Liviu Pop, un genunche in gura Educatiei

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Duminica, 17 Septembrie 2017, ora 12:56

   

Liviu Pop, un genunche in gura Educatiei
Nu pot spune ca exista vreun ministru al acestui Guvern pe care sa-l socotesc un real castig pentru domeniul respectiv. Dar consider ca, de departe, cel mai toxic este Liviu Pop, o nenorocire care a lovit Educatia ca un uragan si ameninta sa lase urme la fel de adanci si la fel de greu de reparat ca un autentic cataclism.

In primul rand, dl Pop, un semiagramat, avand in vedere repetatele greseli gramaticale si de ortografie pe care le comite, mi se pare o rusine pentru Educatia din Romania. O rusine pentru profesorul lui de limba romana care pare sa nu-l fi invatat ca ultimul "i" din "copiii" se numeste articol hotarat, care nu l-a invatat ca locul de la mijlocul piciorului se numeste genunchi, nu "genunche", care nu l-a invatat cum sa faca acordurile.

Ce exemplu este pentru copii prezenta in fruntea Ministerului Educatiei a unui om care stie mai putina gramatica decat un elev mediu de clasa a VII-a?

Imi amintesc ca in primul mandat s-a poticnit si la o problema simpla de matematica. Ce autoritate reala, nu obtinuta prin amenintari si represalii, poate avea un asemenea ministru asupra corpului profesorilor din Romania? Cat de teribil este mesajul de incurajare a mediocritatii pe care il transmite?

Ca Liviu Pop nu are niciun fel de ierarhie valorica o demonstreaza si intentia de a remunera mai bine profesorii colegiilor cu vechime peste 150 de ani doar pe acest criteriu al apartenentei.

Vechimea scolii nu are cum sa fie unitate de masura a performantei individuale. Un profesor slab dintr-o scoala veche trebuie platit mai bine decat un profesor bun dintr-o scoala mai noua? Si oare ce e mai greu, sa faci performanta cu copiii din familii la medie si peste, majoritari in colegiile cu traditie la care se refera dl Pop, sau sa ridici copii defavorizati din scolile necajite de prin cartiere sau de la tara?

Numai vinul e cu atat mai valoros cu cat e mai vechi. Nu stiu daca asta l-o fi inspirat pe dl Pop sau faptul ca din aceasta toamna domnia sa si-a mutat fiica in clasa a VIII-a a unei scoli cu vechime de peste 150 de ani (nu o mentionez pentru ca elevii si profesorii de acolo nu au nicio vina pentru ceea ce i-a lovit).

Si, la fel ca in mai toate cazurile, mediocritatea lui Liviu Pop este una extrem de agresiva, la fel ca in primul mandat al carui punct culminant a fost distrugerea, peste noapte la propriu, a doua organisme esentiale din invatamant, pentru a-si salva seful de atunci, Victor Ponta, de un verdict de plagiat.

In acest mandat, dl Pop a declansat prapadul in invatamantul preuniversitar. Dupa ce a pus gand rau manualelor alternative, mentalitatea comunista si centralista a dat o lovitura materialelor auxiliare care au fost interzise in bloc printr-un ordin de ministru, nr.4576/2017, urmat de o nota cu accente amenintatoare catre profesori.

Ce sunt auxiliarele? Sunt acele carti cu exercitii suplimentare care le permit profesorilor sa ridice nivelul elevilor, sa treaca de strictul necesar al manualului. Deci dl Pop da o lovitura exact acelor profesori si acelor elevi care incearca sa ridice stacheta, cu mai mult efort desigur.

Exista auxiliare proaste? Daca da, de vina e ministerul, pentru ca, potrivit art. 69 din Legea educatiei: "in unitatile de invatamant de stat sau particulare se utilizeaza manuale scolare si alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. (...) Auxliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin continut, sunt in conformitate cu prevederile legale in vigoare si pe care cadrele didactice le pot selecta si utiliza la clasa, in baza libertatii initiativei profesionale, in scopul imbunatatirii calitatii procesului educational."

