Bugetul se negociaza de ore in sir in biroul lui Dragnea: Taxele din energie si telecom ar putea fi amanate sau recalculate

Marti, 05 Februarie 2019, ora 16:41
7604 citiri
Bugetul se negociaza de ore in sir in biroul lui Dragnea: Taxele din energie si telecom ar putea fi amanate sau recalculate
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Liderii coalitiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, continua, si marti, discutiile la Parlament, pe marginea bugetului pentru 2019.

La sedinta care a inceput la ora 12:00, mai participa premierul Viorica Dancila si ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, transmite Mediafax.

Ulterior, la Parlament s-a prezentat si secretarul general al Guvernului, Toni Grebla. Odata cu el a intrat la discutii si secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul din cadrul Ministerului Justitiei, Mariana Mot. Totodata, a mai sosit in biroul liderului PSD si Mihai Draghici, propus de premierul Viorica Dancila pentru functia de ministru al Transporturilor.

Potrivit unor surse citate de TVR, Guvernul ia in calcul modificari importante la ordonanta "lacomiei", dar si pentru bugetele locale.

In ce priveste OUG 114, se pare ca Guvernul are de gand sa schimbe modul de calcul al ROBOR.

De asemenea, sunt luate in calcul si modificari in ceea ce priveste taxele din energie si telecomunicatii, care ar putea fi prorogate, adica efectele lor sa fie amanate, sa fie recalculate aceste taxe, dar exista si varianta ca acestea sa se aplice pentru o perioada limitata de timp, relateaza TVR citand surse guvernamentale.

Primele negocieri au esuat

Cea de-a doua intalnire a coalitiei vine dupa ce luni a avut loc o sedinta in biroul de la Camera Deputatilor al lui Liviu Dragnea. La discutiile de luni care au durat aproape cinci ore au luat parte si premierul Viorica Dancila, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, ministrul Muncii Marius Budai, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu si secretarul general al ALDE Daniel Chitoiu.

La finalul intalnirii de luni, niciunul dintre acestia nu a facut declaratii de presa.

Vitamina D pentru copii vs. servicii

Liviu Dragnea a spus, duminica seara, dupa discutiile despre buget in Comitetul Executiv al PSD, ca intentioneaza ca o suma importanta din fondurile serviciilor secrete sa ajunga la Sanatate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Guvernul urma sa se reuneasca marti pentru adoptarea bugetului, insa cum inca exista neintelegeri se amana sedinta pentru ziua de vineri, au spus surse politice, pentru Mediafax.

Primarii municipiilor din tara s-au declarat nemultumiti de alocarea bugetara. Edilii, reuniti in Asociatia Municipiilor din Romania (AMR), condusa de Robert Negoita, au discutat cu premierul Viorica Dancila la Palatul Victoria miercurea trecuta.

Primarii au cerut ministrului Finantelor Eugen Teodorovici alocarea unui procent de 30% din bugetul national catre administratia locala, in conditiile in care in prezent sustin ca primesc mai putin de 20%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Dragnea Dancila Teodorovici discutii buget , #buget