Tel Drum a castigat un nou contract in Teleorman: Modernizeaza o scoala cu 7,2 milioane de lei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 11:13
17381 citiri
Tel Drum a castigat un nou contract in Teleorman: Modernizeaza o scoala cu 7,2 milioane de lei
Foto: Facebook/PSD Zimnicea

Desi aflata in insolventa, celebra firma Tel Drum continua sa castige contracte in Teleorman, fostul fief al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Este vorba de un contract de 7,2 milioane de lei pentru reabilitarea unei scoli in Zimnicea, care a fost dat luna trecuta acestei societati, potrivit datelor din sistemul electronic de achizitii publice.

Contractul "Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul de investitii Modernizare si dotare Scoala gimnaziala nr. 2, oras Zimnicea", a fost acordat firmei Tel Drum, de Primaria Zimnicea, prin procedura simplificata.

Valoarea: 7.260.833,45 de lei.

Lucrarile principale pe care urmeaza sa le execute societatea: Amenajare/ Sistematizarea exterioara/Imprejmuire, modernizarea celor doua corpuri de constructie, Finisaje interioare si exterioare, instalatii si amenajare teren de sport multifunctional.

Sursa: Sistemul electronic de achizitii publice

Care este situatia Tel Drum

Societatea Tel Drum este in stare de insolventa si este trimisa in judecata pentru fraude cu bani europeni. Procurorii DNA mai au pe rol o ancheta, in care acuza ca societatea ar fi controlata prin interpusi de catre liderul PSD, Liviu Dragnea.

Tel Drum este acuzata de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu. La solicitarea DNA, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis interzicerea procedurii de dizolvare sau lichidare a societati Tel Drum.

ANI a dezvaluit legatura Tel Drum - edil

Orasul Zimnicea este condus de edilul Petre Parvu (PSD) - foto alaturi de Liviu Dragnea. In 2017, inspectorii de integritate au stabilit ca Petre Parvu, in calitate de primar al orasului Zimnicea, a semnat mai multe contracte de furnizare, de prestari servicii si de lucrari, precum si facturile aferente acestora, incheiate intre Primaria Zimnicea si societatea Tel Drum SA Alexandria.

Potrivit ANI, Petre Parvu a fost in aceste situatii in conflict de interese de natura administrativa, intrucat in perioada in care a semnat contractele avea cu firma Tel Drum Alexandria un contract de inchiriere si un contract de comodat (folosinta) pentru un imobil proprietatea primarului.

Petre Parvu a contestat fara succes raportul ANI la Curtea de Apel Bucuresti. Actiunea s-a a fost respinsa ca neintemeiata, potrivit datelor din portalul instantelor. Primarul a contestat decizia la Inalta Curte.

Citește și:
Instanța amână a 8-a oară pronunțarea în dosarul directorilor de la Tel Drum. Oamenii lui Dragnea scapă prin prescripție abia în februarie 2024
Instanța amână a 8-a oară pronunțarea în dosarul directorilor de la Tel Drum. Oamenii lui Dragnea scapă prin prescripție abia în februarie 2024
Pronunțarea pe fond în dosarul în care directorii Tel Drum Florea Neda, Mircea Vișan și Petre Pitiș sunt judecați pentru o fraudă cu fonduri europene de aproape 5 milioane de lei a fost...
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
#Petre parvu, #Petre parvu Liviu Dragnea, #liviu dragnea tel drum , #Tel Drum