Dupa 2 ani de la emiterea rechizitoriului, magistratii incep judecata in primul dosar Tel Drum: Probele au fost corect administrate

Duminica, 03 Noiembrie 2019, ora 09:51
14189 citiri
Dupa 2 ani de la emiterea rechizitoriului, magistratii incep judecata in primul dosar Tel Drum: Probele au fost corect administrate
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta

Procesul in care societatea Tel Drum si trei dintre directorii acesteia - Petre Pitis, Mircea Visan, Florea Neda - au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru fraude europene poate incepe, potrivit deciziei definitive date vineri de judecatori.

Practic, magistratii pot incepe judecarea acestui caz. Procesul a stat in faza de Camera Preliminara aproape doi ani, cazul fiind trimis in judecata in decembrie 2017.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce o hotarare similara daduse si Tribunalul Bucuresti la inceputul acestui an. Magistratii au constatat legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriu, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala.

Concret, instanta a respins contestatiile facute de inculpatii din acest dosar. "Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Pitis Petre, Neda Florea, Visan Mircea, Ion Florian, SC Tel Durm SA, SC WFA Impex SRL impotriva incheierii de sedinta din 11 ianuarie 2019 a Tribunalului Bucuresti-Sectia I Penala in dosarul nr. 48645/3/2017/a1", arata minuta instantei, potrivit portalului instantelor.

Acuzatiile

Societatea Tel Drum si doi dintre directorii acesteia - Petre Pitis si Mircea Visan - au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru folosirea de documente false, avand ca rezultat obtinerea ilegala de fonduri europene in cazul achizitionarii unei statii de asfaltare.

De asemenea, un alt director al firmei, Florea Neda, precum si SC WFA Impex SRL si un reprezentant al acestei societati, Ion Florian, au fost trimisi in judecata pentru complicitate.

Detalii despre acest dosar in articolul: Cele doua cuvinte care au abonat firma Tel Drum la contractele publice date de Consiliul Judetean Teleorman

Dragnea, acuzat in dosarul Tel Drum II

Pe rolul DNA se mai afla un dosar, vizand activitatea Tel Drum, in care este cercetat Liviu Dragnea. Seful interimar al DNA, Calin Nistor, a precizat in aceasta saptamana ca acest caz ar putea fi solutionat pana la finalul anului 2019.

"Procurorul este independent pe solutie si pe activitatea de urmarire penala. Practic, despre dosarul Tel Drum, eu sper ca pana la sfarsitul anului procurorul de caz sa dea o solutie. Am avut o discutie cu seful de sectie si procurorul de caz. Probabil pana la sfarsitul anului va fi data o solutie in acel caz", a precizat Calin Nistor.

I.S.

#Tel Durm Petre pitis, #judecata Tel Durm, #judecata Petre pitis , #Tel Drum
Comentarii
Poza smartysmarty
smartysmarty
rank 3
Poza cititoru
cititoru
rank 5
able acum ii vom ura lui Dragnea "la multi ani"