Liviu Pop, ministrul Educatiei, deschide anul scolar cu manualul de sport si de dirigentie

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 07:22
11353 citiri
Liviu Pop, ministrul Educatiei, deschide anul scolar cu manualul de sport si de dirigentie

Am avut 25 de ministri ai Educatiei in ultimii 27 de ani, o succesiune ametitoare de oameni care au vrut sa salveze sistemul de invatamant, dar n-au reusit. Unii au avut intentii bune, dar cei mai multi au avut o agenda proprie prin care au corupt si au capusat intregul sistem. Astazi, cand incepe un nou an scolar, asistam la un blocaj generalizat.

Domnul Liviu Ioan Pop nu avea nicio calitate pentru a deveni ministru al Educatiei, chiar mai mult, se compromisese data trecuta cand, din pozitia de interimar, a distrus un organism de validare a doctoratelor pentru a-l salva pe Victor Ponta de acuzatia de plagiat.

Dar Liviu Dragnea l-a vrut acolo ca si cum in acel program invizibil al PSD, pe care il cunoaste doar liderul partidului, se afla un paragraf in care se specifica necesitatea distrugerii totale a sistemului de educatie. Pentru ca, in opinia mea, asta se intampla in aceste zile.

In timp ce acest proces de demolare se deruleaza in fata opiniei publice, asistam la situatii ridicole si comice in care ministrul Educatiei vine in fata opiniei publice si prezinta un manual de sport si unul de dirigentie pentru clasa a cincea. In opinia mea, doua inutilitati create doar pentru a drena comisioane de la edituri si profesori, iar asta se intampla in situatia in care Guvernul PSD n-a reusit in opt luni sa tipareasca manualele principale, iar copiii vor incepe din nou scoala in mandatul social-democrat fara carti. Nu se mai pune problema gratuitatii manualelor, ci se pune problema existentei lor. Asta da guvernare de stanga!

Pentru ca situatia sa fie si mai comica, in loc de demisie, domnul Pop a venit cu o culegere haotica de texte din mai multe discipline pe care copiii si profesorii ar trebui s-o foloseasca in loc de manuale. Un astfel de episod pare nu doar suprarealist, ci mai degraba tine de patologie. Sistemul de educatie a ajuns sa genereze nebunie.

Se mai mira cineva astazi ca glorioasa scoala romaneasca produce someri pe banda rulanta? Se mai intreaba cineva astazi de ce un elev care trece examenul de bacalaureat nu stie mai nimic, dar nu are nici oportunitatea sa invete o profesie, ca sa nu mai vorbim de majoritatea celor care termina o facultate?

Analfabeti pe banda rulanta

O fi aflat domnul Pop ca aproape toate universitatile care se respecta din Uniunea Europeana au introdus obligativitatea unui an de experienta in munca pe perioada facultatii pentru ca studentii sa poata obtine diploma de absolvire? Nu e vorba de practica, ci de angajare. Studentul isi depune CV-ul la mai multe firme care au legatura cu domeniul de studiu, isi ia un job real pe treapta de "junior", lucreaza un an de zile, timp in care scrie si o lucrare despre ce a muncit si ce a invatat din experienta avuta si, apoi, se intoarce la scoala. Asta se intampla in anul trei de facultate la multe universitati din Anglia, Olanda, Finlanda, Suedia, Danemarca sau Franta.

Inainte sa promoveze manualul de sport, s-a intrebat Liviu Pop, ministrul Educatiei, de ce mai platesc parintii impozite, manuale, meditatii si fondul clasei? O fac doar pentru a asista neputinciosi la felul cum copiii lor devin someri dupa terminarea scolii. Si merita?

In opinia mea, sistemul de educatie din Romania a devenit o metoda prin care birocratii, inspectorii si profesorii iau bani de la stat sub forma de salarii si prime fara sa-si mai asume nicio responsabilitate cu privire la viitorul copiilor. In scolile din Romania, conteaza numai elevii foarte buni care pot aduce prestigiu unui profesor in urma rezultatelor obtinute la olimpiadele scolare, restul de doua treimi din clasa sunt lasati de izbeliste. O asemenea discriminare in masa e greu de imaginat.

Investitorii din Romania se plang de o criza fara precedent in ce priveste personalul calificat, iar sistemul de educatie genereaza analfabeti functionali pe banda rulanta.

Ma intreb la ce s-a gandit domnul Pop, actualul ministru al Educatiei, cand a venit in fata opiniei publice cu manualul de dirigentie sub brat, stiind ca la inceput de an scolar elevii claselor a cincea nu vor avea carti de matematica, romana, fizica, limbi straine si cum se asteapta domnia sa sa ramana in amintirea acestei generatii de elevi?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#manual sport Liviu Pop, #manual dirigentie, #criza manuale PSD, #an scolar manuale , #ministrul Educatiei