Cum a ratat Dragnea ocazia sa ajunga filosof

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 11:45
3128 citiri
Cum a ratat Dragnea ocazia sa ajunga filosof

Dupa ce o vreme nu mai contenea cu osanalele la adresa prietenului Ponta, Liviu Dragnea s-a aratat o vreme cam rezervat, lasand impresia ca relatiile lor se indreapta in directia Razboiului Rece.

In plus, dupa jocul lui Dragnea de-a demisia din Guvern si din toate functiile din partid, urmat de jocul de-a sustinerea si nesustinerea lui Ponta, am ramas cu impresia ca, gata, relatia lor s-a terminat.

Se pare insa ca nu s-a terminat nimic, ca a fost o pauza de tatonare si ca totul s-a reanimat duminica seara, cand domnul Dragnea s-a apucat sa pretinda la un post TV ca il sustine in continuare si neconditionat pe prietenul Ponta.

Poate ar trebui sa intelegem ca lucrurile sunt din nou ca la inceput, desi, in ce ma priveste, am avut impresia ca simt o anumita raguseala in glasul domnului Dragnea, ceva care te indeamna sa citesti printre randuri altceva decat ceea ce spune.

Pe de alta parte, detectorul de minciuni se bazeaza, printre altele, si pe o anumita balbaiala in glas, atunci cand gandesti una si spui alta. Exact ce am simtit eu: o balba, atunci cand spunea ca Ponta "va avea o soarta foarte buna" la partid.

Cum adica "o soarta"? Partidul ar putea sa-i asigure lui Ponta o perspectiva frumoasa, posibilitatea de a se reafirma in forta ca politician, sansa unei noi ascensiuni.

Soarta, insa, in niciun caz nu depinde de Dragnea. De soarta stiu ca se ocupa in principal ursitoarele, iar Dictionarul Enciclopedic al Limbii Romane ofera urmatoarea definitie (pe scurt):

SOARTA, s. f. (In superstitii) Forta (sau vointa) supranaturala despre care se crede ca hotaraste tot ce se petrece in viata; destin, fatalitate, noroc, scrisa, ursita.

Si tot presedintele PSD reia tema vechii prietenii cu Ponta, in urmatorii termeni: "Nu imi este amic, ci prieten. Am fost prieteni buni si ramanem prieteni buni".

Cred insa ca aici domnul Dragnea o da in bara cu toata forta. Stie si un elev de clasa a patra ca amic inseamna prieten si prieten inseamna amic, iar alaturarea lor inseamna pleonasm.

Iar pleonasmul nu-i face deloc cinste unui intelectual, mai ales atunci cand ia cuvantul. Pentru asemenea situatie, exista proverbul batranesc: daca tacea, filosof ramanea.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Liviu Dragnea presedinte PSD, #demisie guvern Liviu Dragnea, #Victor Ponta premier demisie , #Victor Ponta