Tel Drum deconta vacante si haine de vanatoare captusite cu blana de hamster, dar si-a cerut insolventa

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 20:11
6805 citiri
Tel Drum deconta vacante si haine de vanatoare captusite cu blana de hamster, dar si-a cerut insolventa
Foto: Rise Project

Documentele consultate de jurnalistii Rise Project din valiza ce le-a fost trimisa de un localnic din Teleorman dezvaluie o imagine a Tel Drum complet diferita de cea a unei firme care anul acesta si-a cerut falimentul.

In valiza au fost gasite imagini si documente legate de vacantele exotice a mai-marilor Tel Drum, precum si a multor apropiati ai lui Liviu Dragnea. Chiar si seful PSD apare in fotografii intr-una dintre vacantele din Brazilia.

"De rezervari, facturi sau bilete avea grija, in general, directoarea comerciala a Tel Drum, Nicoleta Pene. De aceea, printre documentele inghesuite grabit in valiza, am gasit tot felul de hartii din excursiile sefilor", scriu cei de la Rise Project.

Citeste aici principalele informatii din ancheta Teleorman Leaks

Shopping in Viena de 716 euro/ora, la magazine de arme si haine de vanatoare

Jurnalistii au gasit un dosar albastru cu numeroase chitante, bonuri, facturi si pliante care trasau itinerariile sefilor Tel Drum.

"Cum ar fi chitante din iulie 2016, cand cuplurile Pitis si Pene au petrecut impreuna un weekend la hotel Vega in Mamaia. I-a insotit Mircea Visan, directorul tehnic Tel Drum, trimis in judecata alaturi de Pitis si Neda Florea in schema WFA.

Sau bonuri de cumparaturi adunate in plic. Scor total: 35.000 de euro intr-un singur weekend de shopping la Viena (25-27 noiembrie 2010) . Directorul Tel Drum a decartat atunci 716 euro pe ora.

3.000 de euro au ramas intr-un magazin Paul & Shark pentru haine de iarna. Inca pe-atat, la Salamander si Denkstein. Marfa a intrat in doua valize Samsonite noi, de 800 de euro, pe langa cateva parfumuri Armani, Zippo si Boss.

25.000 de euro au costat, insa, hainele si accesoriile de vanatoare. La John Springer's Erben, magazin din 1830, fost furnizor al casei imperiale austro-ungare, au cazut la datorie peste 15.000 de euro. Printre altele, Pitis a cumparat acolo o vesta de vanatoare captusita cu blana de hamster, colectia Habsburg, de 1.400 de euro. La fel a costat si o jacheta capitonata, aceeasi colectie. 10.000 de euro a mai inghitit Kettner, cel mai vechi producator austriac de arme, azi si de haine", enumera jurnalistii informatiile adunate de pe bonuri si chitante.

Tel Drum, DNA si insolventa

Pe 17 ianuarie 2018, procurorii DNA au pus firma sub acuzare pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu. Masura a fost luata in dosarul in care liderul PSD este cercetat ca ar fi in spatele societatii. Liviu Dragnea este acuzat in acest caz de grup infractional organizat, fraude europene si abuz in serviciu.

In aceeasi zi, Petre Pitis a trimis o adresa la Tribunalul Teleorman in care cere instantei intrarea in insolventa. El solicita ca administrator judiciar sa fie numita firma Casa de Insolventa Transilvania (CITR) Filiala Ilfov SPRL.

Nu era prima data cand Tel Drum avea probeleme la DNA. Acestea s-au acutizat din decembrie 2017. Pe 12 decembrie 2017, procurorii au pus sechestru asigurator pe suma de 4,1 milioane de lei, intr-un dosar in care Tel Drum era acuzata de fraude europene. Banii au fost opriti intr-un cont bancar pana la finalizarea procesului. Societatea a fost trimisa in judecata in acest caz pe 27 decembrie 2017.

Printre oficialii companiei inculpati erau si reprezentantii companiei: Petre Pitis, Mircea Visan si Florea Neda.

Potrivit directorului general al Tel Drum, firma se afla in incetare de plati, neputand acoperi debitele scadente pe care le inregistreaza la bugetul de stat, asociati, institutii de credit si furnizori, restantele depasind suma de 10.000.000 de lei.

Citeste mai multe despre situatia de la compania teleormaneana, intr-un material exclusiv marca Ziare.com: DNA acuza ca firma Tel Drum si-ar fi regizat insolventa

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Tel Drum decontare vacante cumparaturi lux, #Tel Drum DNA insolventa datorii stat , #Tel Drum