Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Dragnea, despre cererea lui Iohannis de amanare a alegerilor: In decembrie nu se pot frauda?

Luni, 11 August 2014, ora 15:15
3351 citiri
Dragnea, despre cererea lui Iohannis de amanare a alegerilor: In decembrie nu se pot frauda?
Foto: Romania Tv

Vicepremierul Liviu Dragnea considera ca cererea trimisa de Klaus Iohannis guvernului, prin care cere schimbarea datei alegerilor, este "neserioasa", pentru ca nu e corect ca "cetatenii sa mearga prin nameti la alegeri".

"Incercam sa vedem care sunt motivatiile adevarate, pentru ca, pe fond, este o scrisoare neserioasa. Noua ni se pare o cerere neserioasa pentru ca este o hotarare de guvern care se incadreaza in prevederile legale, iar acestea spun ca alegerile se pot organiza nu mai devreme de luna precedenta lunii in care se incheie mandatul presedintelui", a explicat Liviu Dragnea, potrivit Romania Tv.

Vicepremierul a aratat ca guvernul nu are de gand sa raspunda pozitiv cererii presedintelui PNL. "Nu vad de ce a cerut efectiv si nu avem de gand sa modificam, pentru ca sunt aceleasi conditii pentru oricare dintre candidatii la prezidentiale", a spus Dragnea.

Iohannis ii cere lui Ponta sa amane prezidentialele

"Daca facem alegerile in 2 si 16 noiembrie, dupa parerea domnului Iohannis, se pot frauda si daca le facem in decembrie nu se pot frauda? Nu. Alegerile vor fi organizate in mod corect, asa cum au fost organizate si celelalte alegeri in acesti doi ani.

In ceea ce priveste data alegerilor, eu cred ca si pentru cetateni este mai bine. Nu cred ca este corect, onest din partea Guvernului sa oblige romanii sa mearga prin nameti la alegeri. Cand sa vina la alegeri? De Craciun?", s-a intrebat Dragnea.

Iohannis: Data alegerilor creeaza avantaje pentru Victor Ponta

Vicepremierul PSD crede ca cererea lui Iohannis face parte dintr-un plan subteran prin care mandatul lui Traian Basescu sa mai fie prelungit o luna.

"Eu cred ca Basescu nu a avut curaj sa ceara in mod direct sa fie ajutat sa isi termine mandatul in 22 decembrie si a cerut-o prin omul lui, Iohannis, pentru ca, dupa alegerile din 16 noiembrie, daca si cred ca va castiga Victor Ponta, pe Basescu nu o sa-l mai bage nimeni in seama. Asta cred ca este principala motivatie", a incheiat Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis, care a fost desemnat luni candatul la presedintie al aliantei PNL-PDL, a cerut vineri, intr-o scrisoare trimisa guvernului, sa anuleze HG 520/2014, actul normativ prin care a fost stabilita data alegerilor prezidentiale, aratand ca aceasta decizie a fost luata fara a respecta legislatia in vigoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Dragnea Iohannis schimbare data, #Dragnea Iohannis mutare alegeri, #Dragnea Iohannis scrisoare neserioasa , #vicepremier