Dragnea: Iohannis a migrat de la FDGR la PNL. E singurul caz de bigamie politica (Video)

Luni, 25 August 2014, ora 12:57
3940 citiri
Dragnea: Iohannis a migrat de la FDGR la PNL. E singurul caz de bigamie politica (Video)
Foto: B1TV

Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut inca o data, luni, necesitatea adoptarii unei ordonante de urgenta prin care primarii sa poata migra la orice partid doresc, in ciuda prevederilor legale in vigoare, si l-a acuzat pe Klaus Iohannis de ipocrizie.

"Problema e reala, nu noi am rupt USL, nu noi am creat PMP, PRL (...) Nu sunt de vina primarii si alesii locali, nu sunt de vina nici comunitatile pentru aceste decizii", a argumentat Dragnea.

Vicepremierul a dat si cateva exemple. "In Ilfov, USL a primit incredere peste 60% din mandate, PDL 20%. Acum, PDL si PNL au peste 50% si conduc comunitatile care au votat sa scoata PDL din administratie", a declarat acesta.

La fel, "in Botosani, PDL a obtinut 20% din mandate, iar acum conduce majoritatea in Consiliul Local", a mai spus el, iar in Hunedoara sunt majoritati schimbate in 3 din cele 7 municipii si in 22 de comune, "tot prin actiunile liberalilor".

Dragnea: Ordonanta care permite primarilor sa-si schimbe partidul, gata pana la finele lunii

"Iohannis mai bine tacea"

Totodata, presedintele executiv al PSD le-a dat replica si contestatarilor acestei initiative guvernamentale.

"Ce spune domnul Predoiu nu ma intereseaza, ce spune domnul Iohannis ma intereseaza pentru ca isi doreste sa fie presedinte. Nu am crezut ca acest domn are atata ipocrizie (...) In 2012, a candidat la primaria Sibiului pe lista Forumului Democrat al Germanilor din Romania si apoi a migrat la PNL. (...)

E singurul caz de bigamie politica din Romania - e presedintele PNL si e membru in FDGR. De ce e moral pentru Klaus Iohannis sa migreze de la organizatia pe listele careia a candidat la PNL si ar fi imoral pentru ceilalti primari din Romania sa poata sa aiba o astfel de optiune?", a intrebat Dragnea.

Iohannis: Ar fi o eroare daca guvernul ar da ordonanta privind migratia primarilor

"Cred ca mai bine tacea decat sa iasa ieri cu aceasta acuzatie", a mai adaugat Dragnea.

Majoritati ostile in consiliile locale

Vicepremierul a sutinut ca ordonanta exprima si "dorinta primarilor".

"E important pentru noi, ca si guvern responsabil, sa reglementam cat mai rapid acest haos care e pe cale sa se instaleze in Romania", a mai afirmat Liviu Dragnea.

Mai mult, el a declarat ca "e important ca cetatenii romani sa fie respectati, vointa lor electorala sa fie in continuare respectata" si a subliniat ca "suveranitatea se poate exprima prin popor, prin alesii sai" si nu prin grupurile care conduc partidele de la Bucuresti.

Liviu Dragnea a sustinut ca daca va fi adoptata ordonanta, "nu e obligatoriu sa vina toti primarii la PSD, Doamne fereste! Nici nu se va intampla asta", dar se va "limpezi" situatia generala, pentru ca "2015 sa nu fie un an de blocaje".

Liviu Dragnea a dat exemplul municipiului Bucuresti, unde activitatea este blocata de noua majoritate a Consiliului General, dar nu a explicat in ce masura ordonanta pe care o pregateste guvernul ar putea solutiona aceasta problema, cata vreme actul normativ ar prevedea ca primarul Sorin Oprescu se poate inscrie in ce partid doreste, nu consilierii generali.

Totusi, acesta a continuat in aceeasi linie, spunand ca urmeaza sa fie adoptate foarte multe hotarari in consiliile locale si "nu putem lasa ca PDL si PNL sa blocheze tara".

Intrebat de un jurnalist, Liviu Dragnea a respins ideea ca ordonanta va avantaja PSD.

"Nu, s-ar putea sa plece si din PSD! Conteaza mai putin unde se duc primarii. Un primar va lua decizia in functie de ce doreste comunitatea. Niciun primar nu va trece la un partid daca simte ca in localitatea respectiva cetatenii vor altceva", a mai sustinut el.

Liviu Dragnea a dezvaluit ca PSD se gandeste "de 2-3 luni" la rezolvarea acestei situatii si a facut trimitere la banii care vor fi alocati de catre guvern in perioada urmatoare, spunand ca are foarte multe proiecte la minister, pentru care vor fi alocate fonduri, dar acest lucru nu poate fi facut pentru ca majoritatile din consiliile locale nu vor sa le aprope, pentru ca au devenit "ostile" primarilor.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Dragnea ordonanta primari partide, #Dragnea Iohannis migrat PNL, #ordonanta migratie primari partide , #vicepremier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Dragnea , gunoierii , analfabetii si minerii vorbesc despre Romania
Poza Ernst
Ernst
rank 5
dragnea, mai multi traseisti decat ati adunat voi