Liviu Pop vrea trecerea Comisiei de etica in subordinea Parlamentului

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 22:36
1351 citiri
Liviu Pop vrea trecerea Comisiei de etica in subordinea Parlamentului

Comisia de etica a Ministerului Educatiei ar trebui sa treaca in subordinea Parlamentului, ca sa nu stea "in pixul fiecarui ministru", a decalarat, miercuri, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

"Sustin ideea trecerii Comisiei de etica in subordinea Parlamentului, ca sa nu stea in pixul fiecarui ministru", a declarat Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educatiei a spus ca va participa, joi, la prima sedinta a Comisiei de etica a MECTS cu noua conducere.

Liviu Pop a mai spus ca ar dori ca in sedinta de joi sa ridice cateva probleme, printre care si aceea legata de intarzierile mai mari de 90 de zile in rezolvarea anumitor cazuri.

El a adaugat ca joi va avea loc procedura de predare-primire intre fosta si noua conducere a Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

Fostul presedinte al ANCS, Dragos Ciuparu, a fost inlocuit de la conducerea institutiei cu Tudor Prisecaru, prodecanul Facultatii de Inginerie Mecanica din Universitatea Politehnica Bucuresti. Decizia a fost luata in luna mai, in plin scandal privind acuzatiile de plagiat ale fostului ministru Ioan Mang.

In prezent, presedintele Comisiei de etica este Teodor Petrescu.

PDL a cerut, pe 9 mai, demisia ministrului Educatiei de atunci, Ioan Mang, "pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina", dupa cum a declarat atunci presedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, intr-o conferinta de presa, un articol al actualului ministru al Educatiei pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care, conform PDL, reprezinta "in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi".

In 15 mai, Ioan Mang si-a dat demisia din functia de ministru al Educatiei, conducerea ministerului fiind asigurata interimar de Liviu Pop.

Verificarea in cazul acuzatiei de plagiat adusa lui Ioan Mang este facuta de Comisia de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, sesizata, in 9 mai, de presedintele Asociatiei pentru Educatie si Cercetare EDU CER, Stefan Vlaston.

Citeste si:
Premierul spune că Anca Dragu și Ludovic Orban au susținut o procedură viciată de a da jos Guvernul
Premierul spune că Anca Dragu și Ludovic Orban au susținut o procedură viciată de a da jos Guvernul
Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională dă o soluţie marţi de a admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură,...
Cine a fost cel mai votat prim-vicepreședintele la congresul PNL. L-a întrecut cu 500 de voturi pe Rareș Bogdan
Cine a fost cel mai votat prim-vicepreședintele la congresul PNL. L-a întrecut cu 500 de voturi pe Rareș Bogdan
Șeful Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales duminică, 26 septembrie, în funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal. Trebuie precizat că la...
Sursa: MEDIAFAX