Puschea pe limba lui Dragnea

Vineri, 24 Mai 2019, ora 15:57
14266 citiri
Puschea pe limba lui Dragnea

Pentru Dragnea scrutinul european a debutat cu o victorie mai grea decat orice capitulare. Triumful lui Timmermans e semn rau pentru colegii PSDisti din PSE ai olandezului, blestemat de propagandistii ciumei rosii.

In mod normal, Liviu Dragnea ar fi trebuit sa exulte. Cum sa nu se bucure el si activistii sai din PCR-ul rebotezat in PSD de victoria in alegerile olandeze a tovarasilor lor din Partidul Socialistilor Europeni? Cum sa nu se felicite ei in legatura cu izbanda lui Frans Timmermans?

Ei bine, biruinta lui Timmermans e puschea pe limba PSD. In campania pentru alegerile europene, social-democratii s-au razboit mai rau unii cu altii decat cu partidele si miscarile politice adverse.

Cei germani si-au "inghetat" relatiile cu PSD. Timmermans si-a repetat de la inaltimea functiei sale de prim-vicepresedinte al CE criticile politicoase, dar dure, la adresa impunitatii de facto, pentru delicte de coruptie, a mai-marilor regimului Dragnea.

In revansa, pesedistii i-au dedicat olandezului folclor ostil, tipurituri si blesteme. Care, insa, iata, n-au functionat.

Cauza retoricului razboi civil social-democrat e volta infractorului roman. Liderul teleormanean fusese lasat de un PSD controlat de ex-peremisti, securisti, penali si baroni rosii sa-si pozitioneze in transeele ultranationaliste partidul zis, fals, social-democrat, cand de fapt e o formatiune national-comunista.

Scopul manevrei fusese poleirea patriotica a politicii antiJustitie a lui Dragnea, menite sa-l scape de gratii.

O veste neagra pentru Dragnea

Plecand de la aceste evidente, e clar ca pentru liderul PSD surprinzatorul succes de amploare obtinut de Timmermans e o veste neagra. Prea putin conteaza ca triumful vice-sefului Comisiei Europene e conjunctural si datorat, esentialmente, patriotismului olandezilor, care i-au premiat criticului regimului Dragnea statutul de candidat de varf la presedintia Comisiei Europene.

Ceea ce nu-l impiedica pe demnitarul din Tara Lalelelor sa riste sa-i inlocuiasca in retorica cleptocratiei romane pe Soros, Iohannis si Kovesi, in functia de cel mai detestat inamic public.

In ce priveste retorica puterii pesediste si a propagandistilor ei, algoritmul lor a ramas intact. Pentru observatorii care incearca sa descopere adevarul si sa stabileasca realitatile scenei romanesti, a ramas valabila regula de aur a intoarcerii pe dos a zvonurilor, opiniilor si calomniilor puse in circulatie de Liviu Dragnea si de subordonatii liderului PSD.

"Hotul striga hotii"

Ce afirma ei, fals, ca ar face ori ar avea de gand sa faca adversarii lor, comit de regula colportorii de fake-news din PSD, ALDE si institutiile arondate.

Astfel, la televiziunile oligarhilor care-l sustin fara limite, de pilda la Antena3, intemeiata de un turnator al Securitatii, canal care, lezand principiile democratiei, i-a pus la dispozitie lui Dragnea interminabile spatii de emisie, liderul PSD a lansat un zvon alarmant.

Potrivit lui, s-ar incerca fraudarea alegerilor europene "prin manipularea unor softuri". N-a durat mult inainte ca Raluca Turcan, de la PNL, sa puna lucrurile la punct, exclamand, cu justificata excedare si exasperare, ca "hotul striga hotii". Si ca nu e admisibil ca un ins "care a furat la referendumul din 2012 si a scos mortii din cavouri pentru a merge la vot sa spuna ca...alegerile si referendumul vor fi fraudate".

Dragnea si-a obisnuit insa electoratul cu iesiri aiuritoare. Si cu varii forme de delir, menite sa iste cel putin o convenabila si demobilizanta confuzie, daca nu sa convinga.

Sistematica, intre altele, e halucinanta incercare a lui Dragnea de a contraria bunul simt al romanilor si a-i insela prin acreditarea pretentiei false ca nu el, Dragnea, omul forte al Romaniei, detine puterea. Ci adversarii lui. Care, prin urmare, ar fi in stare sa falsifice ori sa fraudeze alegerile.

In realitate, doar Dragnea poate controla si modifica rezultatul, prin institutiile cheie aflate la cheremul sau. E vorba de Ministerul de Interne, acelasi, nota bene, care, aflat la dispozitia comunistilor, a fraudat masiv alegerile din 1946. Si e vorba de Autoritatea Electorala Permanenta. Care, de asemenea, e situata sub control pesedist, deci dragniot.

Si mai alarmanta e fiabilitatea zvonisticii lui Dragnea. A remarcat-o just aceeasi reprezentanta a PNL. In fond, Dragnea a mai lansat si "zvonul" violentelor inaintea megamanifestatiei romanilor din august 2018.

Dupa cateva zile, sinistra predictie avea sa se adevereasca, prinzand contur in bastonada la care, sub pretextul violentelor, a recurs ilegal Jandarmeria, spre a pune capat protestelor anticleptocrate.

Dar evocarea fraudei ar putea fi si o pregatire a electoratului pentru o previzibila infrangere usturatoare a PSD la scrutinul european. Caci romanii sunt departe de a accepta agitpropul pesedist. Chiar si in bastioanele electorale ale PSD si in randul telespectatorilor Antenelor, prea putini cred aiurelile dragniote, potrivit carora romanilor le-ar fi crescut, realmente, venitul.

Prea multi stiu ca inflatia a mancat partea leului din maririle de salarii si pensii, cu exceptia pensiilor speciale acordate securistilor de PSD. Ori ca Iohannis i-ar fi dezbinat pe romani, iar PNL si USR ar planui sa desfiinteze salariul minim si sa favorizeze, chipurile, multinationalele, in detrimentul capitalului roman.

Mai pernicioasa risca sa fie propaganda insidioasa a unor formatori de opinie care incearca sa sporeasca lehamitea politica si indiferentismul electoral, acreditand teza falsa potrivit careia romanii n-ar avea cu cine vota. Ori ca alegerile n-ar privi Europa.

Realitatea e pe dos. Exista si USR si PNL. Iar viitorul european al tarii, libertatea, demnitatea si prosperitatea romanilor, ca si statul de drept romanesc depind de voturile cetatenilor la alegeri si referendum.

Ca si de prezenta lor masiva la urne.

Petre M. Iancu

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...