Prima mutare a lui Liviu Dragnea dupa ce DNA i-a pus sechestru pe avere

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 20:22
53288 citiri
Prima mutare a lui Liviu Dragnea dupa ce DNA i-a pus sechestru pe avere
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Dupa ce DNA a decis sa puna sechestru pe toate bunurile si conturile sale, Liviu Dragnea si-a anuntat urmatoarea mutare prin vocea avocatei sale.

Maria Vasii a precizat, marti seara, pentru Antena3, ca seful PSD va depune plangere impotriva procurorului de caz, Alexandra Lancranjan, care ar fi vrut sa-l umileasca, chemandu-l la DNA, unde zeci de protestatari i-au cerut demisia si i-au urat sa intre in puscarie.

"Am asistat la o prigoana impotriva lui Liviu Dragnea. Am solicitat procurorului de caz sa isi asume acest comportament agresiv impotriva liderului PSD, deoarece Liviu Dragnea a raspuns solicitarii Parchetului de a veni pentru un act procesual. Regretabil, in fata cladirii a fost intampinat cu violenta de toate felurile, iar procurorul de caz facea abstractie de acest eveniment. Desigur ca vom face plangerile cuvenite", a detaliat Vasii.

In plus, avocata lui Dragnea sustine ca procurorul de caz nu era deloc preocupat sa evalueze bunurile.

"Prejudiciul este socotit pe baza a nimic. Trebuie sa aduc la cunostinta si urmatoarele situatii extrem de grave. Domnul Liviu Dragnea este acuzat ca a constituit un grup criminal organizat in 2001, in conditiile in care legea penala aduce in Romania aceasta notiune doar din anul 2003", acuza Vasii.

"Cum poate sa indisponibilizeze venitul de la Camera Deputatilor, cine poate sa creada ca are o sursa ilicita?", a adaugat avocata.

"S-a incercat umilirea si discreditarea lui Liviu Dragnea. Contestam masura dispusa, a sechestrului, vom invoca toate nelegalitatile si vom recurge la o directiva europeana, chiar daca legea interna e restrictiva. Am avut aprobarea sa mergem miercuri dimineata, dar am primit telefon, luni seara, la ora 21:00, ca doamna procuror nu poate miercuri si sa mergem marti", citata de Stiri pe Surse.

Vasii s-a referit inclusiv la Oficiul European Antifrauda (OLAF) in termeni la fel de duri:

"Acel raport intocmit de un investigator din OLAF va fi supus analizei in fata forurilor europene competente. In acest sens s-au redactat deja cererile de chemare in judecata si pot sa asigur ca toate aberatiile pe care le-ati aflat puse in carca domnului Dragnea se vor lamuri. Am asistat la un act de folosire a procedurilor judiciare intr-un scop politic".

Amintim ca DNA a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de peste 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.

Dragnea a fost azi la DNA pentru a i se comunica oficial decizia. A sosit la ora 17:30, el fiind aplaudat de sustinatori, in timp ce contestatarii l-au huiduit si au strigat "Demisia!" sau "La puscarie!". Liderul PSD nu a dat declaratii, facandu-si drum cu greu catre intrarea in institutie, in conditiile in care jurnalistii il asaltau cu intrebari.

Dupa nici jumatate de ora, a parasit institutia la fel de tacut cum a venit si inconjurat de jandarmi.

Citeste amanunte despre Dragnea a fost la DNA sa afle ca i s-a pus sechestru pe avere. Intampinat cu aplauze si huiduieli, seful PSD a tacut malc

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Dragnea plangere DNA Tel Drum , #Tel Drum