Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Liviu Pop depune plangere penala impotriva presedintelui Consiliului de Atestare

Luni, 02 Iulie 2012, ora 09:11
4963 citiri
Liviu Pop depune plangere penala impotriva presedintelui Consiliului de Atestare
Foto: Arhiva

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, duminica seara, ca intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva presedintelui Consiliului de Atestare a Diplomelor, Marius Andruh, pe motiv ca acesta nu avea dreptul sa se pronunte in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta si ca este vorba de uz de fals.

"Acest Consiliu nu avea dreptul si nu are dreptul sa analizeze aceste teze. Credeti-ma ca stiu legislatia si ca sa dovedesc acest lucru maine, in cel mai rau caz poimaine, voi depune plangere penala impotriva Consiliului. Nu avea atributii aceasta comisie de pronuntare pe aceasta speta" a declarat Pop la B1TV.

Acesta a precizat ca avea de gand sa depuna plangere penala chiar daca cei din consiliu ar fi spus ca teza lui Ponta nu a fost plagiat.

Pop nu se lasa: Pana si copilul meu, care e la gradinita, stie sa compare doua lucruri

Ministrul interimar al Educatiei a dorit sa lamureasca inca o data problema regulamentului Consiliului.

"Ordinul care aproba acel regulament din care dumneavoastra ati citit Articolul 27 este ordinul dat de domnul Baba in luna martie si publicat in Monitorul Oficial din aprilie 2012. Ordinul are 4 articole. Articolul 1, citez din memorie, - se aproba regulamentul de functionare al acestui Consiliu.

Articolul 2 - prevederile Articolului 1 se aplica tezelor de doctorat sustinute dupa data intrarii in vigoare a acestui ordin, adica dupa aprilie. Luati legea 206 din 2004, lege care stabileste cine se ocupa de plagiat. Acea Hotarare de Guvern este nula in fata legii", a raspuns Pop, aratand ca "indiferent de data sustinerii" face referire la viitor.

Dupa ce a fost acuzat ca "tine partea" celor in partidul sau, ministrul a tinut sa precizeze ca el este tehnocrat.

"Nu sunt membru de partid. Va rog nu imi mai puneti aceasta eticheta. Sunt tehnocrat in acest Guvern", a precizat Pop.

Intregul scandal a izbucnit dupa ce premierul Victor Ponta a fost acuzat ca a plagiat in teza de doctorat. Consiliul de Atestare a Diplomelor a stabilit ca 85 de pagini din teza de doctorat au fost plagiate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Pop plangere penala Consiliu, #Pop plangere penala Marius Andruh, #Pop plangere penala plagiat , #ministrul Educatiei