Revista presei: Romania risca blocarea fondurilor pe infrastructura

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 08:31
3896 citiri
Revista presei: Romania risca blocarea fondurilor pe infrastructura
Foto: Financiarul

Contractele semnate de Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, ar putea duce la situatia in care Romania sa piarda bani europeni. Presa centrala scrie ca oficialii europeni ar putea taia din fondurile pentru infrastructura, din cauza pesedistului Dragnea.

"Blocarea banilor UE este iminenta", titreaza "Adevarul", care scrie ca, in urma verificarilor efectuate de oficialii europeni, s-au gasit nereguli majore la contractele de modernizare a drumurilor semnate in Teleorman.

Firme cu preturi mai mici au fost excluse de la licitatii, iar doua contracte sunt semnate cu o firma care castiga liciatii pe banda rulanta.

Romania risca sa piarda finantari de 743 de milioane de euro din cauza lui Liviu Dragnea, scrie si "Evenimentul Zilei", care arata ca din patru proiecte verificate prin sondaj de Comisia Europeana in Romania, toate patru au picat testele.

Pe de alta parte, Uniunea Europeana face presiuni asupra Romaniei si Bulgariei si pentru a reduce coruptia, in vederea aderarii la Spatiul Schengen: masurile propuse pentru reducerea coruptiei sunt insa aplicabile in toate statele europene, scrie "Romania Libera".

Adevarul Cazul Dragnea: blocarea banilor UE este iminenta

Romania risca blocarea fondurilor pe infrastructura pentru cel putin jumatate de an, iar in cazul in care neregulile identificate nu sunt indreptate, Comisia Europeana ar putea suspenda platile pentru o perioada mai lunga, au declarat oficiali de la Bruxelles.

Expertii care au studiat contractele de la Teleorman au gasit nereguli majore privind un conflict de interese, precum si folosirea unor criterii de calificare restrictive in momentul in care s-a ales firma care sa se ocupe de reabilitarea acestora. Acestea ar fi dus la excluderea unor ofertanti cu preturi mai mici din randul participantilor. Cele doua contracte sunt semnate cu firma Tel Drum SA, cunoscuta in Teleorman pentru proiectele castigate pe banda rulanta de la Consiliul Judetean, scrie Adevarul.

Evenimentul Zilei: Romania risca sa piarda finantari de 743 de milioane de euro din cauza lui Liviu Dragnea

Oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) au fost instiintati ca, in urma verificarilor efectuate de Comisia Europeana, patru proiecte de dezvoltare au fost respinse si Romania risca sa piarda finantari de 743 de milioane de euro pentru infrastructura.

Au fost verificate patru proiecte din cadrul Programului Operational Regional (POR) pentru Romania si toate au picat la verificari, au precizat surse oficiale, pentru Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Bruxelles-ul extinde monitorizarea coruptiei la nivelul intregii UE

In timp ce cresc presiunile facute asupra Bulgariei si Romaniei de a combate coruptia si criminalitatea, pentru a adera la spatiul Schengen, UE anunta masuri de supraveghere si evaluare a coruptiei la nivelul tuturor statelor membre.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom a prezentat un set de ma-suri pentru a aborda mai ener-gic prejudiciile grave pe care le aduce coruptia societatilor europene in plan economic, social si politic, scrie Romania Libera.

(L.S.)

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Liviu Dragnea, #Dragnea contracte, #Draagnea bani europeni, #blocare bani europeni , #stiri Liviu Dragnea