunicat al Parchetului:

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-un dosar avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu.

In cursul zilei de astazi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanta, sub coordonarea procurorilor, se efectueaza perchezitii in 80 de locatii (sedii sociale si puncte de lucru ale unor societati comerciale, precum si locuinte ale persoanelor care coordoneaza activitatea acestora) de catre lucratori ai Politiei Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul politistilor din cadrul D.G.P.M.B. si unitatilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de politie judetene Dambovita, Arges, Brasov, Sibiu, Mures, Vrancea, Calarasi, Teleorman.

Din probatoriul administrat pana in prezent, in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala, a rezultat ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

In vederea garantarii recuperarii acestuia, s-au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile si conturi bancare."

Realitatea TV aminteste ca fiul lui Dragnea a cumparat 90% din actiunile fermei in anul 2014.

F.N.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#perchezitii ferma porci Dragnea, #Parchetul General perchezitii ferma fiu Dragnea, #perchezitii mascati ferma porci fiu Dragnea , #stiri Liviu Dragnea