Deci profesorii alegeau din ceea ce ministerul aviza. Acum ministerul isi retrage propriul aviz. Ceea ce poate fi legitim cu trei conditii: sa nu o faca in bloc, adica daca nu lasa vid in zona "imbunatatirii calitatii procesului educational", sa nu o faca nici individual inainte, ci numai dupa o evaluare, si nu la inceput de an scolar.

Putea sa purceada din vreme, metodic, la o analiza a auxiliarelor deja avizate, celor gasite necorespunzatoare sa le retraga avizul, iar la inceput de an scolar profesorii sa aiba de unde alege.

Cum sa interzici Gazeta Matematica? Cum sa insulti profesorii atat de grosier acuzandu-i in bloc ca atunci cand le propun elevilor un auxiliar ori nu au niciun fel de discernamant, ori sunt manati de interese obscure de care ministerul trebuie sa-i salveze pe copii?

In plus, ministrul da o lovitura economica acelor edituri care au tiparit auxiliare avizate pe care nu le va mai cumpara nimeni, deci o paguba. Nu plang de mila nimanui, dar principial, intr-o economie de piata, asa ceva nu este admisibil, indiferent despre ce afacere vorbim.

La felul in care a inceput operatiunea, de ce ne-am mira ca la finalul evaluarii in stil Pop sa ne trezim ca vor primi aviz doar auxiliarele editurilor prietene PSD? Este intr-adevar o afacere de zeci de milioane de euro si tot circul ar putea avea ca scop dirijarea banilor in directia pusculitelor de partid.

Si nu numai, pentru ca, dupa cum remarca fostul ministru Daniel Funeriu, in procesul de avizare au fost introduse si sindicatele. Fostii colegi ai dlui Pop, adica, vajnic sindicalist in urma cu niste ani.

De ce e nevoie de sindicate in avizarea unor auxiliare?

Vrea dl ministru ghiozdane mai usoare? Sa revizuiasca programele scolare, sa permita reformarea corecta si din temelii a Educatiei cu ajutorul unor autentici specialisti care poate il vor invata inclusiv sa vorbeasa si sa scrie corect romaneste.

Dl Pop a lasat un vid abuziv si, pentru ca altfel nu se poate impune, o face prin amenintare si teroare. Faptul ca profesorii vorbesc doar sub anonimat, ca se simt in pericol spune totul despre metodele acestui ministru.

Fara indoiala ca starea invatamantului romanesc era proasta si inainte de venirea lui Liviu Pop. Dar cataclismul Pop distruge si ce mai era bun. Pune ciomagul si pe ceea ce mai functiona. De ce?

Nu stiu daca o face voluntar, constient, programat. Este posibil, avand in vedere ca PSD are oroare de educatie si de oamenii care cu cat au mai multa scoala cu atat mai greu inghit sarlataniile electorale. Dar eu suspectez si ca dl Pop atata poate, atata stie, incearca sa croiasca educatia dupa chipul si asemanarea sa, ceea ce e cutremurator.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de17575 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
4lea
rank 5
e vorba de o diversiune... cineva trebuie urgent dat afara!... sigur
ca Pop s-a referit la "manuale alternative" dar pe parcurs, pana sa ajunga public, cineva a schimbat in document cuvintele cu "materiale auxiliare"... la cate are de verificat si semnat un ministru, i-a scapat... in punctele cheie din minister trebuiau puse persoane verificate, de incredere...

Despre salariile marite la unitati de invatamant de elita: Dogioaico, este normal... numai tu puteai sa presupui ca acolo ajung profesori niste giulumele... cum, necum, pana si in trecutul regim au existat licee de elita, fostele licee care scoteau crema au fost preluate de comunisti si au scos in continuare crema... selectia cadrelor la aceste licee se facea si atunci, contrar egalitarismului comunist declarat, pe criterii de performanta, foarte probabil ca si tu esti produsul unei asemenea unitati scolare... din pacate nu te-ai adaptat complet la ziua de azi... vrei egalitarism... in invatamant... probabil nu intelegi relatia dintre performanta si salarizare... vrei sa distrugi putinele licee in care se face performanta... sa duci profesorii buni la Cucuietii din Deal si Glodenii Gandului, sa-i ridice pe aia care nu se pot ridica singuri...
ggPushy
rank 5
Pumnul si Palma...de Dumitru Popescu,zis si "Dumnezeu"...
Salve!

