Cum arată programul partidului anunțat de Liviu Dragnea: „Suntem sătui de politicienii care acționează la comenzi străine”

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 12:37
5669 citiri
Cum arată programul partidului anunțat de Liviu Dragnea: „Suntem sătui de politicienii care acționează la comenzi străine”
Fostul lider PSD Liviu Dragnea se implică iar în politică FOTO Facebook / Liviu Dragnea

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seară că se va înscrie în „Alianța pentru Patrie”, o formațiune recent formată de foști social-democrați.

Luni dimineață, pe site-ul formațiunii a apărut o listă cu principalele priorități ale partidului.

"S-a discutat foarte mult, primii care au vorbit că mi-am făcut partid, că asta fost discuţia, au fost cei de la noul PSD. Eu, ştiţi bine, nu am ieşit public până la momentul asta. (...) Și a găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi dar cu curaj care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva pe parcursul procedurilor să se blocheze. Astfel încât partidul s-a înfiinţat şi se numeşte Alianţa pentru Patrie", a declarat Liviu Dragnea.

Conform programului politic anunțat pe site-ul formațiunii, partidul va susține „patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român”.

Cu toate că Liviu Dragnea sublinia aseară partidul nu este unul xenofob, naționalist sau radical, în programul formațiunii se specifică că „Alianța pentru Patre” vrea să proiecteze „un model de societate în spiritul mândriei naționale”, model „românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice alt de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni”.

Cum arată programul politic al formațiunii sprijinite de Dragnea:

ALIANȚA PENTRU PATRIE se adresează, prin întreaga sa activitate politică, tuturor categoriilor sociale, cetăţenilor, care sunt mândri că sunt români și care vor să se implice în salvarea și redobândirea independenței națiunii noastre, prin unirea ideilor, energiilor, aspirațiilor și competențelor în jurul și în slujba valorilor în care credem împreună.

Credem în valorile fundamentale care stau la baza civilizației moderne, în dreptul și destinul României și al românilor de a trăi în libertate și prosperitate.

Credem în statul social și solidaritatea socială, așa cum sunt definite în Constituția României.

Credem în economia de piață liberă, în proprietatea privată, în concurența loială și spiritul antreprenorial românesc.

Credem în democrația reală, în libertatea individuală, în justiția liberă și egalitatea în fața legii.

ALIANȚA PENTRU PATRIE are convingerea că există cu adevărat o nevoie vitală de a ne construi propriul destin național și de a ne desprinde definitiv şi irevocabil de actualele mentalități politice, care au risipit şi mai risipesc, şi astăzi, puterea și energia națiunii.

Înţelegând provocările agresive ale acestei perioade dificile prin care trecem, ALIANȚA PENTRU PATRIE:

va proiecta un model de societate în spiritul mândriei naționale, al respectului faţă de patrie, familie, credință, tradiţia culturală și socială a României, modelul românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice act de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni.

va susține, cu hotărâre, ca o necesitate vitală, recuperarea economică a României, în condiții de sănătate fizică și socială a cetățenilor, care să împiedice degradarea biologică a populației, scăderea indicelui valoric de viață, exodul populației, printr-un program de dezvoltare economică socială durabilă, condiţie primordială de salvare a Naţiunii Române şi care necesită, în special, punerea în valoare, cu titlu autohton, a resurselor proprii naturale, umane, materiale, financiare și de inteligenţă, astfel încât să se producă, să se dezvolte și să se întreţină bunăstarea reală a cetăţeanului român.

va combate creșterea aberantă a prețurilor generată de renunţarea la controlul asupra resurselor şi facilităţilor strategice, îndeosebi asupra celor energetice.

va reinstaura starea de siguranță publică a cetățeanului, ca premisă pentru protejarea familiei și a bunului cel mai de preț al omului: viaţa. Protecţia familiei și a vieţii omului reprezintă raţiunea fundamentală prin care rolul statului trebuie reconsiderat.

Obiectivele ALIANȚEI PENTRU PATRIE sunt obiectivele românilor patrioți, sătui de asuprirea și disprețul politicienilor progresiști, neomarxiști, care acționează, așa cum am văzut cu toții, la comenzile străine de țară și popor și strict în interesul propriu.

A venit timpul să nu mai permitem să fim amenințați, anchetați, urmăriți abuziv.

A venit timpul să punem capăt minciunii, sărăcirii, îmbolnăvirii, analfabetizării, discriminării, sfidării românilor.

A venit timpul să eliminăm dublul standard și să dăm copiilor noștri alimente românești sănătoase, lipsite de chimicale periculoase, cum sunt cele de import.

A venit timpul să ne luăm în propriile mâini destinele și să luptăm pentru drepturile, pentru viețile, pentru viitorul nostru.

Aceste obiective nu pot fi doar opțiuni, ci obligaţii de conştiinţă a generațiilor actuale faţă de viitorul generaţiilor care vor veni după noi!

În următoarele luni, vor fi prezentate pe site și supuse dezbaterii publice Programul politic și Programul economic și social.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Liviu Dragnea PSD, #partid liviu dragnea, #Codrin Stefanescu, #program politic Romania , #stiri Liviu Dragnea