In ce dosare de la DNA apare numele contabilei sexy de la Tel Drum

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 12:17
12002 citiri
In ce dosare de la DNA apare numele contabilei sexy de la Tel Drum
Foto: Rise Project

Numele Nicoletei Pene, mana dreapta a lui Petre Pitis, directorul general al firmei Tel Drum, protagonista principala a dezvaluirilor facute de Rise Project, in cazul valizei pierdute, apare si in anchetele procurorilor de la DNA. Este vorba de cazul Belina si cele doua dosare Tel Drum.

Jurnalistii de la Rise Project povestesc despre ascensiunea Nicoletei Pene in ierarhia teleormaneana. "Cand a ajuns prima oara in Tel Drum, intai sefa la departamentul de Control Financiar Preventiv, colegii se intrebau cine e, de unde vine si de ce. Intr-un judet cu putini manageri pe cap de locuitor si cea mai ridicata rata a somajului din tara, Nicoleta reusise. Nu toti o inghiteau."

Iata perspectiva unui angajat in 2015: "Ascensiunea doamnei Nicoleta Pene e de domeniul fantasticului. A venit la Tel Drum ca un nimeni, direct sefa la CFP. In cateva luni doamna Ignat a plecat si ea (Nicoleta Pene) e acum director comercial care, la masa cu Pitis, taie si spanzura", scriu jurnalistii de la Rise Project, care precizeaza ca informatiile de pe hardul negru sunt datele din computerul acesteia de la birou.

Pe acest hard au fost gasite si numeroase fotografii: selfieuri cu Nicoleta Pene, Petre Pitis, dar si fotografii din vacantele comune ale familiilor celor doi. Jurnalistii arata ca pozele erau stocate in telefonul Nicoletei Pene si de aici in backup-ul din calculator.

Director comercial la Tel Drum

Potrivit profilului de pe Linkedin, Pene ocupa din 2014 functia de director comercial la Tel Drum. Ea a mai ocupat la Tel Drum functiile de sef executiv Audit Intern si sef Serviciu Control Financiar Preventiv - Controlor Financiar. In perioada 2007-2013, a lucrat la o banca din Alexandria.

Pene sustine ca are ca urmatoarele calitati profesionale:

- Abilitati de negociere;

- Abilitatea de a comunica eficient cu restul colegilor sau clientilor;

- Abilitatea de a lucra in conditii de stres;

- Abilitatea de a-si prioritiza sarcinile;

- Buna cunoastere a pietei, a concurentei si a produselor concurente;

- Abilitati de conducere si coordonare;

- Abilitati de persuasiune;

- Corectitudine fata de angajati si organizatie.

Ancheta de la DNA

Directia Nationala Anticoruptie spune, intr-un raspuns pentru Digi24, ca informatiile dezvaluite de Rise Project au, intr-adevar, legatura cu un dosar in lucru.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca este vorba de dosarul Tel Drum, in care este vizat Liviu Dragnea, acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, fraude europene si abuz in serviciu. Una dintre acuzatii vizeaza chiar acest aspect, firma Tel Drum ar fi controlata de politician.

Ancheta are legatura cu modul in care societatea Tel Drum a primit contracte finantate din fondurile publice nationale sau europene.

Potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), in acest moment actionarii Tel Drum sunt Petre Pitis, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% si inca trei persoane, care detin cate 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena si Costache Mirela.

In acest dosar mai sunt cercetati Petre Pitis, Neda Florea, dar si primul patron al firmei, afaceristul Marian Fiscuci.

Dosarul Tel Drum I

In decembrie 2016, firma Tel Drum si doi dintre directorii acesteia - Petre Pitis si Mircea Visan - au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru folosirea de documente false, avand ca rezultat obtinerea ilegala de fonduri europene in cazul achizitionarii unei statii de asfaltare.

De asemenea, un alt director al firmei, Florea Neda, precum si societatea WFA Impex SRL si un reprezentant al ei, Ion Florian, au fost trimisi in judecata pentru complicitate.

Audiata ca martor

In acest caz, Nicoleta Pene a fost audiata ca martor de procurorii DNA, in legatura cu modul in care firma Tel Drum a achizitionat de la WFA Impex o statie de asfaltare, in 2016. Procurorii DNA spun ca sefii Tel Drum ar fi folosit documente false, avand ca rezultat obtinerea ilegala de fonduri europene.