Pumnul strans,de la Lenin provenind ca si simbol, a ramas in constiinta comunista ,simbolul distrugerii celuilalt ,al "luptei de clasa".
Aveasta "EDUCATIE" revine prin L. Pop prin loviturile date sistemului de invatamant!

Comunismul:cea mai toxica si nociva idologie din Istoria Lumii (retrograda ,reductionista,nenaturala,distopica,inapoiata,nestiintifica,irationala,ilogica ,criminala,contradictorie si mai ales INUMANA -Hannah Arendt),va fi totdeauna apanajul si refugiul lenesilor,hotilor,prostilor,NeEducatilor,neprofesionistilor,talharilor,criminalilor,betivilor,asocialilor,tiganilor,in general e Doctrina plevei societatii.

Socialismul,perioada tranzitorie ,ii pregateste calea.Am plonjat in comunism ,dupa 23.08.1944,venind din capitalism,acum dupa 1989 din comunism ne intoarcem in capitalism ,prin socialism.

Adica suntem in TRANZITIE de SISTEM politic si Economic si ORICAND ne putem intoarce in COMUNISM.Oricand...

E drept se fac "eforturi" de catre PSD ,pentru a indeplini acest deziderat mai repede.

L. Pop,"lucreaza " din greu,pentru inapoierea copiilor,tinerilor,de asa ceva au nevoie!

Celelalte "partide" in fapt slugi preaplecate ale PSD, intru Hotie si Prostire Nationala ,sateliti ai PSD, nu fac nimic pentru a impiedica acest lucru,nu pot pentru ca TOATE au acelasi "tata si mama" :PCR!

Inamicul Absolut al Educatiei!

Toate RELELE postdecembriste:MARELE JAF,Distrugerea Educatiei,distrugerea economiei,a bancilor,padurilor,VIOLENTA PUBLICA,mineriadele,nebunia politica a lui Vadim Tudor,*** de Timisoara,OUG 13,evenimentele din Martie 1990,Revolta din Piata Universitatii din 1990,etc.,au ca si CAUZA ESENTIALA SUPRAVIETUIREA COMUNSIMULUI IN RO prin PSD/PDSR/FDSN/FSN!

Deoarece formal ,declarativ si printr-un articol de lege a fost interzis PCR si cu aceasta s-a considerat ca e gata comunismul in Romania.Dar el s-a metamorfozat ,PCR s-a divizat/SPLITAT in alte Partide !

Mai mult prin neaplicarea punctului 8 de la Timisoara ,Comunismul a fost PREZERVAT!!!
I s-a asigurat continuitatea.

Si de aici permamenta LUPTA cu Educatia si Legea in Romania!

Degeaba il detestam pe nevertebratul Palada,e cumva prea tarziu!Trebuia sa fim civici imediat dupa 1989.In iarna 2017 am rabufnit si ne-am oprit,am pierdut iarasi o ocazie sa reintram in Istorie ,si-n Educatie acolo unde ar trebui, sa ne fie locul...

Peste ani "Pumnul si Palma" lui Dumitru Popescu ,"Dumnezeu" revin,dureros de fizic,senatorul Gotiu fiind cel care "a experimentat " viziunea neocomunista a PSD,noua ideologie,"educatie" a Noului PCR=PSD.

Ce vom face?

De la sine nu se rezolva nimic.Atitudinea in mass-media e utila pentru constientizare,dar e necesara Atitudinea Sociala Efectiva!

Vom face oare ceva ,in sfarsit,cu efecte pe termen lung?Vom dovedi rezilienta,perseverenta,consecventa,devotament,credinta,profesionism si Atitudine Sociala pentru a iesi din abisul in care PSD & Satelitii tocmai ne trimit?

