Ziare.com

Guvernul transforma Editura Didactica si Pedagogica in societate pe actiuni, pentru a scoate manuale scolare

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 20:53

   

Guvernul transforma Editura Didactica si Pedagogica in societate pe actiuni, pentru a scoate manuale scolare
Guvernul a decis, miercuri, sa reorganizeze regia Autonoma Editura Didactica si Pedagogica, transformand-o in societate pe actiuni, cu capital integral de stat, in subordinea Ministerului Educatiei, cu obiect de activitate editarea de manuale scolare.

Transformarea Editurii Didactice si Pedagogice in societate pe actiuni s-a facut prin intermediul unei ordonante de guvern, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe langa editarea de manuale pentru toate ciclurile, inclusiv pentru scolile profesionale si de maistri, editura va elabora si materiale grafice necesare procesului de invatamant, se mai arata in comunicat.

"Societatea Editura Didactica si Pedagogica SA va realiza manualele scolare la solicitarea directa a Ministerului Educatiei Nationale, pe baza de contract. Complementar, Societatea Editura Didactica si Pedagogica poate desfasura si alte activitati conexe pentru realizarea obiectului sau de activitate", transmite Guvernul.

Societatea va fi condusa de adunarea generala a actionarilor, constituita din reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, si de catre un consiliu de administratie format din cinci membri.

Reprezentantii statului in adunarea generala a actionarilor si membrii Consiliului de administratie ai Societatii vor fi numiti si eliberati din functie prin ordin al ministrului Educatiei. Conducerea executiva a Societatii va fi asigurata de un director general.

"Finantarea programelor de investitii si de retehnologizare ale Societatii Editura Didactica si Pedagogica S.A. se asigura din surse proprii si din alte surse atrase. Patrimoniul Regiei Autonome Editura Didactica si Pedagogica se preia de catre Societatea Editura Didactica si Pedagogica S.A. prin protocol de predare - preluare in conformitate cu prevederile legale.

Personalul Societatii Editura Didactica si Pedagogica S.A. va fi preluat in totalitate de la Regia Autonoma Editura Didactica si Pedagogica, fara sa le fie afectate drepturile avute la data preluarii", se mai arata in comunicat.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, anuntase ca editura va fi reorganizata pentru a edita manuale scolare inca din septembrie.

A.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DDC 0468

"Reprezentantii statului in adunarea generala a actionarilor si membrii Consiliului de administratie ai Societatii vor fi numiti si eliberati din functie prin ordin al ministrului Educatiei. Conducerea executiva a Societatii va fi asigurata de un director general."

Modul in care urmeaza sa functioneze sistemul de editare al manualelor(adica fara implicarea pedagogilor, academicienilor si societatii civile) nu este acceptabil sub nici o forma si pentru nici un motiv.

Deasemenea este de dezbatut public modul in care vor fi administrati banii si impactul pe care o asemenea masura il are pe piata manualelor si in economie. Nu exista studiu de impact.

Abordarea acestui proiect este ABUZIVA si neconforma cu interesul public si cu necesitatea de corectitudine a utilizarii banului public. Educatia este o chestiune de securitate nationala, pentru ca impactul are loc in timp, incepind de la noile generatii, pe termen mediu si lung. Managemenul heirupistic al acestor chestiuni si deciziile arbitrare luate de citeva persoane fara consultare publica, pune in pericol siguranta nationala si nu este acceptabil sub nici o forma si pentru nici un motiv.

 

Editura Didactica si Pedagogica

se transforma , trece de la Stat la.....Stat . Societate pe actiuni , actiuni ale statului, actionari ai statului , Consiliul de administratie al statului , Director al statului si toate acestea numite direct de Ministrul Educatiei . Dupa manualul de sport, Pop mai creeaza ceva .

 

Pop trebuie ingrasat !

mai are de bagat pana il ajunge pe Nicusor Constantinescu !
are contururi de rotofei , dar inca e slab !
nu exista politician bun sub 170 de kg !
modelele lor sunt secretarii de partid din anii 90 , deci la treaba ..... ca doar nu facut Dragnea ferma de pomana ?

 

Ce privire blanda are flacaul asta! In ochii lui se citesc...

... emotiile din Mioritza, Kusturitza si Playboy. Chiar asa: n-ar putea forta guvernul ca toate revistele pentru "educarea" adultilor sa se tipareasca la EDP?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor