Unul dintre creditorii Tel Drum cere judecatorilor sa mute procesul insolventei de la Tribunalul Teleorman

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 22 Martie 2018, ora 10:35
5658 citiri
Unul dintre creditorii Tel Drum cere judecatorilor sa mute procesul insolventei de la Tribunalul Teleorman
Foto: Teldrum.ro

Societatea Aversa Manufacturing cere Curtii de Apel Bucuresti sa stramute de la Tribunalul Teleorman dosarul insolventei societati Tel Drum, potrivit portalului instantelor.

Procesul a fost deschis saptamana trecuta, instanta a stabilit primul termen de judecata pe 27 martie. Daca cererea ar fi admisa, dosarul s-ar muta la un alt tribunal de pe raza Curtii de Apel Bucuresti: Bucuresti, Giurgiu, Calarasi sau Ialomita.

Cauza a fost deschisa in contextul in care Aversa Manufacturing Bucuresti contesta intr-un alt proces modul in care Tribunalul Teleorman a numit lichidatorul judiciar in cazul societatii Tel Drum din Alexandria. Motivul: instanta trebuie sa dea intaietate propunerii facute de creditor, nu celei facute de debitor.

In sprijinul afirmatiilor, avocatii firmei arata ce prevede Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, la articolul 45.

"... in cazul in care atat debitorul, cat si creditorul au solicitat desemnarea cate unui administrator judiciar/lichidator judiciar va avea prevalenta cererea creditorului...", este articolul in baza caruia cele doua firme cer schimbarea CITR Filiala Ilfov SPRL.

La solicitarea Tel Drum, instanta din Alexandria a decis sa numeasca administrator judiciar firma Casa de Insolventa Transilvania (CITR) Filiala Ilfov SPRL.

Datorie de 4,8 milioane de lei

Aversa Manufacturing Bucuresti are de recuperat de la Tel Drum suma de 4,8 milioane de lei, in baza unui contract de livrare de electropompe si servicii de mentenanta, din perioada 2015-2016.

Pe 25 ianuarie 2018, firma a depus o cerere la Tribunalul Teleorman si a cerut desemnarea Intercom Management SPRL ca administrator judiciar la Tel Drum. Li s-a admis doar creanta, nu si desemnarea administratorului.

"Consideram ca schimbarea in parte a incheierii apelate este singura solutie menita a repara nesocotirea dispozitiilor legale inocate", arata avocatii Aversa Manufacturing, in dosarul in care cere schimbarea administratorului judiciar.

Tel Drum a avut in ultimii ani contracte uriase cu statul, cu administratia locala sau finantate din fonduri europene. Surprinzator, pe fondul a doua anchete DNA, actionarii au cerut insolventa. Potrivit uneia dintre anchetele procurorilor, in spatele firmei ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea. Politicianul a negat vehement acest lucru.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#tel drum insolventa, #Tel Drum stramutare, #tel drum liviu dragnea, #Tel Drum Tribunalul Teleorman , #Tel Drum