Spre o Reala Educatie?

Stima,
gg
Comentariu inadecvat
ScoalaTe
rank 1
Doamna Dogioiu, de ce nu se publica comentariile la timp?
Examplu: la ultimul articol al domnului Peiu apare un singur comentariu dupa aproape o zi.
Cum putem sa ajutam?
bengosul2007
rank 5
...
Singurul merit al lui Pop este că a distrus mafia manualelor alternative, foarte mulți bani au caștigat băieții deștepți pe acest segment! Ceva asemănător cu energia...
JulianDoe
rank 5
ba Blegosu', singurul defect al lui Pop e ca n-are
nicio calitate.
si apropos de energie, vezi ca ai tai au facut niste numiri la Transelectrica de sta cainele in coada de uimire...
toti unul si unul, exemple de competenta a la PSD...
oameni care habar n-au de ce priza are doua gauri.
cam la fel ca Pop al vostru, care simte nevoia sa explice intr-un manual cum trebuie sa alergi...
ce poate fi mai frumos ?
adevar
rank 1
dupa cum mai scriam....caravana trece indiferent cat de multe
declaratii,comentarii se fac,sau cat de mult este folosita tastatura celor din opozitie,sau a celor care gandesc!
...si totul...curge conform directivelor de partid si de stat pentru ca bopulatia a intrat intr-o faza de letargie ireversibila!
in aceste ...conditiuni,culoarea rosie va fi predominanta pe ulitele si in padurile romaniei inca circa 3 cincinale!
sa traiti bine!
iar forumistii ma depunctau invariabil!
travis
rank 1
Nu este deloc greu
..sa gasesti un semiretar... printre pesedisti,deoarece cam toti sint din categoria asta.Stiu sa fure,la asta au doctorat pesedeii.
Desteptul asta de liviu,de ex,a invatat sa conduca(daca are carnet) dupa carti?Sau sa inoate(daca stie),sa mearga pe bicicleta(la fel),etc.
De fapt vor mai multa spaga,de asta nu s-au inteles la manuale.
schmit
rank 5
Credeti ca Romania nu o
sa fie "O tara ca afara" niciodata.....cei 4 milioane nu au plecat degeaba!!
Toata lumea sper ca se va schimba ceva dar din Decembrie 2016 e clar ca Nu merge mai bine!
Cand vezi miniștrii Penalului dRRaknea la ce te poti astepta??
4lea
rank 5
relativ la limba agramata deplansa de Dogioaica:
este caracteristica sudistilor: spun plaje in loc de plaja, camase in loc de camasa... la substantivele terminate in "sa" il inlocuiesc pe "a" cu "e" si tot cu e inlocuiesc si "i"-ul dupa ch pentru a sublinia singularul... caracteristica le este si ceea ce specialistii denumesc "solecism", sudism in limbaj: dezacordul intre subiect si predicat... copiii merge, vac(h)ile paste...
Sunt reflexe lingvistice invatate odata cu laptele supt si nu se pot schimba...
Gile
rank 5
@4lea
Se pot schimba intr-o tara cu un sistem de educatie bine pus la punct, insa nu este cazul Romaniei comunistilor privatizati !
valll
rank 5
Noi muncim, nu gandim
Cum sa amesteci sindicatele in aprobarea unor carti scolare? Este o aberatie, ca si numirea unui lider sindical in fruntea ministerului.
Scoala este a natiunii, nu a sindicatelot, ea indeplineste anumite obiective ale natiei, iar profesorii sunt niste angajati care le aduc la indeplinire.
Sindicalizarea si politizarea au nenorocit scoalia. E clar ca guvernarea Dragnea este o revenire la etapa "Noi muncim, nu gandim", cand calea natiunii spre progres a fost barata si prin intermediul unor sindicate perverse, ai caror lideri erau (si sunt) oameni ai mafiei care a furat revolutia.
silvia_h
rank 5
Profesorul, doamnă, n-are nici o vină
... știți cum se spune că "din coadă de caine, niciodată nu poți face sită de mătase...."
4lea
rank 5
holotiuc, lasa-ma cu absolvirea de vina a profesor
ilor ca intreg, ca fiecare individ e un unicat si sunt destule cozi de cane si printre profesori... realitatea e ca putini sunt buni, majoritatea sunt mediocri, sper sa nu fie intrecuta numeric de cei rai...