La finalul anchetei, procurorii DNA au clasat ancheta in cazul Nicoletei Pene si a altei angajate, Marilena Panaitov, privind rolul lor in cadrul comisiei de evaluare.

"Din probele administrate nu a reiesit dincolo de orice dubiu rezonabil ca acestea cunosteau activitatea infractionala si interpunerea, in mod fraudulos, a SC WFA Impex SRL in procedura de atribuire, astfel incat in cauza urmeaza a se dispune clasarea cu privire la savarsirea de catre acestea a infractiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei", scriau procurorii DNA.

Dosarul Belina

In dosarul Belina, Nicoleta Pene a fost interceptata cand discuta cu sefii din Tel Drum sau cu patronii unor firme apropiate de Tel Drum. Este vorba de dosarul in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul MDRAP, Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman, si mai multi functionari.

Una dintre discutiile interceptate ale Nicoletei Pena este cu Danel Barac, administratorul firmei Trident 51 din Turnu-Magurele. "Trident 51 este o interfata a societatii Tel Drum", acuza procurorii DNA care au investigat cazul Belina.

Asta dupa ce mai multe documente ale firmei Trident 51 din Turnu-Magurele au fost descoperite de procurorii DNA in calculatoarele firmei Tel Drum, atunci cand au facut perchezitia informatica. Era vorba de inscrisurile necesare pentru obtinerea autorizatiilor in vederea efectuarii constructiilor pe celebra insula Belina din Teleorman.

Ziare.com a scris despre acest caz in articolul: Perchezitia calculatoarelor Tel Drum dezvaluie cum functiona un "pion" in afacerea Belina

Interceptarile

Danel Barac a fost angajat la Tel Drum, acest lucru a reiesit din mai multe discutii telefonice. De exemplu, Danel Barac a sunat-o, pe 6 februarie 2015, pe Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum. Barbatul voia sa discute despre decontarea unei delegatii si situatia "baiatului" sau, Marius Lucian Barac.

Danel Barac: Am si eu o rugaminte la dumneavoastra.

Nicoleta Pene: Spuneti!

Danel Barac: Tre' sa plec la Bals repede. Am si eu de luat niste bani, d-aia de... pe la deplasarile mele, de pe la astea si...

Nicoleta Pene: ihi.

Danel Barac: Sa-i... mi le dea Gabi si ii semnati dumneavoastra cand veniti.

Nicoleta Pene: Da. Dar nu mai stati, va grabiti? Ca vream si eu sa vorbesc, de baiat, de astea... ca am vorbit cu sefu'.

Danel Barac: De ce?

Nicoleta Pene: De baiat.

Danel Barac: Asa!

Nicoleta Pene: Pai, d-aia zic, voiam si eu sa vorbesc! De baiatul dumneavoastra, cu salariul, cu astea...

Danel Barac: Da, da, da! Si cu...

Nicoleta Pene: Eu sunt pe drum acuma. O las p-asta mica la mama si...

Danel Barac: Pai atunci va astept! Gata, nu, va astept atunci!

Nicoleta Pene: Cum vreti, daca nu, puteti lua banii, ca vi-i da Gabi si ne auzim... luni.

...

Nicoleta Pene: Mai avem ceva de rezolvat noi, adica ne-ati cerut noua suportul vis-a-vis de ziua de azi, de exemplu. Sa va dam... sa va luam ceva, si astea, si mai avem noi de luat ceva?

Danel Barac: Nu, nu, nu.

Nicoleta Pene: Am luat tot ce ne-ati cerut, da?

Danel Barac: Eu am tot ce-mi trebuie, nu mai am nevoie de nimic.

Nicoleta Pene: Ok.

Danel Barac: Da. Deci am tot ce-mi trebuie.

Discutiile despre firma

Pene avea discutii despre firma care in acte era controlata de Barac cu una dintre colege, Marilena Panaitov.

Nicoleta Pene: Unu: am avut tranzactii din astea intracomunitare la

decembrie?...[neinteligibil]... pe intra...

(...)

Marilena Panaitov: Deci...sunt niste d-alea, ale lu' Barac pe Fishery, atat.

Nicoleta Pene: Aha. Pai, o sa-mi dai, cand o fi atunci.

Marilena Panaitov: Iti dau eu maine, da.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#liviu dragnea tel drum, #Nicoleta Pene DNA, #Nicoleta Pene Tel Drum , #Tel Drum