AFP: Comisia pentru plagiat, schimbata inainte de decizia in cazul Mang

Luni, 11 Iunie 2012, ora 22:12
6679 citiri
AFP: Comisia pentru plagiat, schimbata inainte de decizia in cazul Mang

Agentia France Presse a dedicat un articol schimbarilor facute de ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, care a inlocuit toti membrii Comisiei nationale de etica, cea care trebuia sa ia o decizie in privinta predecesorului sau, Ioan Mang, acuzat de multiple plagiate.

"Membrii Consiliului national de etica pentru cercetare stiintifica, un organism care depinde de ministerul Educatiei, au fost inlocuiti vineri, in virtutea unui ordin al ministrului interimar Liviu Pop. Aceasta decizie a intervenit inaintea unui vot asupra raportului interimar al Consiliului, referitor la acuzatiile de plagiat contra precedentului ministru al Educatiei, conform unei surse", noteaza AFP.

Agentia franceza o citeaza pe fosta presedinta a acestui for, Constanta Ganea, care spune ca acesta a realizat "o analiza independenta si obiectiva, pe baza surselor originale (...) si respectand legea in vigoare".

Explicatiile lui Mang

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a explicat, luni, ca a schimbat total componenta comisiei care ancheta cazurile de plagiat, printre care si cel al predecesorului sau, Ioan Mang, din cauza faptului ca era ineficienta.

"Comisia a fost infiintata in noiembrie 2011, are 50 de dosare depuse, 13 solutionate pentru ca s-a facut competitia pentru burse doctorale (...) si doar 1 dosar finalizat din cele 50.

Al doilea aspect, aceasta comisie trebuia sa cumpere un banal soft care sa verifice lucrarile (...) Din 50 de dosare s-a finalizat de buna voie unul. Cert e ca nu functioneaza", a declarat Pop la TVR Info.

El a asigurat insa ca noua comisie va finaliza foarte repede cazul lui Ioan Mang, fostul ministru al Educatiei, acuzat de multiple plagiate.

Pop s-a mai aratat de parere si ca aceasta comisie ar trebui trecuta in subordinea altei institutii, nu a ministerului.

Pop schimba consiliul de etica, organism care ancheta plagiatul lui Mang

Seful interimar de la Educatie, Liviu Pop, a schimbat, printr-un ordin de ministru publicat in Monitorul Oficial, componenta Consiliului National de Etica, organism care ancheteaza acuzatiile de plagiat aduse lui Ioan Mang.

Astfel, potrivit ordinului de ministru, din noul Consiliul vor face parte Teodor Petrescu - presedinte, Virgil Muraru - vicepresedinte, Romita Iucu, Doru Vladimir Puscasu, Nicolar Burnete, Mihai Vladimirescu, Petru Andea, Victor Stoica, Horia Iovu, Florin Ionescu, Paul Dobrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Liviu Pop comisie plagiat, #Liviu Pop dosare comisie etica , #ministrul Educatiei