Dogioaica transpira prin toti porii educatia comunista primita in vre-un liceu de elita... oare ce e mai greu, sa faci performanta cu copiii din familii la medie si peste, majoritari in colegiile cu traditie la care se refera dl Pop, sau sa ridici copii defavorizati din scolile necajite de prin cartiere sau de la tara?... liceele alea de care vorbeste au fost create exact pentru a ridica elite, pentru a depista copiii fara posibilitati materiale der inteligenti si cu dragoste de carte de pe tot cuprinsul tarii si a le oferi o sansa benefica si pentru ei si pentru tara... si bineinteles ca salariile erau mai mari in aceste unitati de invatamant... Dogioiaca vrea invers... sa mute profesorii de elita in nu stiu ce catun...
SimonBolivar
rank 1
eu cred ca educatia a primit un upercut
Daca ar fi primit doar un genunche asta e nimic...
Dar un upercut cu siguranta doboara pe cetatean pe veci, mai ales ca de 27 de ani traim doar in upercuturile politicienilor. Oare dupa atatea lovituri mai suntem noi oameni? sau simpli saci de box?
info
rank 5
Acesta este riscul democratiei
De a se ridica oameni aproape exclusiv pe criterii politice, oameni de partid care castiga niste alegeri si care, in timp, produc o ruptura in privinta competentei si profesionalismului. Eu ii numesc pe toti acestia "activisti", asa cum ii numeam si in timpul comunismului. Interesele particulare si de grup restrans (familie, partid, afaceri) ii determina pe acesti politicieni depasiti de realitatile vietii concrete sa se concentreze asupra unui singur lucru: de a-si mentine pozitiile si privilegiile. In mod evident, profesionalismul si competentele dovedite trec pe plan secund.
Asa s-a intamplat si in timpul comunismului... Dar, spre deosebire de comunism, acum este, totusi, alta situatie. Economia este LIBERA, proprietatea privata este permisa si oamenii pot dezvolta activitati private in diferite forme, incepand de la intreprinzatorul individual si terminand cu marile companii. Noroc cu aceasta libertate, pentru ca daca s-ar fi ocupat de economie si productie institutiile si unitatile statului, ar fi existat aceleasi lipsuri, jale si viata austera din comunism.
Scorillo
rank 5
Acum avem
Burghezia comunistă,și ăia din "right" side și ăia din "left" side cam tot aceleași origini "sănătoase"au,provin toți din promovații cu "genunchele".Totuși Dl.Pop (să-l innobilez cu 2 de o) vrea să interzică Gazeta Matemetică, o fi gindit cu genunchele,apare sărăcuța din 1895,și tardiv din 1990 incoace,acum că și apare anemic săraca tot nu e "ghine",trăbă distrusă din rădăcini "sămința rațiunii".
silvia_h
rank 5
Dacă-mi amintesc bine, G Liiceanu spunea despre L Pop, intr-o
... emisiune la digi24, că viața a dovedit că L Pop știa bine "cum se face azi o carieră." Intr-un context similar, CTP spunea despre Ponta că are "stomacul tare", lucru care azi se poate spune si despre agramatul de la Invățămant.
yocosmi
rank 5
O dedicație pt ministru Plop, fără nr, fără nr, fără nr.
http://www.ridfilm.com/video/1586/dans-pe-balans-pe-maneaua-culturala-a-a-mi-sunt-zilele-toate-citesc-hegel-marx-socrate/
ScoalaTe
rank 1
Doamna Dogioiu a gresit. Nu se scrie Pop, se scrie Poop.
*
TATRA
rank 5
:-))))))
:-)))))
PS
Ce "testiculenta",frate,la codul de siguranta am avut gruparea..."pwc"!
:-)))
MosGerila
rank 5
ScoalTe :)))))) Excelent ! Poop :))))))))))) Ti-ai castigat
toata stima si respectul meu :) As fi intrat pe profilul tau si ti-as fi dat un maximum de puncte, da de catava vreme Comunitatea de pe Ziare nu mai raspunde la apel :(

