Liviu Pop, despre ramanerea sa in functie: Nu sunt in Guvernul Romaniei pe persoana fizica

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 13:53
2980 citiri
Liviu Pop, despre ramanerea sa in functie: Nu sunt in Guvernul Romaniei pe persoana fizica
Foto: Facebook/ Liviu Marian Pop

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus, referitor la ramanerea sa in noul Guvern, ca va pleca daca asa va decide Comitetul Executiv National al PSD, insa important este ca programul de guvernare pe partea de educatie sa continue.

Liviu Pop a afirmat ca nu este in Guvern "pe persoana fizica", ci a fost numit politic, astfel ca va pleca politic.

Odata cu desemnarea Vioricai Dancila pentru postul de premier, au aparut in spatiul public speculatii privind componenta noului Executiv, care ar urma in primul rand sa-i excluda pe ministrii care si-au exprimat explicit sustinerea fata de Mihai Tudose sau au fost considerati apropiati ai acestuia - Felix Stroe, Marius Nica, Mircea Titus Dobre, Lucian Romascanu - dar si a altora, printre care Florian Bodog sau Liviu Pop, care ar putea fi inlocuit de Ecaterina Andronescu.

"CEx-ul va decide. Nu sunt in Guvernul Romaniei pe persoana fizica. Am venit politic, voi pleca politic atunci cand CEx-ul va decide. Nu am nicio emotie din punctul asta de vedere. Important este ca programul de guvernare sa continue pe zona de educatie asa cum ne-am angajat in fata electoratului", a declarat Liviu Pop.

Intrebat daca schimbarea sa din functie nu va avea ca rezultat chiar blocarea masurilor din Educatie, Pop a subliniat ca programul de guvernare este foarte bun, dar poate fi imbunatatit.

"Avem un program de guvernare foarte bun, dar sunt convins ca poate fi imbunatatit. O sa avem si formula de imbunatatire catre urmatorul Guvern. Eu am spus, nu au votat cetatenii in decembrie Liviu Pop la Minsiterul Educatiei. Au votat un program de guvernare", a mai spus Pop.

Declaratiile vin in contextul in care premierul desemnat, Viorica Dancila, inca nu a anuntat componenta viitorului sau Cabinet.

Pentru pozitia de ministru al Educatiei si-a aratat interesul si senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care a recunoscut ca ia in calcul revenirea in aceasta functie, pe care a mai ocupat-o de trei ori pana acum.

"Iau in calcul, sa stiti, lucrul acesta (...) pentru ca eu cred ca sistemul de educatie trebuie orientat nu numai prin lege, ci si pe o strategie", a recunoscut Ecaterina Andronescu miercuri seara, intr-o emisiune la TVR, intrebata fiind daca ar putea reveni la sefia Ministerului Educatiei in functia pe care a mai ocupat-o in intervalele 2000 - 2003, 2008 - 2009 si iulie 2012 - decembrie 2012.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a vorbit, sâmbătă seara, pe tema candidatului pe care PNL îl va propune pentru Primăria Capitalei. Acesta a dat exemple de primari apreciați, în...
#ministrul Educatiei Pop Andronescu, #noul Guvern ministrul Educatiei, #Liviu Pop despre noul Guvern , #ministrul Educatiei