Liviu Pop a modificat regulamentul de functionare a scolilor fara consultare publica: E acuzat ca ar fi incalcat legea

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 10:33
7357 citiri
Liviu Pop a modificat regulamentul de functionare a scolilor fara consultare publica: E acuzat ca ar fi incalcat legea

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat miercuri seara, tarziu, pe o retea de socializare, ca a modificat prin ordin de ministru Regulamentul de organizare si functionare a scolilor. In replica, Asociatia Elevilor din Constanta spune ca nu a facut o consultare publica prealabila si, mai mult, il acuza ca ar fi incalcat legea.

"Am semnat astazi ordinul nr. 3.027/2018 pentru modificarea si completarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) ", a postat marti seara noaptea pe Facebook, ministrul Educatiei, Liviu Pop, adaugand si adresele la care pot fi consultate documentele.

Conform comunicatului postat pe site-ul Ministerului Educatiei, "Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar reglementeaza organizarea si functionarea unitatilor de invatamant preuniversitar, denumite in continuare unitati de invatamant, in cadrul sistemului de invatamant din Romania, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, si se aplica in toate unitatile de invatamant".

Schimbarile au fost primite cu reticenta. "Domnule Ministru, cum se vor stabili acele 'conditii medicale exceptionale' care permit unor elevi de clasa a IX-a sa se transfere la ce liceu doresc (chiar daca nu au obtinut media necesara la examenul de admitere) doar cu acordul ISJ/ISMB si avizul MEN? Nu cumva ati introdus astfel un privilegiu pentru unii elevi care nu vor lua examenul unde doresc, dar vor intra totusi acolo?", a fost una dintre intrebarile adresate ministrului Pop, care a ramas insa fara raspuns pana la ora redactarii acestui articol.

Constantin Alexandru Manda, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta (AEC), sustine ca regulamentul ingradeste drepturile elevilor si anunta ca se ia in calcul o actiune in instanta.

"La ora 22:12, pe contul sau de Facebook, ministrul Educatiei anunta ca a modificat astazi Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Fara nici macar o zi de consultare publica! Nimic! Un regulament, care la prima vedere este impotriva elevilor si le ingradeste drepturile! Maine,#AECva reveni cu mai multe comentarii", a scris luni seara presedintele AEC pe Facebook, adaugand ca si comentariu ca "Pozitia va fi pe masura! In prezent studiem oportunitatea anularii in instanta a Regulamentului!".

"Un cretin", a comentat fostul deputat PSD Mihai Sturzu, referindu-se la fostul sau coleg de partid ajuns acum ministru.

Constantin Alexandru Manda a declarat pentru Hotnews.ro ca unele modificari facute de actualul ministru sunt pozitive, iar altele negative, subliniind insa ca ordinul "modifica zona de drepturi ale elevilor altfel decat prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal".

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...