Dragnea neaga ca a discutat cu Basescu la Cotroceni si ii ia apararea lui Iliescu

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 16:09
5591 citiri
Dragnea neaga ca a discutat cu Basescu la Cotroceni si ii ia apararea lui Iliescu
Foto: Realitatea TV

Vicepremierul Liviu Dragnea a negat, marti, ca ar fi discutat in particular cu presedintele Traian Basescu dupa receptia de la Palatul Cotroceni, si i-a luat apararea lui Ion Iliescu, pe care Sebastian Ghita l-ar vrea dat afara din PSD.

"Am iesit pe aceeasi usa, dansul a luat-o la lift, spre birou, ei am iesit la masina si am plecat. Dar nu eram decat noi acolo, eram multi oameni in sala! Cu domnul Dancu am mers la Cotroceni, cu domnul Dancu am plecat, e prietenul meu de ani de zile.

M-am dus din partea guvernului (...) Am nimerit intr-o multime uriasa de basisti. Am vrut sa ma asigur ca pana la urma domnul Traian Basescu o sa plece. O sa plece! N-am avut alte confidente", le-a spus Liviu Dragnea jurnalistilor, dupa ce liderul sau de partid, Victor Ponta, i-a cerut sa explice public acest episod.

Traian Basescu si Liviu Dragnea au plecat impreuna de la receptia de Ziua Nationala

Ponta i-a cerut lui Dragnea sa le faca jurnalistilor "confidente" despre discutia cu Basescu

Iliescu, eticheta de comunism a PSD?

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile date de Ion Iliescu, potrivit carora un partid nu trebuie condus ca o corporatie, Liviu Dragnea i-a dat dreptate, adaugand ca PSD "nu este si nu va fi condus ca o corportatie, va fi condus ca un partid".

Iliescu raspunde PSD-ului: N-ati pierdut din vina mea, asta e o mizerie, o lasitate! (Video)

Sebastian Ghita ii da replica lui Iliescu: Are comportament marxist. PSD nu e o corporatie, dar nici un CAP

Liviu Dragnea a negat vehement ca alegerile prezidentiale ar fi fost pierdute din cauza lui Ion Iliescu, perceput ca si comunist.

"Nu, au fost pierdute si din cauza acestor etichete, dar nu am spus ca e vina domnul Iliescu. S-a strigat, s-a scris pe Facebook, s-a spus la minting, dar nu e de vina Ion Iliescu, ar fi culmea sa dam vina pe domnul Ion Iliescu", a declarat el, recunoscand ca PSD nu stie la ora actuala care sunt cauzele esecului electoral.

Intrebat daca Ion Iliescu trebuie sa faca un pas in spate, Liviu Dragnea a comentat: "Eu nu am folosit niciodata 'pas in spate', nu suntem la un ansamblu de dansuri. Domnul Iliescu are locul lui foarte bine stabilit in istoria partidului si in istoria Romaniei. A facut pentru aceasta tara ceea ce nu au facut multi, din cauza asta e respectat".

"Sunt multe cauze, nici macar cei care au castigat nu au toate raspunsurile. (...) Nu stim, intrebarea nu e simpla, iar raspunsul e si mai complicat", a mai punctat el.

Nicio plangere de la CE pentru Tel Drum

Pe de alta parte, presedintele executiv al PSD a tinut sa sublinieze faptul ca si el si presedintele Victor Ponta si-au pus mandatele pe masa, iar colegii i-au reconfirmat in unanimitate.

"Sedinta CExN a avut loc la multe zile dupa alegeri. Presedintii de organizatii au vorbit cu baza si cu membrii de partid, deciziile au fost adoptate in cunostinta de cauza. Exist o legatura foarte stransa, avem o sustinere foarte serioasa in partid, in primul rand pe a pastra guvernarea si conducerea. Si Victor Ponta si eu am pus mandatele la dispozitia CExN, a fost vot de incredere in unanimitate, nicio exceptie, nici macar cei care au fost exclusi", a declarat Dragnea.

Totodata, el a respins ideea ca Marian Vanghelie si Mircea Geoana au fost exclusi din partid ca urmare a unei razbunari, precizand ca se stia "dinainte" ca ei vor sa isi faca un alt partid.

Intrebat cum raspunde la acuzatiile lui Marian Vanghelie despre verificarile cerute de CE la firma Tel Drum, Dragnea a spus: "Nu ii raspund, pentru ca domnul Vanghelie nu poate sa acuze (...) El a facut parte dintr-un grup mafiot din care au mai ramas doi: Marian Vanghelie si Mircea Geoana. Sa faca plangere unde doreste, nu trebuie sa ma acuze pe mine. Am vazut si eu stirea, chiar e nastrusnica".

Vanghelie: De la Bruxelles s-a cerut urmarirea penala pentru contracte la Teldrum (Dragnea) si Asesoft (Ghita)

Cand va fi restructurat guvernul

Vicerepremierul a mai fost intrebat despre restructurarea Guvernului si cooptarea PLR, dar a spus ca inca nu s-au luat decizii finale, urmand ca saptamana aceasta sau cel mai tarziu saptamana viitoare sa aiba loc o intalnire in coalitie si sa se ia mai multe decizii in acest sens.

"O sa dicutam si arhitectura noului guvern, atunci vom discuta si de ponderea fiecarui partid. Pana acum PLR nu a solicitat absolut niciun minister", a mai declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea discutie Basescu Cotroceni, #Dragnea Iliescu exclus PSD, #Dragnea restructurare guvern , #vicepremier