Am retinut expresia autoarei care scrie: "... mediocritatea lui Liviu Pop este una extrem de agresiva, ... al carui punct culminant a fost distrugerea, peste noapte la propriu, a doua organisme esentiale din invatamant, pentru a-si salva seful de atunci, Victor Ponta, de un verdict de plagiat."

Acestea sunt "faptele de arme" ale incompetentului ministru Poop.
Liviu Poop :))) 💩💩💩
Carrandash
rank 2
Gerilake, jos palaria!
chestia cu vatafu' iedukkatiei natzionale liviu P..P este chintesenta personajului si a partidului din kkare face parte.
nu dau calificative comentariilor afisate de altii, dar pot declara ca, in cazul acestui comentariu, folosind numai doua vocale geniale, meriti de n'sphe ori nota cea mai mare.
felicitari din toata inima!
ScoalaTe
rank 1
Mersi si la mai mare.
...
roion
rank 5
„Acolo unde se ard cărți se vor arde, până la urmă, și oameni”
Cuvintele de mai sus au fost scrise in 1821-1822 de Heinrich Heine !!!
Peste ceva mai mult de un secol au fost facute ruguri din carti si apoi din oameni.
Ce se petrece azi la noi seamana izbitor cu ce sa intamplat in Germania dupa preluarea puterii de catre nazisti.
Groaznic e faptul ca manevrele de azi de la noi sunt trecute cu vederea sau chiar aclamate si ovationate.
Dascalii si parintii copiilor accepta supusi toate aberatiile.
La televiziunile naziste sunt ovationati cei care dau cu pumnul si bocancii in opozanti!
Pardon,televiziunile de Partid.
Gile
rank 5
Interesant
Cred ca nu va mai trece mult timp si vom avea in toate manualele tiparite de Poop pagina cu chipul marelui conducator !
4lea
rank 5
Gile 13:22.... nu-i asa, pur si simplu nu vor sa s
e schimbe, nu-i intereseaza, au altceva mai bun de facut decat sa-si corecteze defectele de limbaj... si daca-i bati prea mult la cap devin agresivi...
limbajul agramat il invata de fapt inca din burta mamei... fatul aude inainte de a se naste, daca familia respectiva asa vorbeste si nu are contact cu lume de conditie mai buna e foarte greu sa corectezi acest limbaj... individul trebuie sa manifeste personal dorinta de schimbare, in general un limbaj adecvat ar trebui sa-i aduca avantaje in societate, fenomen care nu se petrece, la inaltime sunt culoarea locala, manelistii, Popi ajunsi ministri...
basil
rank 5
Frica si foamea sunt armele celor care stapanesc lumea
Pop este noul Zaroni (om din popor, asa cum ii place sa-si spuna), clocit de noul socialism de cumetrie si pus, nu la agricultura (acolo este un alt Zaroni), sa vegheze peste un domeniu care este prioritatea numarul 1 a orcarei tari civilizate. Cu siguranta este cea mai jalnica situatie in care se afla invatamantul. Dar acest lucru nu este numai "meritul" lui Pop. Totusi, dupa 27 de ani de "reforme" am ajuns in situatia sa avem poate cel mai dezastros sistem de invatamant din Europa. Trebuie sa intelegem