Biblioteca pentru Pop: Protest cu carti in Piata Victoriei pentru demisia ministrului Educatiei

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 06:59
9341 citiri
Biblioteca pentru Pop: Protest cu carti in Piata Victoriei pentru demisia ministrului Educatiei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Toti contestatarii ministrului Educatiei, Liviu Pop, sunt invitati sa vina, marti, cu o carte, in Piata Victoriei, si sa ceara demisia celui care a comis mai multe erori majore, care au culminat cu interzicerea Gazetei Matematice in scoli.

Intitulat "Biblioteca pentru Pop", aluzie la indragita serie "Biblioteca pentru toti", evenimentul a fost organizat pe Facebook.

"Hai sa ii ducem o carte lui Pop si sa ii cerem demisia!

Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a bulversat intregul sistem de invatamant romanesc. Milioane de copii si de parinti au privit, in ultimele saptamani, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc scoala romaneasca spre haos complet. Cea mai recenta masura care a dat peste cap Educatia din Romania a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situatii aberante: parintii s-au plans ca elevii sunt perchezitionati in ghiozdane, profesorii ca nu mai au cum sa predea la clase, Gazeta Matematica a fost considerata interzisa in scoli, iar soarta examenelor din acest an scolar a devenit incerta.

Din 'palmaresul' ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea ca, desi in Romania Educatia e gratuita, asta inseamna doar ca elevii nu platesc, nu si parintii lor", se arata pe pagina special dedicata evenimentului.

In plus, sunt reamintite alte gafe celebre ale ministrului Educatiei, cum ar fi folosirea cuvantului "genunche", care i-a atras si porecla, dar si faptul ca nu a stiut care este semnificatia celui de-al treilea i din "copiii".

"Noi ne dorim ca Educatia din Romania sa ajunga la standardele europene pe care copiii acestei tari le merita. Ne dorim ca guvernantii sa pretuiasca stiinta de carte si nu mai acceptam ca impostura, complicitatea si lasitatea sa guverneze sistemul de invatamant.

Vom transmite acest lucru intregului Guvern, in Piata Victoriei, printr-un gest simbolic: daruindu-le, fiecare, cate o carte. Orice carte, pentru ca nu dorim sa traim intr-o tara in care un material didactic sau o opera literara sa poata interzise. Daca doriti, puteti scrie si o dedicatie pentru domnul Pop, poate va reusi sa inteleaga mai bine mesajul. Si sa inteleaga ca haosul pe care l-a provocat este prea mare si e timpul sa isi dea demisia", scriu organizatorii ineditului protest.

Toti cei dornici sa participe la eveniment sunt asteptat in Piata Victoriei incepand de la ora 9 si pana la miezul noptii.

"Invitam, de asemenea, sindicatele din invatamant si organizatiile de parinti sa ni se alature.

Cat despre cartile care vor fi colectate, speram ca Guvernul, prin Ministerul Educatiei, le va dona unor scoli pe care subfinantarea le-a adus in situatia de a nu avea o bliblioteca in care copiii sa gaseasca tot ce au nevoie", precizeaza organizatorii evenimentului special dedicat lui Liviu Pop.

C.B.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
#protest Liviu Pop carti biblioteca , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Se vor aduna cei 50 tefelisti cu un pachet de carti de joc!
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5