Liviu Pop spune ca nu va lega studentii de glie si acuza o stire falsa

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 19:44
2994 citiri
Liviu Pop spune ca nu va lega studentii de glie si acuza o stire falsa
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca in programul de guvernare al PSD si ALDE nu exista intentia de a lega de glie absolventii de studii superioare, asa cum s-a vehiculat in mass-media.

"Raspunsul Ministerului Educatiei a fost foarte clar la interpelarea facuta de un deputat din Botosani si am spus clar ca orice decizie de genul acesta nu poate fi luata decat in Parlament, iar in programul de guvernare al PSD si ALDE cu care noi guvernam nu exista aceasta intentie de a lega de glie, ca sa va citez pe dumneavoastra din mass-media, pe absolventii de studii superioare", a spus Pop, vineri, la Galati.

Ministrul a precizat ca el nu a facut niciodata aceasta afirmatie si ca au facut-o unii nemultumiti din zona manualelor auxiliare.

"Nu am facut aceasta afirmatie niciodata eu. Au facut-o unii care poate in spate au fost deranjati de taierea conductei cu dedicatie pe zona manualelor auxiliare. Nu intamplator acest scandal, aceasta stire falsa, a inceput exact in ziua in care am cerut directiei juridice din minister sa sesizeze organele abilitate cu privire la un fals pe care o editura il face punand pe anumite coperti - 'Aviz Ministerul Educatiei Nationale 2017', neavand acest aviz", a mai spus Liviu Pop, raspunzand unei intrebari daca ramane valabila afirmatia ca absolventii de studii superioare din Romania vor trebui sa plateasca daca pleaca din tara.

Iata insa ce scrie intr-un document parafat si semnat recent de ministrul Pop, prezentat in facsimil de Profit.ro acum trei zile:

"Apreciez ca se poate reglementa un model de contract pe care studentii care urmeaza cursuri universitare subventionate de stat sa-l semneze la inceputul studiilor care sa prevada ca sunt de acord cu aceste conditii si ca in cazul in care nu le indeplinesc vor trebui sa returneze fondurile bugetate pentru ei in perioada facultatii. (...)

Pentru a nu avea un caracter restrictiv care sa provoace probleme tinerilor in dezvoltarea carierei, perioada in care acestia trebuie sa activeze pe piata muncii din Romania, cred ca nu trebuie limitata la momentul finalizarii studiilor. Astfel, aceasta poate fi aleasa de fiecare absolvent intr-un interval de timp, de exemplu in 10 ani de la momentul in care au terminat facultatea".

Ministrul Liviu Pop s-a aflat vineri, la Galati, la sarbatorirea a 150 de ani de existenta a Colegiului National Vasile Alecsandri.

Citeste si Studentii au primit asigurari de la Ministerul Educatiei ca nu vor fi "legati de glie"

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
#Pop studenti lucreaza Romania , #ministrul Educatiei