Comuna in care a copilarit Liviu Dragnea, datoare vanduta la Tel Drum. Primaria nu a contestat penalitatile uriase si acum va fi executata silit

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 16 Octombrie 2018, ora 08:14
19137 citiri
Comuna in care a copilarit Liviu Dragnea, datoare vanduta la Tel Drum. Primaria nu a contestat penalitatile uriase si acum va fi executata silit
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Comuna Saelele din Teleorman, localitatea in care a copilarit liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuie sa-i plateasca societatii Tel Drum suma de 2,3 milioane de lei.

Cea mai mare parte din aceasta suma reprezinta penalitati de intarziere calculate la 0,15% pe zi, datoria de baza fiind de circa 940.000 de lei. Curios, Primaria nu a contestat decizia prin care a fost stabilita suma.

Judecatoria Turnu Magurele a hotarat saptamana trecuta demararea procedurii de executare silita a Primariei comunei Saelele, la solicitarea societatii Tel Drum.

Potrivit judecatorilor din Teleorman, localitatea trebuie sa plateasca suma de 2.353.434,42 lei, compusa din 941.376,68 lei reprezentand debit principal, 1.411.857,74 lei reprezentand penalitati si 200 de lei cheltuieli de judecata.

Minuta deciziei poate fi accesata pe portalul instantelor.

Edil din PSD

Potrivit DNA, firma Tel Drum ar fi controlata de Liviu Dragnea, dar politicianul neaga vehement acest lucru. Pe de alta parte, liderul PSD este nascut in comuna Gratia, dar a copilarit in Saelele. Localitatea are aproximativ 2.000 de persoane care se ocupa cu agricultura.

In vara anului 2016, Liviu Dragnea a luat parte la inaugurarea unui camin pentru batrani in comuna Saelele si a asistat la un meci de fotbal din finala Cupei Teleormanului, primind si o diploma de excelenta pentru "implicarea in dezvoltarea comunei Saelele si contributia adusa la cresterea nivelului calitativ al fotbalului din judetul Teleorman".

De altfel, potrivit GSP.ro, proprietarul in acte al clubului de fotbal Vointa Saelele era la acea data soferul lui Dragnea, Madalin Ionita, iar finantator era Valentin Dragnea, fiul presedintelui Camerei Deputatilor.

Primaria din Saelele este condusa inca din 2004 de pesedistul Gabriel Carjan. El a devenit cunoscut in urma cu patru ani cand, in calitate de fost profesor la scoala din localitate, a dat in judecata primaria pe care o conducea si a cerut plata unor dobanzi la diferentele salariale pe care le obtinuse printr-o alta hotarare judecatoreasca.

Povestea unui proces

Totul incepe de la o datorie de 941.376,68 lei, pe care comuna Saelele o avea la Tel Drum.

In 2012, primaria din Saelele a incheiat un contract cu firma Tel Drum de aproape 4 milioane de lei pentru construirea unei retele de canalizare si a unei statii de epurare a apelor uzate.

Dupa intrarea in insolventa a Tel Drum, in ianuarie 2018, societatea a dat in judecata primaria si a castigat.

"Admite cererea. Ordona debitoarei Primaria comunei Saelele sa plateasca creditoarei SC Tel Drum SA suma de 941.376,68 lei, debit, cu penalitati de intaziere de 0,15% pe zi, de la data scadentei, in termen de 30 de zile de la data comunicarii prezentei hotarari. Obliga debitoarea la plata sumei de 200 lei chletuieli de judecata catre creditoare. Cu drept de cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare", este decizia Tribunalului Teleorman din 6 februarie. Minuta poate fi accesata pe portalul instantelor.

In mod surprinzator, avand in vedere ca este vorba de banii romanilor, Primaria nu a contestat sentinta, asa ca aceasta a ramas definitiva. Iar acum Tel Drum cere executarea silita a localitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Liviu Dragnea Saelele, #Dragnea Tel Drum , #Tel Drum