Inalta Curte a exclus interceptarile facute de SRI intr-un dosar in care sunt judecati apropiatii lui Dragnea, printre care si primul patron Tel Drum

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 09:28
16165 citiri
Inalta Curte a exclus interceptarile facute de SRI intr-un dosar in care sunt judecati apropiatii lui Dragnea, printre care si primul patron Tel Drum
Foto: Arhiva (Camera Deputatilor)

Inalta Curte a decis excluderea a zeci de interceptari si filaje din dosarul in care sunt implicati primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci, si cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecati pentru evaziune fiscala. Decizia magistratilor este definitiva.

Sentinta prin care s-au exclus interceptarile a fost luata in faza de Camera Preliminara, pe 27 septembrie, inaintea inceperii procesului. Exceptia a fost ridicata de avocatul lui Adrian Simionescu. Decizia a fost data de un complet format din judecatorii Lucia Rog si Luciana Mera, potrivit unor surse din magistratura.

Practic, Inalta Curte a desfiintat circa 10 incheieri de sedinte date tot de ICCJ in 2014, prin care erau puse in executare mai multe masuri de supraveghere tehnica.

"Exclude din materialul probator toate procesele verbale de consemnare a rezultatelor activitatilor de supraveghere tehnica mai sus-mentionate", se arata in minuta Inaltei Curti. In baza unei decizii a Curtii Constitutionale, din 18 ianuarie 2018, judecatorii au dispus excluderea fizica din dosar a CD-urilor cu inregistrari, eliminarea referirilor la aceste mijloace de proba si eliminarea redarii continutului acestor mijloace de proba din rechizitoriu.

DNA trebuie sa excluda aceste probe pana la primul termen al procesului, care este 9 noiembrie.

Cazul

Ziare.com a scris despre ce contineau interceptarile din acest dosar. Fostul parlamentar Adrian Simionescu discuta liber la telefon despre afaceri, in timp ce trebuia sa lucreze in favoarea celor care l-au votat in Legislativ.

"Io am facut asa ceva vreodata, n-ai minte? Pai daca vroiam, nu-ti bagam biletu' la ordin si te faceam muci?! Ce dracu', is deputat, trimiteam garda, te faceau... masca! Io fac de-astia...?", spunea Simionescu.

In plus, fostul cumnat al lui Liviu Dragnea, Florinel Marinas, a dat o declaratie explicita la DNA, in dosarul in care era cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala, in care a aratat ca principalii vinovati in cazul sau sunt fostul deputat PSD, Adrian Simionescu, si primul patron Tel Drum, Marian Fiscuci.

Vezi aici detalii: Fostul cumnat al lui Liviu Dragnea l-a infundat la DNA pe fostul deputat PSD Adrian Simionescu

Cine sunt principali actori ai afacerii

Adrian Simionescu a fost vicepresedintele PSD Teleorman in perioada 2001-2012, fiind mana dreapta a lui Liviu Dragnea la conducerea organizatiei locale de partid. Politicianul a ocupat intre 2008 si 2009 functia de vicepresedinte al CJ Teleorman.

Marian Fiscuci este prieten din copilarie al lui Liviu Dragnea, donator constant la PSD si a figurat timp de 4 ani in actele Tel Drum. A fost primul proprietar al firmei Tel Drum. Fiscuci si Dragnea sunt prieteni vechi, cei doi au absolvit impreuna in 1980 Colegiul Unirea din Turnu Magurele. Fiscuci a cumparat actiunile Tel Drum la privatizarea din 2001.

De altfel, in dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, anchetat de DNA, Fiscuci este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat. Practic, afaceristul ar fi devenit scriptic actionar majoritar al Tel Drum si a actionat si ca un interpus al liderului PSD in administrarea societatii comerciale.

In realitate, cel care ar fi controlat firma era liderul PSD.

Proinvest Alexandria este administrata de Marian Fiscuci. Potrivit cererii DNA depuse la Tribunalul Bucuresti, de blocare a lichidarii Tel Drum, o parte din societatile care au emis aceste instrumente de plata sunt firme care ar fi controlate de persoane apropiate de Tel Drum. Este vorba de persoane fizice din grupul infractional organizat din care ar face parte si societatea Tel Drum. DNA da exemplu firmele Proinvest si Megacom Agregate.

Potrivit unei dezvaluiri Rise Project, Simionescu, prin firma Sady Com, a incasat de la Tel Drum peste 19 milioane de lei, iar Fiscuci, prin Proinvest, s-a alimentat cu peste 28 de milioane de lei.

In paralel, Fiscuci a donat peste jumatate de milion de lei la PSD Teleorman, in timp ce Simionescu a contribuit cu 14.500 de lei.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....