Dragnea cel din poza

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 11 Septembrie 2018, ora 10:54
36244 citiri
Dragnea cel din poza

Fotografiile publicate de Victor Ponta duminica seara, in care apar George Maior, Liviu Dragnea, Florian Coldea si, probabil, Laura Codruta Kovesi, sunt uimitoare doar pentru ipocriti.

Este o ipocrizie de la un anumit nivel al politicii si al presei in sus sa spui ca nu stiai despre intalnirile organizate de capii SRI cu ocazia zilelor lor de nastere, a zilei SRI sau de 1 Decembrie. Erau invitati acolo cam toti sefii de institutii si ministrii care colaborau cu SRI.

Era un mod prin care fostul director SRI dorea sa creeze o cultura institutionala. Era bine sau rau? E de discutat.

Eu nu vad nimic rau in sine. Ba as zice ca acea cultura institutionala care functiona in acel moment a fost una dintre cheile intaririi statului, indubitabila intr-o anumita perioada, si a vitezei pe care a luat-o anicoruptia. Statul este acum extrem de slabit si pentru ca aceasta cultura a disparut.

Exact ca in cazul demonizatelor protocoale, ele in sine nu reprezinta o problema. Au fost comise ilegalitati la aceste intalniri, au fost comise ilegalitati in aplicarea protocoalelor? Sa fie pedepsita cu maxima asprime orice ilegalitate.

Se tot vorbeste despre acea hotarare in prima instanta a Curtii Militare de Apel care a apreciat ca protocoalele ar fi ilegale. Pe langa faptul ca este absolut singulara, semnata de un judecator din cate inteleg apropiat de Mitica Iliescu, este si extrem de dur criticata de profesionistii dreptului cu mai multe argumente. Puteti citi aici analiza realizata de VeDem Just.

Dar in afara acestei, deocamdata, bizarerii juridice, nimeni nu a putut dovedi ca protocoalele erau ilegale in sine.

Asa cum doar un infractor cred ca poate considera un rau faptul ca resursele statului au fost concentrate pentru descoperirea de probe in baza carora au fost dezactivate retele de coruptie. Nu toate, desigur. Nu complet, desigur. Dar incomparabil mai multe decat inainte.

La fel cu aceasta cultura institutionala. Ce e rau in ea in sine? A rezultat din aceasta colaborare ceva care a daunat statului roman? Daca exista, sa existe si sanctiuni pe masura.

Prezenta dlui Dragnea acolo e alta poveste. Una despre slugarnicie si ipocrizie. Tot Victor Ponta a povestit mai demult cum Liviu Dragnea s-a tinut de capul lui pana cand l-a dus si pe el acolo. Stiu si din alte surse ca, daca dl Ponta nu l-ar fi dus acolo, dl Dragnea ar fi sarit gardul. Era disperat sa fie si el bagat in seama. Sa intre in poza cum ar veni.

De ce? Pe de-o parte, pentru ca face parte din sistemul lui de parvenire. Liviu Dragnea a pornit de foarte jos cu sosete flausate in picioare. Pe atunci, cand inca nu descoperise statul paralel, pentru Liviu Dragnea prezenta la aceste intalniri in inima "statului paralel" rezervate celor mai puternici sefi de institutii era o confirmare ca a ajuns unde si-a propus, ca e si el in Olimp, ca s-a ajuns.

Acum este cel mai mare inamic al statului paralel, atunci insa nu-si incapea in camasa de mandria impartirii aerului cu cei astazi demonizati. Acesta e Liviu Dragnea. Si aceasta labilitate are o continuare care se vede si ea cu ochiul liber. Azi pupi in fata, maine bagi cutitul in spate. Oricui.

Pentru ca Dragnea e oricand dispus la orice colaborare care ii e profitabila, cu oricine. Stiti de ce a semnat Victor Ponta pactul de coabitare? Pentru ca Traian Basescu l-a amenintat ca-l numeste pe Liviu Drangea premier. Si Liviu Dragnea, de fata, nu a negat, nu s-a opus. Omul acesta e in stare sa tradeze pe oricine.

Azi te duci la petrecerea gazduita de Maior, poate chiar de ziua lui, dupa cum spun unele surse, si maine iti rupi hainele de pe tine ca sa obtii mazilirea lui in postul de ambasador invocand exact ceea ce in vremuri trecute ti se parea esenta universului.

Si asa ajungem la al doilea motiv pentru care Liviu Drangea sarea gardul la asemenea reuniuni: ca sa incerce sa negocieze pentru sine tradand pe oricine era nevoie. Nu stiu ce se discuta la K2, dar pot pesedistii sa fie siguri, siguri ca dl Dragnea nu soptea acolo secretele lor in urechile cui era dispus sa le auda?

Acesta e omul. Asta ne arata pozele. Nu vreo infractiune. Ci o imensa si gretoasa ipocrizie. Si a nu fi stiut asta despre Liviu Dragnea e o uriasa naivitate.

Eveniment Quarterly Report

Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Curtea Constituţională a amânat joi, 2„ septembrie, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie. ÎCCJ...
Efectele măsurilor fiscale anunțate de Guvern, în viziunea fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui
Efectele măsurilor fiscale anunțate de Guvern, în viziunea fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui
Foarte multe firme se vor închide, din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern, a avertizat, joi, la RFI, vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei atrage atenția că...
#Dragnea poza Maior , #Victor Ponta