Dragnea: Iohannis mi-a spus ca-i pare rau ca am fost condamnat. Cine e ofiterul acoperit din PSD?

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 22:39
9796 citiri
Dragnea: Iohannis mi-a spus ca-i pare rau ca am fost condamnat. Cine e ofiterul acoperit din PSD?
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele PSD Liviu Dragnea, care vineri a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului, s-a declarat deranjat de faptul ca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia din fruntea PSD si sustine ca seful statului si-a depasit atributiile constitutionale.

Dragnea a povestit, intr-o emisiune de la Antena3, cum a decurs convorbirea cu Iohannis.

"Eram la volan. Ca sa n-am si alta problema i-am spus sa astepte, am oprit masina, m-am dat jos si am vorbit. Mi-a spus ca ii pare rau in plan personal dar crede ca eu, avand aceasta pozitie, ar trebui sa-mi dau demisia, ca pot afecta imaginea Romaniei.

Poate fara sa-si dea seama a intrat chiar intr-o zona neconstitutionala. Ne place sau nu, un partid este o organizatie care are niste drepturi, dreptul de a-si hotari propria conducere.

Mi s-a parut deplasat ca presedintele sa ceara demisia unui sef de partid. Iohannis nu are dreptul sa se amestece in viata interna a niciunui partid. Ma asteptam sa ma sune sa-mi spuna ca-i pare rau si ca si el considera decizia nedreapta, dar nu asta!", i-a povestit Dragnea lui Radu Tudor.

Liderul PSD a tinut sa adauge ca de cand e presedintele PSD "tot ce am facut a fost sa stau cu mana intinsa si spre presedinte si spre guvern". Intrebat de realizatorul emisiunii la ce se refera, Dragnea a rectificat repede.

"Cu mainile intinse. In sensul de a construi ceva. Ori nu se doreste, ori nu se poate, ori nu se intelege, e incapacitate, micime politica", a completat seful social-democratilor.

Cine e ofiterul acoperit din PSD: Nu ma intereseaza daca e Zgonea sau Tudose. In primul rand Mihai Tudose nu e!

In ce priveste declaratia fostului presedinte al PSD Victor Ponta cum ca in partid exista un vice care este de fapt ofiter acoperit al serviciilor, Dragnea a incercat initial sa glumeasca, evitand un raspuns.

"Am auzit si eu ce a zis Victor. Daca are informatii, sa le dea. Dincolo de gluma, astea sunt afirmatii grave, astea trebuie documentate, verificate... Dupa ce am vazut delaratia lui Victor m-am tot gandit. Nu stiu daca sunt, nu cred ca sunt. Pot fi membri nu numai in PSD, si in alte partide, care de-a lungul anilor, ocupand functii guvernamentale, au interactionat cu serviciile. Dar de aici pana la a spune ca unul dintre ei e ofiter acoperit mi se pare foarte grav. (...) Nici nu e bine sa nu fie niciun fel de contact intre servicii si politicieni", a spus fostul ministru.

Pana la urma, intrebat daca ar putea fi vorba despre Valeriu Zgonea, Dragnea a facut o declaratie ce lasa loc de interpretari.

"Nu ma intereseaza daca e Zgonea, sau Tudose sau altcineva... In primul rand Mihai Tudose eu nu cred ca e", a raspuns Dragnea, fara sa mai ofere si alte detalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dragnea Iohannis parere rau condamnare, #Dragnea reactie Iohannis demisie condamnare, #Dragnea Zgonea ofiter acoperit , #Victor Ponta