ca nu putem rezolva problemele din invatamant cu aceleasi idei cu care am creeat aceste probleme. Unde este vocea sindicatelor si profesorilor in aceasta ecuatie?. Sindicatele nu mai reprezinta sistemul de invatamant, sunt aservite puterii si liderii lor profita de toate avantajele oferite de putere. Salarile jenate precum si tot felul de cerinte aberante impuse profesorilor pentru acordarea calificatvelor anuale, a gradatilor de merit sau pentru a se transfera la o anumita scoala, sunt arme puse la dispozitia decidentilor pentru a vulnerabiliza corpul profesoral, de a induce frica si a semana nesiguranta. Pe de alta parte, sa nu uitam ca suntem tot in socialism, unul cu "fata umana", si inca nu suntem pregatiti pentru capitalism. Noi nu am avut niciodata o dreapta autentica. O economie controlata de partidul stat, cu o protectie sociala facuta din nevoi electorale, nu necesita o educatie bazata pe competente si pe o piata libera, ci una controlata de stat. Pana la urma, idea este ca nimeni nu doreste o reforma a invatamantului pentru nimeni nu are nevoie de ea. Statul plateste cu saraii imense functiile de conducere din invatamant si a oferit grangurilor care pastoresc invatamantul destule facilitati pentru a avea acces la tot felul de proiecte din care se castiga bani multi, nejustificat de multi. A pune acesti indivizi sa reformeze sistemul de invatamant este o aberatie.
Qui Bono
rank 5
Romania este o kleptocratie!
Politicienii din partidele pe care le votam sunt marionete ale oligarhilor, iar mass-media reprezinta simple, dar eficiente, instrumente de manipulare a votantilor. Servicile de informatii cu arhitecturi de “famiglii" slujesc puterea kleptocrata atat timp cat sefii lor sunt lasati sa-si faca afacerile mizerabile, de la dezinfectanti, pana la devalizarea bugetului cu softuri supraevaluate, spagi grase in contractele cu statul, etc. “Deranjul" din justitie arata ca in scurt timp nimic nu le va mai sta in cale. Romania devine treptat o oligarhie perfecta, asemenea Rusiei, Belarusului, ori RMoldova. Sprijinul informativ oferit partenerilor occidentali de catre fostii securisti si urmasii lor din servicii permite liderilor sa spuna dezinvolt ca nu doamna Merkel, germanii, francezii sau olandezii voteaza in Romania.
P.S. ati auzit vreun partid sa promoveze "debalcanizarea" societatii romanesti? Toti se falesc cu importanta geostrategica la Marea Neagra, parteneriatul strategic cu SUA si bugetul militar exemplar de 2%. Democratie, stat de drept, buna guvernare, transparenta, dezvoltarea infrastructurii, educatie, cresterea competitivitatiii, crestere economica durabila, etc, sunt cuvinte straine! Toti fura de sting!
programer2
rank 1
Cariera Tehnica Top-UE-Vest ...5.000-10.000 euro/luna
La asa scoala ...asa ministru
Parintii au votat ...asta meritam

