Scandal inainte de alegerile din PSD: Dragnea, acuzat din interior ca va maslui votul

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 16:42
3542 citiri
Scandal inainte de alegerile din PSD: Dragnea, acuzat din interior ca va maslui votul
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce Robert Negoita s-a retras din cursa pentru sefia PSD, joi, senatorul Serban Nicolae a anuntat ca ia in calcul sa nu mai candideze nici el.

Intr-o scrisoare depusa la sediul PSD, Nicolae il acuza pe presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ca si-a aranjat votul in partid in asa fel incat sa castige competitia.

In scrisoarea citata de psnews.ro, senatorul sustine ca aceasta organizare este "profund viciata, nestatutara si confuza" si reclama "procedura cu totul noua o procedura cu totul noua, necunoscuta si nefamiliara membrilor de partid chemati sa voteze".

Dragnea il ia peste picior pe Negoita si raspunde criticilor: Daca asa credeti, o sa ies si eu pe Facebook!

" (...) Ceea ce se intampla, insa, in aceste zile, este ingrijorator si poate afecta pe termen lung intregul demers politic al partidului, subminandu-i credibilitatea si respectabilitatea construite, cu atatea eforturi, in peste 25 de ani.

Organizarea Congresului si a alegerilor pentru functiile de conducere la nivel national este profund viciata, nestatutara si confuza. Astfel, intr-un mod netransparent, se inventeaza, o procedura cu totul noua, necunoscuta si nefamiliara membrilor de partid chemati sa voteze, peste doar trei saptamani, candidati ale caror proiecte politice nu au cum sa le cunoasca si evalueze obiectiv.

S-au introdus restrictii nestatutare de candidatura, ceea ce denota, nu doar o lipsa de legalitate, ci, mult mai grav, o nefireasca suspiciune cu privire la seriozitatea, discernamantul si spiritul analitic al propriilor colegi de partid. In paralel cu procedurile de inscriere a candidaturilor si de obtinere a sustinerii acestora sunt inca in desfasurare conferinte judetene (unele se vor tine dupa incheierea acestor proceduri!), in vreme ce majoritatea acestora s-au tinut deja, fara ca sa se cunoasca data alegerilor ori a Congresului, conditiile de participare, proiectele ce sunt supuse dezbaterii si competitiei", se arata in scrisoarea senatorului PSD.

Despre razgandirea lui Negoita

Acesta aminteste si de faptul ca premierul este trimis in judecata si presedintele interimar al partidului este condamnat in prima instanta. Serban Nicolae il critica si pe Robert Negoita pentru razgandirea lui rapida in ceea ce priveste candidatura.

"Este regretabil si daunator ca un vicepresedinte al partidului isi anunta intrarea in competitia pentru functia de presedinte al PSD cu motivatia, exclusiva, a dosarelor penale ale presedintelui interimar si premierului in exercitiu, rostind, practic, in sediul PSD, sinteza motiunii de cenzura formulata de adversarii politici. Acelasi candidat, la interval de o zi, isi anunta retragerea din cursa, intrand in echipa presedintelui interimar, a carui condamnare penala o reamintise public. Toate acestea fara o reactie serioasa si coerenta in fata unui evident prejudiciu de imagine pentru partid.

In aceste conditii, alegerile interne, fara transparenta, corectitudine si egalitate de arme, sunt profund viciate, lipsite de credibilitate si generatoare de mari deservicii aduse partidului", mai scrie Serban Nicoale.

Negoita s-a razgandit: Nu mai candieaza la sefia PSD si il sustine pe Dragnea (Video)

Senatorul face un apel la liderii PSD, carora le cere sa opreasca intreaga procedura a alegerilor si sa readuca "competitia interna in limitele statutare, ale respectului si increderii intre colegi".

"Nu poate exista credibilitate si nu va exista legitimitate pentru o conducere aleasa in conditiile fixate. Cei al caror vot se cere nu au putut vedea ofertele politice ideile si viziunile candidatilor, nu au putut cantari, in mod onest si transparent, argumentele si contra-argumentele fiecaruia. Mai este inca timp. Ca se va merge pe aceasta discutabila formula de vot, ca se va reveni la procedura, niciodata contestata, a alegerii functiilor in Congres, ramane de stabilit, dar alegerile trebuie sa se desfasoare transparent, statutar si in conditii de egalitate. (...)

Daca pretul pentru revenirea la normalitate si corectitudine depinde de mine, sunt hotarat si anunt public ca nu voi mai candida, de aceasta data, pentru niciuna dintre functiile de conducere. Voi pune, fara pretentii, la dispozitia colegilor, ideile la care am lucrat, propunerile si proiectul politic pe care as fi vrut sa-mi bazez candidatura", mai arata Nicolae.

Dupa ce Robert Negoita si-a anuntat intentia de a candida la sefia PSD, au curs atacurile la adresa lui Negoita, edilul Sectorului 3 fiind acuzat chiar ca ar fi candidatul PNL. Mai mult, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a demisionat de la conducerea organizatiei PSD Sector 4, el declarand ca a luat aceasta decizie dupa ce Negoita i-a propus sa faca parte din echipa lui, iar el l-a refuzat.

Ulterior, Negoita si-a retras candidatura. Liviu Dragnea, care in acest weekend isi va anunta oficial candidatura, a declarat ca nu stie ce "resorturi l-au dezimpins pe Negoita" sa mai candideze.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Fandaxia Dianei Șoșoacă: Ce au arătat analizele după ce senatoarea a susținut că a primit un plic suspect de la ”sistem”
Fandaxia Dianei Șoșoacă: Ce au arătat analizele după ce senatoarea a susținut că a primit un plic suspect de la ”sistem”
Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat marți, 27 februarie, că a fost informată de SPP cu o zi înainte despre faptul că a primit un plic ”suspect” care conţine ”o substanţă...
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 27 februarie, că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio solicitare pentru ca şeful statului, Klaus Iohannis, să...
#scandal alegeri PSD, #Serban Nicoale alegeri PSD, #senator PSD scandal alegeri , #stiri Liviu Dragnea