Si ce daca se schimba ministrul ? ...media bate apa in piua

Activitatile extraScolare
...singura solutie
... ...cariera tehnica top-ue-vest ...alt standard de viata

...macar atat ar trebui sa intelega
... ...acesta generatie de parinti siveco
... ... ...slugi ochi albastrii ...
...

votati ca fraierii
...
Comentariu inadecvat
Pierrot
rank 3
Sinistrul Pop va ramane in istorie
pentru generatiile urmatoare ca etalon al agramatismului.
Pierrot
rank 3
O gasca de derbedei conduce Romania
Romania doarme,iar cand se va trezi va fi tarziu
caci pagubele vor fi insurmontabile.
Dar Romania inca doarme,degeaba spune Imnul : Trezeste-te romane din somnul cel de moarte.....
Cat despre acest nenorocit de ministru ,dupa ce este un semidoct,mai este si ***.
Dar ce sa-i faci,este si el din gasca derbedeilor.
Gile
rank 5
Interesant
De ce isi urasc cei care au votat mafia PSD atat de mult copiii ?
Se pare ca cei care au votat mafia PSD nu s-au gandit un moment la educatia si viitorul copiilor lor, ci numai la cateva hartii (in scurt timp fara valoare) in propriul buzunar !
E ca si cum si-ar fi vandut viitorul copiilor lor unor borfasi bolshevici sau mai bine zis unor securisto-comunisti privatizati !
basil
rank 5
Nu cred ca cineva isi uraste copiii, dar sunt sigur de altceva
Sunt sigur ca majoritatea votantilor psd si nu numai ei, gandesc in alti termeni decat cei care se gandesc si la viitor. Pentru ei sunt importante diplomele si nu competentele dobandite in urma procesului educational. Sunt importante diplomele, indiferent de metodele prin care sunt obtinute, pentru-ca aceste diplome le ofera speranta sa ocupe un post bugetat bine platit. Sistemul adminstrativ nu are nevoie de competente, are nevoie de executanti care sa puna in practica obiectivele aberante al partidului stat.
sedricro
rank 5
Si totusi au un scop pe termen lung.
Votantul tipic psd:
-locuitor in mediul rural
-nivel scazut de educatie
-persoane cu interes economic (pe bani publici)
-bugetari,asistati,pensionari
-persoane care chiar cred si sustin psd din convincere (ffff putine)
Dupa strategia psd invatamantul romanesc trebuie sa produca persoane care sunt in aceasta lista,incepind cu analfabeti,bugetari si pensionari cu mana intinsa la cersit de la stat si pana la distrugerea completa a clasei de mijloc privata.
Si totusi eu nu dau vina doar pe psd ci si pe populatia care nu s-a dus la vot,bolsevici doar profita de situatie.
basil
rank 5
bengosule 2007, te inseli, nimic nu-i facut in zadar
Pop schimba o mafie cu alta mafie. Se joaca tare!
profesoru
rank 3
Din fericire, aşa cum mă aşteptam, profesorii nu-l bagă în seamă
pe Pop. Vineri am văzut că si profesoara de Romană, si profesorul de Matematică au intrat cu auxiliarele la oră.
Gile
rank 5
Interesant
Daca l-ar baga inseama s-ar jigni singuri !
4lea
rank 5
problema e ca de la lovilutie incoa, ministerul a aprobat o gr
oaza de doicaturi auxiliare, pana si manuale alternative, si trebuie facuta curatenie. N-are nimeni nimic cu Gazeta Matematica, cu Culegera lui Titeica sau cu editia completa a lui Eminescu...
Pierrot
rank 3
@ggPushy
Excelent articolul Dumneavoastra !
Felicitari !!
ggPushy
rank 5
Multumesc!
merci!

gg
MosGerila
rank 5
ggPushy, excelent comentariul la 10:52. Pentru o
punere in perspectiva, sunt sigur ca stiati ca D. Popescu "Dumnezeu" era originar sau activist din judetul Teleorman?
Teleorman, The Land of the Free, Home of the Braves :))))))
programer2
rank
Media ...Scoala ...Rade ciob de oala sparta
Ziaristi sub acoperire ...agenda prioritati falsa
...spala creiere mai eficient decat ministrul POP si subordonatii sai

votati ca fraierii
...
Gile
rank
Interesant
Parca-ti scrii mesajele in vechiul limbaj de programare Pascal !
Daca nu stii limbajul nu-ntelegi mesajul/programul !
rank
Agenda prioritati falsa
...baietii au furat si fura de sting
...justitie-kk ...medie-kk ...comprender ? (v detalii mai jos)

adenda
...crime iliescu 22-27 dec/89
...bechtel, eads, rosia-montana ...tepe fara nr
... ...faliment idustrie ...electronica, it, metalurgie, petro-chimie
... ...faliment transporturi, infrastructura
...dna ...dosare-kk, sentinte ..kk, recuperari-kk
... ...hrebenciuc, ghita ...bastista pe tambal
...si multe altele
...
Gile
rank
Sa nu uitam ca in primul rand este Duminica
https://youtu.be/bW-fRoPxh9g
SimonBolivar
rank
Pasamite
"Inalta poarta" s-a mutat la Washigton. Al Capone a amenintat ca il lasa pe "El-Magnifico Putin cate putin te halesc de viu" sa sfasie cetateanul roman daca nu duce "malaiul" auriu.

Tragedia poporului roman continua. In loc de o poarta acum exista potential o infinitate ponderata de porti.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor